Mannen og jeg tenkte å kose oss med noe god mat i morgen etter at poden var i seng, men vi er litt idéløse.
Vi er ikke verdens beste kokker, så vi er ute etter noe som er relativt enkelt, men likevel festpreget. Vi tenkte treretters, men det spørs hvor lang tid hver enkelt rett tar å lage
Jeg kan ikke lage pinnekjøtt. Jeg kikket faktisk litt på en oppskrift før i dag, men ble litt skremt. Det så vanskelig ut. Og ikke vet jeg om jeg har stor nok kjele. Og ikke har jeg trerist.
Men laksepaté virker interessant. Hvordan lager man det?
Nei, nei, nei - det vanskeligste er å skrelle pærene. :lover: Sleng de oppi gryten, skvett over rødvin til de dekkes - hiv oppi krydderier, hiv oppi honning og sukker til blandingen smaker søtt og kok i vei. Du ser når de er røde og kjenner når de er møre. Hvis du ikke vil ha mascarpone så fungerer vaniljeis aldeles strålende også. Når du tar ut pærene så fortsetter du bare å koke til du har dampet inn til en seigere masse - denne bruker du som saus.
Forrett:
Halv avocado med rømmedressing og
reker
lodderogn
eller
skinke
Skal spises kald og kan derfor lages i god tid på forhånd.
Hovedrett:
Helstekt indrefilet: Gnis inn med salt og pepper og foretrukket urtekrydder. Jeg liker rosmarin veldig godt. Fres den kjapt i stekepanne og legg oppå poteter. Sett i stekeovn til potetene er ferdig.
Poteter:
Del mandelpoteter i båter. Ha over godt med olje og krydder + revet parmesan dersom dere liker det. Stekes cirka 20 minutter.
En enkel tomatsalat er godt ved siden av: Tomater i skiver, vårløk/rødløk, fetaost/mozarella.
Evt saus:
Kok ut panna, som du har frest kjøttet i, med fløte. Noen dråper sitron eller lime gjør smaken frisk og god. Krydre ekstra hvis du synes det trengs.
Dessert:
Mye som er enkelt og kjapt.
For eksempel oppskåret frukt med pisket krem eller sjokoladesaus over.
Eller ganske enkelt iskrem.
Eller banandigg:
To bananer deles i to. Hver del skjæres i to igjen - på langs. Legg bananbitene med den rette siden ned i en ildfast form. Strø brunt sukker (hvitt går også bra) og hakkede nøtter og mørk sjokolade over. La stå til sukkeret har karamelisert seg (cirka et kvarter på 200 grader). Spises som det er eller med krem eller iskrem til. Igjen kan dette gjøres klart på forhånd, og man kan bare setter formen inn i ovnen, som allerede er varm etter at hovedretten er nesten ferdig fortært.
Veldig godt! :riktig:
Det er IKKE vanskelig å koke pinnekjøtt. Og til 2 voksne trenger du ikke så stor kjele heller.
Legg rist eller trepinner i bunnen av kjelen. Tøm på vann til du når opp til kjøttet som du legger oppå risten/pinnene. KOK til kjøttet begynner å løsne fra benene.
Kålrotstappe lager du enkelt ved å koke kålrot, stappe den med litt godt smør og en fløtedæsj, eller du kan lage tykk hvit saus og blande i. Husk pepper. Mos gjerne en kokt potet sammen med, eller en kokt gulrot.
Kok poteter. Kraften som blir av kokevannet på kjøttet bruker du som sjy.
Voila`:)
Til forrett ville jeg hatt spekeskinke og melon.
Til dessert fruktdessert med vaniljekrem/vaniljekesam.
Pinnekjøtt er da bare å legge i vann over natten og så koke den på rist i tre timer? :confused: (Jeg har desverre ikke noen god oppskrift på laksepate, jeg har bare spist det på restaurant.)
Vi bestemte oss for rajrajs indrefilet og kjøpte inn alle ingrediensene for det, MEN vi fant ikke indrefilet. Jeg kjøpte mørbradbiffer i stedet. Skal de tilberedes på samme måte?
Litt sent da, men kalkun er jo utrolig enkelt. Sånn til en annen gang.
Jeg kjøpte en pakke med Fjordland fordi jeg ble nysgjerrig når flere sa at det smakte så godt.
Denne pakken ligger nå til skrekk og advarsel i kjøleskapet.
Skremmer ungene med at de er nødt til å spise slikt når de flytter hjemmefra, om de ikke lærer seg å lage mat.
Genialt. Legger posene ut på benken en gang i mellom bare for å friske opp minnet litt,
og de er fast bestemt på at de skal lære seg å lage skikkelig mat før de flytter.
Om den smaker godt aner jeg ikke. Men utseende er litt viktig når man spiser, og det ser ikke lekkert ut.
Arfikansk gryte er kjempegodt og lett å lage. Brun svinekjøtt, hell fløte over og ha i realt med tomatpure og karri pluss litt salt.
Ha villris og casewnøtter til. :nam:
Jeg synes Fjordland generelt er veldig bra, men det er jo klart det ser gyselig. Maten er jo ikke akkurat anrettet når de ligger i posene sine. Anrettingen er ikke inkludert i prisen.
Fiskeboller er godt og Fjordlands er nammenam. :nemlig:
Fiskebolla lengter hjem til havet
havet det er fiskebollas hjem
fiskebolla lengter hjem til havet
Bjellands hermetikkfabrikk er slem
fiskebolla lengter hjem til havet
fiskebolleboksen er for trang
fiskebolla lengter hjem til havet
der den kan boltre seg i tang
Fjordland har noen gode retter og noen ikke fullt så gode... Når jeg var singel så pleide jeg av og til å kjøpe f.eks svinesteika til søndagsmiddag og den var helt ok:)
Men til en annen gang:
Trenger ikke trepinner for å lage pinnekjøtt. En slik rist som man setter i bunnen av kasserollen er finfint. Vann opp til rista, legg kjøttet på, kok opp og la det trekke under lokk i et par timer.
Har spist mye Fjordland, det er fast middag hvis kveldsvakt på jobb. Det er ikke så galt.
Jeg så ikke dette før nå, beklager. Men regner med det ble godt? (Og ja, det kan tilberedes på samme måte - men ferdig oppdelt mørbrand trenger mindre steketid enn hel indrefilet.)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.