Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør du med brukte oljefiller etc?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg oljet trebordet mitt i dag, og siden vi ikke lenger har peis, ble jeg i tvil om hva jeg skulle gjøre med de brukte klutene. Gikk bort til en venninne/nabo med peis, men hun hadde aldri vært borti det og var litt i tvil om hva de egentlig pleide å gjøre. Iallfall ikke brenne det. Jeg har angst for oljer som er selvantennende, og vi har alltid brent det. Ikke at vi bruker slik olje så ofte, men vi brenner også papir med white spirit/rødsprit på.

Hva gjør dere?


#2

Isprinsessen sa for siden:

Om jeg er ute legger jeg det bare på grusen og setter fyr på det.


#3

Hyacinth sa for siden:

Enkelt og greit. Det skal jeg jaggu gjøre neste gang. Har ikke kommet på det. Vi har pleid å tenne på det i peisen.


#4

frukt sa for siden:

Jeg visste ikke at det var noe jeg burde tenke på, så jeg har alltid kastet det i restavfallet. Håper ikke det var jeg som forårsaket Ivar-brannen. :neglebit:


#5

meisje sa for siden:

Jeg ville aldri funnet på. Brenne i peisen, det er sikkert. Jeg pleier å la de ligge ute på grusen, en ukes tid, så kaster jeg de i farlig avfall dunken vi har.


#6

Fersken sa for siden:

Finner at alt av oljeholdig væske skal i farlig avfall her i kommunen. F.eks Terpentin som er vanlig i teakolje. sortere.no/produkttype/Terpentin/471. Men det er kanskje mer for flasken/beholderen av teakolje som skal legges der?


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg har lagt dem i et tomt syltetøyglass og levert på gjenvinningsstasjonen.


#8

Palmen sa for siden:

Gjør det samme


#9

vixen sa for siden:

Sånne små filler eller papir kaster jeg i ovnen brenner opp. Litt større kluter tar jeg vann på og knyter det i en plastpose og kaster det med annet farlig avfall som malingsspann og slikt.


#10

Madicken sa for siden:

Brenner dem i peisen.


#11

Hyacinth sa for siden:

:rofl:


#12

Myria sa for siden:

Det er anbefalt å brenne alt som er fuktet med olje på en trygg måte. Vi brenner dem i peisen.


#13

frukt sa for siden:

Eller putte i en tett beholder i farlig avfallsdunk om man ikke har mulighet til å brenne. :hargooglet:


#14

Hyacinth sa for siden:

Vi har som sagt også brent dem i peisen. Men venninna mi sa at det ikke er lov å brenne sånt i peisen. Ikke papir engang. Vi har brent konfidensielle papirer i peisen mange ganger, vi…



#16

Strå sa for siden:

Oljefiller går i spesialavfall her påstår Helten. Jeg tror ham på det. Men jeg bruker avispapirstrimler til opptenning i vedfyren. Konfidensielle papirer kjører jeg i jobbens makulator, men det er ikke akkurat hvert år vi har noe sånt å kvitter oss med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.