Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor drar en sliten dame

#1

Lhi-My sa for siden:

Dette har vært en ekstremt travel vinter og vår med skikkelig hardkjør på bunadsverkstedet mitt. Nå er jeg straks i mål med konfirmantbunader og 17.
Mai-leveringer, så nå skal jeg ha en god pause! Jeg vil reise bort noen dager alene. Fred, ro og avslapping. Jeg vil ta tog og tenker Norge eller Sverige. Jeg vil aller helst finne et ok hotell, gjerne med balkong og drømmen er sjøutsikt. Jeg er så sliten at det å sitte stille og se på noe pent i tre-fire dager er drømmen, men jeg tror nok jeg kan få lyst til å rusle litt i en hyggelig by også etter hvert.

Hvor drar jeg? Så konkrete forslag som mulig, gjerne med konkret tips til hotell også. Budsjett er ikke så viktig for en gangs skyld.


#2

Inagh sa for siden:

Stockholm! :elsker:


#3

Tjorven sa for siden:

Gøteborg er en fantastisk by med tog fra Oslo annenhver time. :hyper:

Jeg har lang liste av restaurantanbefalinger hvis det trengs.


#4

Inagh sa for siden:

Ja, glemmer liksom Gøteborg, veldig hyggelig by det også.


#5

Lhi-My sa for siden:

Gøteborg og Stockholm er aktuelle begge to. Har noen konkrete forsalg til hotell? Trenger ikke være midt i byen hvis det er bra kollektivtilbud.


#6

meisje sa for siden:

Jeg vil anbefale Tanumstrand spa og resort. Jeg var nylig en helg der, med rom med egen balkong med utsikt over marinaen, og nydelig skjærgård. Fin mat på hotellet og Grebbestad har masse spisesteder å velge i, en liten halvtimes spasertur unna. Flotte turstier langs sjøen i begge retninger.

Du kan også besøke spa eller hotelles badeland. De har sjøutsikt også fra disse anleggene. Jeg tok badstu på brygga og badet i sjøen i 6 grader vann.


#7

Magnolia sa for siden:

Om budsjett ikke er viktig, så vurder Solstrand Fjordhotell utenfor Bergen. Det blir en busstur til og fra Bergen sentrum utenom selve togturen. Stedet er nydelig og gir deg ro i sjelen, fantastisk mat og basseng/spa. :hjerter:


#8

frukt sa for siden:

Til Stavanger så klart. :hjerter: Eventuelt Sola strandhotell rett ved flyplassen hvis du liker strand og spa.


#9

Blondie sa for siden:

Jeg ville valgt Gøteborg, lettere tilgjengelig enn Stockholm (selv om jeg har skikkelig lyst til å dra på Abba-museet!).


#10

GeekyGirrrl sa for siden:

Du skal jo selvfølgelig til Solstrand! Da kan du nyte stillheten et par dager og så kan du ta deg en dag i Bergen. solstrand.com/


#11

Kaprifol sa for siden:

Lengter du etter en by med folk og opplevelser, eller har du mer behov for natur, fred og ro?


#12

Lhi-My sa for siden:

Tusen takk for mange fine forslag. Jeg vurderer alle, men har ikke bestemt meg, så kom gjerne med flere forslag.

Jeg trenger først og fremst ro og fred, gjerne hav/sjø/fjord siden jeg bor i en innlandsdal og har mer enn nok fjell til hverdags. Jeg vil nok gjerne ha mulighet til en liten bytur en av dagene også, men trenger ikke storby og jeg trenger heller ikke bo i byen dersom det er ok kollektivtransport. Jeg tror jeg aller mest trenger å slappe av med en bok, strikking eller med å bare se på fin utsikt eller noe.#14

Bokormen sa for siden:

Jeg har kikket litt på airbnb på Nesodden. Men nå liker jeg å rusle rundt i eget tempo, sitte og kikke ut over vannet, lese bok og drikke kaffe. Og jeg synes kyststier er stas, her vi bor er det bare skog. 20 min (?) med båten så er du på Aker Brygge. :)


#15

My sa for siden:

Har du vurdert Farris bad i Larvik?


#16

veobra sa for siden:

Dette hotellet tenkte jeg på, Jeg husket bare ikke hva det het. Jeg hadde rom med balkong, tror dørene var sånn plassert at jeg kunne sittet i le om det regnet. Nydelig sti langs vannet utenfor også.


#17

sindrome sa for siden:

Du har jo Son SPA og Riviera Moss som begge er ganske lette å komme til med kollektiv. Begge har rom med sjøutsikt og balkonger og du kan lett komme deg til Moss/Oslo for bytur (vil si det med tog er 40 min til Oslo fra Moss stasjon og 30 min til Oslo fra Sonsveien stasjon). I Son har du også mulighet til å rusle langs sjøen og inn til sentrum med sin Sørlandsaktige idyll :)


#18

LaBanga sa for siden:

Strand hotell Fevik er et nydelig strandhotell på Sørlandet. Lett tilgjengelig med kollektivt til alle sørlandsbyene.


#19

~TM~ sa for siden:

Kviknes hotell i Balestrand? Har ikke bodd der, men nytt kaffe og utsikt på terrassen der for noen år tilbake.


#20

Pøblis sa for siden:

Sist jeg var på Solstrand, fikk jeg et nydelig rom med terrasse og fantastisk fjordutsikt. Maten er god, og for en innlending, er det nydelig kontrast til innlandet og dalen og skogen med hav og svaberg og kyststien og lukt av saltvann - og frisk vind!

Strand hotel Fevik er også nydelig, jeg ville valgt ett av disse to.


#21

Shun sa for siden:

Jeg er hjelpeløst forelsket i Jeløy radio.

Drømmer om en helgetur tilbake dit i løpet av ikke altfor lenge.


#22

Lhi-My sa for siden:

Så utrolig mange fine steder! Jeg skal huske på denne tråden til senere. Denne gangen blir det Stockholm i et par dager kombinert med besøk hos venner som bor ved Østersjøkysten litt lenger sør i Sverige. Det tror jeg blir veldig bra.

Har noen tips til et ok hotell i Stockholm? Jeg blir nok bare en natt der før jeg drar videre, så sentralt er viktigst og selvsagt gjerne fin utsikt.


#23

My sa for siden:

Når er det? Bare husk at Taylor Swift har konsert i Stockholm 17., 18. og 19. mai, og disse dagene kan det være vanskelig med hotellrom til normal pris. Sies det. Ellers ingen hotelltips, bare tenkte å nevne det siden ikke alle nødvendigvis har familemedlemmer med fokus på akkurat det.


#24

Lhi-My sa for siden:

Jeg er fleksibel og det blir uansett ikke før enten siste uke i mai eller første i juni.


#25

My sa for siden:

Ja, da er ikke det en problemstilling.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.