Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan koke 10-12 posjoner risgrøt?

#1

Mei sa for siden:

Altså, vi får besøk i dag. Vi blir 8 voksne og 4 grøtglade barn. 12 stykker.

Er det bare å koke på vanlig måte eller skal det mer/mindre væske i, skal den koke i lengre/kortere tid eller er det andre ting jeg bør huske på? Jeg valgte 15-minutters varianten, jeg skal tross alt være sosial også. Torte ikke lage dyne grøt eller koke på forhånd, men det var kanskje dumt?

(Ja og jeg har fått plass til alle 12 rundt kjøkkenbordet - på kjøkkenet! For de som har sett det-ikke-alt-for-store-kjøkkenet vårt syntes jeg at det var verdt å nevne)


#2

Veronal sa for siden:

Du må røre-røre-røre-røre-røre, så du får uansett ikke tid til å være sosial. Lykke til.

Mor lager den alltid noen timer før gjestene kommer og setter den inn i stekeovnen i serveringsfatet på 60 grader eller noe sånt.


#3

Mei sa for siden:

Jeg har ryddet huset og glemte at jeg var gravid. Ligger nå som et slakt med verkende kropp på sofaen, og har avtalt med mannen at han skal koke grøten når han kommer fra jobb.

Tar 15 minuttersgrøt mer enn 15 minutters effektiv koking når det er så mange posjoner?


#4

Veronal sa for siden:

Mor pleier å lage 30-minutters grøt og jeg synes stefaren min henger over grytene hele ettermiddagen (man trenger noen som gidder ofre bicepsen sin til slike oppgaver), men jeg tror det er mer et utslag over at det tar mye lengre tid før det blir varmt nok før man kan begynne å telle ned på tiden.


#5

Mei sa for siden:

Spørsmålet er altså om jeg har tid til å vente til mannen kommer fra jobb. Hrmm...


#6

Observatøren sa for siden:

Jeg hadde begynt nå. Når kommer de? Dersom du først har fått opp temperaturen, kan du heller slå av platen og vente på at de sterke armene kommer hjem. Og - lag med litt mindre melk, tilsett heller litt dersom den blir for tykk.


#7

Left sa for siden:

Min erfaring er nok at det tar noe lenger tid enn 15 minutters koketid ja...
Vi spiste samme grøt på julaftens formiddag, og brukte nok nærmere en time på å få den serveringsklar fra vi satte kjelen på ovnen og hadde i ris/melk.


#8

Bergensis sa for siden:

Barnehagen kokar graut i ildfaste former i steikovnen.


#9

Camomilla sa for siden:

Du har nok laget grøten nå.
Mamma lager grøten i stekovnen, da svir den seg ikke og på lille julaften var vi hos svigerinnen min som hadde laget dynegrøt! Joda, hun hadde kokt opp grøten og pyttet den i dyna si og gått ut i flere timer. Da hun kom hjem var den ferdig og veldig varm.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager den lenge på forhånd og lar den stå på avslått plate med varme etter den har kokt opp, dermed trenger jeg ikke røre noe. 15-minuttersrisen har jeg ikke erfaring med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.