Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjedelige lydbøker med god oppleser?

#1

Input sa for siden:

Jeg har slitt en del med søvnen hele livet mitt, men nå har jeg oppdaget lydbøker, og sovner raskt til dem. Problemet er jo at jeg gjerne vil høre bøkene, ikke sove fra dem. Nå har jeg startet for tredje gang med "Søsterklokkene" der forfatteren leser selv og har endelig innsett at jeg ikke kan høre på det i sengen eller når jeg ligger eller sitter for behagelig. Lars Mytting har en særdeles beroligende stemme. :knegg:

Det jeg ønsker meg er tips til kjedelige lydbøker med god oppleser. Helst mannlig. Vet du om noen?


#2

Syrinx sa for siden:

Ikkje direkte svar, men eg bruker bøker til sovehjelp av og til. Dagen etter spolar eg tilbake og høyrer på nytt det eg (forhåpentligvis) sovna frå.


#3

banana sa for siden:

En kollega av meg sverget til Knausgård til dette formålet, han mente at det spilte ingen rolle om han gikk glipp av store deler av det. :knegg:


#4

Input sa for siden:

Det er det jeg har gjort til nå, men det er jo litt styrete. Synes det er bedre å ha bøker som kun er til å sove. :knegg:

Kan se for meg Knausgård er et godt tips ja, takk.


#5

Floksa sa for siden:

Harry Potter på engelsk med Stephen Fry. Jeg sover med han i øret hver natt.


#6

Isolde sa for siden:

Jeg bruker kiosk litteratur som Kristin Hannah, Sara Jio. Har lest en del gode bøker som Jan Guilloo og Lars Saaby Christensen. Går det og men ender ofte med at jeg må høre som du sier.

Jeg setter på 15min søvnmodus, sovner da innenfor de minuttene. Vist jeg ikke husker noe fra boken trykker jeg på 10min tilbake, men ofte ikke. Storytel er laget for oss søvn lesere.


#7

Syrinx sa for siden:

Eg prøvde forresten å høyre Slåttekar i himmelen (det er forfattaren sjølv som les) ein gong, den kan nok fungere til ditt formål.


#8

celebelen sa for siden:

Jeg setter på bøker jeg har hørt før, da føler jeg ikke at jeg går glipp av noe. Gert Nygårdshaugs bøker om Melk Mussenden og The Happiness Project av Gretchen Rubin funker bra. Spis, Elsk, Lev sovnet jeg også fra, den var såvidt ikke irriterende nok til at jeg ble liggende våken :knegg:


#9

My sa for siden:

The Old Man and the Sea, av Ernest Hemingway, innlest på engelsk av Donald Sutherland. Storytel.

Den bør gjøre susen. Ikke fordi boka i seg selv er utpreget kjedelig (selv om den riktignok er ganske langsom), men først og fremst fordi den dype, monotone stemmen til DS er utrolig søvndyssende, nesten hypnotisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.