Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Roma i små porsjoner

#1

Kanina sa for siden:

Jeg skal til Roma neste helg, Kristi himmelfart. Men jeg har migrene og utbrenthet og blir dausliten. Derfor kan jeg ikke farte rundt som en vanlig turist. Skal være der fra torsdag formiddag til søndag kveld, og fredag har jeg fullt program, samt lørdag kveld. Søndag formiddag har vi billetter til Forum romanum. Jeg har mulighet til å gjøre LITT på lørdag formiddag, men må rekke å sove før kveldens aktiviteter. Hvordan gjør jeg det med taxi? Er det lett å få tak i? Hotellet ligger utenfor bykjernen, de kan kanskje bestille for meg? Men hjem igjen? Og er det eurosedler som er tingen? Er det dyrt med taxi i Roma? Og evt til flyplassen?
Og tips til liten, ikke altfor stressende aktivitet torsdag og lørdag?


#2

Neket sa for siden:

Taxi er lett å få tak i, enten fra taxi-holdeplass eller ved å bestille. De har en offisiell taxi-app, men den avbestilte hele tiden av en eller annen grunn, men kunne bestille taxi fra Uber-appen, det gikk veldig fint. Uber er dyrere, men man kunne velge vanlig taxi i stedet i Uber sin app. Fra flyplassen brukte vi taxi fra taxikøen, gikk kjapt.

Dette var et lite museum, ganske spesielt: museoecriptacappuccini.it/en/the-crypt/
Villa borghese var også fint, lite museum med mye kunst på ett sted, fin park utenfor.


#3

Lavender sa for siden:

Roma er stappfull og bråkete, men det er fine parker og utsiktspunkter som Aventinerhøyden. Kanskje bor du nær en park. Vi bruker å besøke attraksjonene på morgenen, møter en halv time før åpningstid som er før turistbussene er der.

Bor du på hotell er det enklest å la de bestille taxi, så får du fastpris til og fra flyplassen. Jeg betalte 30€ fra sentrum til flyplass, 5€ ekstra for å betale med kort, de skal egentlig ikke ta gebyr for det. Brukte ikke kontanter i fjor.

Har du tid kan du ta lokaltog til Anzio, går hver time fra Termini, kostet 3,20 € sist. 60 min til en fredelig småby ved havet. Mange strandbarer, restauranter og litt shopping. Få turister som ikke snakker italiensk.

Tog er generelt å anbefale. Forhåndskjøp billetter på automat, i luken eller på nærmeste kiosk merket med Tabacchi. En BIRG billett og du reiser et døgn i Lazio regionen for 12€.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg syns både villa borghese og de gamle badene er fine og rolige steder, og jeg mener at man i villa borghese kan bestille en slot slik at det ikke blir så mye kø. Der er det også en fin liten samling Caravaggio-er, blant annet en nydelig, bakfull liten Bacchus som kanskje kan passe formen din? :humre: Og park rundt.


#5

Divine sa for siden:

Er det lov med Uber i Roma nå? Da vi var der i 2018, så vi mange skilt hvor det sto at Uber var ulovlig, og at man fikk et virkelig skyhøy bot om man ble tatt.


#6

Pelen sa for siden:

Taxi er ikke noe problem i Roma og om jeg husker riktig så brukte vi ikke mye kontanter sist vi var der for et år siden.


#7

Neket sa for siden:

Ja, det er lov, men bare Uber Black som er litt dyrere. Men kunne bestille vanlig taxi også fra Uber sin app, det fungerte fint.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg ble helt satt ut av Roma da jeg var der for et par år siden. Det var så enormt og grandiost. Så mye mer enn noen annen by jeg har vært i.

Jeg synes Peterskirken var verdt et besøk, og køen gikk vanvittig mye fortere enn man kunne fryktet. Og vel inne i kirken var det mange steder å sette seg ned for å ta det innover seg. (Riktignok resulterte besøket i at Knerten meldte seg ut av statskirken, men det kunne vi leve med. :knegg: )


#9

My sa for siden:

Fordelen med Roma er jo at alt er veldig komprimert og mange attraksjoner ligger i gangavstand fra hverandre. Og det er fint overalt. For eksempel ligger jo Forum Romanum omtrent "vegg-i-vegg" med Colosseum. Spansketrappen er rett ved Villa Borghese. Trevi-fontenen er rett i nærheten av Pantheon etc. Severdighetene står i kø, og rundt hvert hjørne ser du noe enda mer storslått. Kjenner igjen følelsen Tjorven beskriver, om at det er ganske overveldende når man ikke har vært der før. Men det er mange steder man kan sitte, se på folk og bare være. For eksempel Spansketrappen. Mye folk, mye som foregår, stappfult av turister, men samtidig god underholdning, mulig å bare sette seg ned og observere, midt i det hele. Og rusle rolig rundt i Villa Borhgese når man blir lei av det, og slentre innom et museum der. Jeg føler at det komprimerte formatet gjør at Roma egentlig krever lite planlegging, og at selv som "vanlig turist" rusler man mer enn man "farter" rundt. Men synes som Tjorven at Peterskirken er verdt tid og kø, som jeg også opplevde gikk overraskende kjapt.


#10

Kanina sa for siden:

Det er jo egentlig det verst tenkelige for meg! At det "bare er å slentre innom" ditt og datt. :knegg: Før jeg vet ordet av det, har jeg overtrukket energikontoen. Jeg har heldigvis vært i Peterskirken. Og jeg skal tilbringe mye tid fredag og lørdag i Paulus basilika utenfor murene, som kommer til å bli en storslått opplevelse og et minne for livet. Billetter til Forum romanum på søndag. Villa Borghese er dessverre allerede utsolgt, men vi skal møtes for piknik i hagen der på lørdag. Hotellet ligger godt utenfor bysentrum, så ting må planlegges nøye. Tusen takk for alle gode tips!


#11

My sa for siden:

Ja, det er det som er faren. :knegg: Man skal bare gå dit, for det er jo rett i nærheten, og når man først er der kan man jo like gjerne bare gå dit, for det er like rundt hjørnet, og så skal man finne en kafe og sette seg ned, men på veien dit passerer man en storslått katedral, og da kan man jo bare kikke inn en liten tur når man likevel går forbi... Og vips, så har man brukt opp all den energien man egentlig ikke hadde. Det er vanskelig å velge ut en bestemt attraksjon eller aktivitet, og dra direkte dit, og ingorere alle de andre severdighetene man må forsere for å komme dit.

Men det høres ut som du har mange flotte opplevelser på programmet allerede da. Roma! :hjerter:


#12

Tjorven sa for siden:

Hvis du skal spare energi, så ville jeg styrt unna det sixtinske kapell. Det stod på må-lista til kunsteleven, og for oss var det verdt kaoset. Men det var vanvittig mye folk og generelt ståk.


#13

Toffskij sa for siden:

Jeg ville droppet Vatikanet fullstendig. Veldig mye kø overalt.


#14

Høst sa for siden:

Roma er fantastisk, og en av de byene hvor selv bare det å rusle gir opplevelser av masse, det er liksom noe å se bak hvert hjørne. Vi fant feks en McDonalds (av alle ting!) som hadde glassgulv for å kunne vise frem noen utgravinger under gulvet. Og tin er komprimert, så man kan få med seg mye på et lite område, men det føles likevel veldig intenst. Og NB, ikke lov å sitte i Spansketrappen lengre, kan visst være ganske høye bøter for det. :)


#15

Kanina sa for siden:

Har bestilt inngang til San Clemente basilika, og arkeologiske utgravninger under kirken. Tror det blir en fin 3-i1-opplevelse. Så er det sikkert noe vakkert å se i området rundt også. Colosseum for eksempel. Men dit går jeg ikke inn da.


#16

My sa for siden:

Du kan for eksempel kjøpe en pizza til firedobbel pris rett utenfor Colosseum. :værsågod: :erfart:

#17

Kanina sa for siden:

:knegg: takk for tips!


#18

Zulu sa for siden:

Jeg anbefaler alltid dette museet: www.centralemontemartini.org/

Ligger bittelitt utenfor selve bykjernen, men det er fredelig, vakkert og veldig kult. En gammel, nedlagt kraftstasjon som har utstilt fantastiske, antikke statuer og annen kunst.


#19

Philippa sa for siden:

Eventuelt kjøpe vannflaske rett utenfor Peterskirken til ca 100 kr. :også erfart:


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg syns både områdene rundt Peterskirken, spansketrappen og Colosseum er kavete og stressende. Væravhengig, selvsagt, men lell.

Forum syns jeg har et fredeligere preg. Men det er ÅREVIS siden sist jeg var i Roma, altså.


#21

Palmen sa for siden:

Trastevere er jeg glad i. Litt Veneziaish.


#22

Polyanna sa for siden:

Ja, der er det fredelig og fint :hjerter:, men så blir det også fort transport.


#23

Tjorven sa for siden:

Vi bodde i Trastevere, og syntes det var deilig å sitte på en fortausrestaurant og bare ta inn livet rundt oss.

Roma er jo ikke et rolig sted, men der var det allikevel litt roligere.


#24

My sa for siden:

Tenkte på denne tråden da denne dukket opp. :knegg:


#25

IzziCreo sa for siden:

Jeg er lang erfaring med å reise med både migrene og minus på energikontoen så tenkte å gi noen tips på det.

Noise canceling headphones. Always! Det hjelper på migrenen og ikke minst fjerner støy. Da tappes ikke sårt tiltrengt energi så mye av nettop det. Jeg har egen spilleliste med særdeles rolig musikk som jeg har på.

Kirker har som regel sitteplasser (ofte museer også). Man trenger ikke å gå rundt for å ta del i opplevelsen. Sett deg ned og nyt. Veldig mye kan sees godt på avstand.

Vurdér å spare energi ved å få assistanse på flyplassene. Da blir du trillet til gaten.

Ta taxi. Da ser du også mye! Evt vurdér busstur. Vi har gjort det rett og slett for å få se når jeg ikke hadde anledning til å gå noe særlig.

Noen ganger er det enklere å være alene og slippe reisefølget. Da kan de få fri utfoldelse og du kan tilpasse dine egne behov 100%.

God tur!


#26

Minerva sa for siden:

Med den formen du beskriver så høres det ut som du har nok planer allerede? :klemme: Jeg ville prøvd å akseptere at det blir det det blir. Brukt tiden på hotellet. Lese og sove og puste. (Slik jeg prøvde da jeg var utbrent. Enklere sagt enn gjort. Lese klarte jeg ikke. :knegg: ) Lykke til!


#27

Kanina sa for siden:

My: spot on!! :knegg:

Jeg ankom hotellet kl 11, men kunne ikke sjekke inn før 15, så jeg og to venner tok taxi til Trastevere og fant en hyggelig fortausrestaurant. Satt der vel tilsammen to timer og koste oss. Så hadde vi samlet krefter til å spasere langsomt mot Tiber, og da vi først var kommet dit, var det jo så fristende å gå ti minutter til noen romerske søyler, og da var det slutt på kreftene, og så tok det minst en halvtime å få tak i taxi. Så nå har jeg sovet ut på hotellet og kommer ikke til å prøve mer tilfeldig trasking på denne turen.
Men åh så fint det var!!


#28

Polyanna sa for siden:

Å, det høres ut som et kjent mønster, både i Roma og i Livet. :knegg:

Kos deg! :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.