Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Elsker du gjærbakst?

Elsker du gjærbakst?

 • JA! Ingen over, ingen ved siden
  70 stemmer
 • Nei, velger noe annet hvis det er mulig
  9 stemmer
 • Midt på treet
  13 stemmer
 • Annet. Jeg utdyper i tråden :)
  1 stemmer
#1

him sa for siden:

Ser mesterenes mester på TV og der er det flere som elsker gjærbakst. Jeg blir mildt forundret - jeg synes det er helt ok, og hvem liker ikke søte, gode saker? Men tja, jeg velger like gjerne noe annet til dessert. Det er godt men ingen favoritt.

Og så slo det meg - her på FP - mener jeg at jeg har hørt mange kjærlighetserklæringer til gjærbakst? Husker jeg riktig? :blafre:


#2

Tallulah sa for siden:

Elsker gjærbakst, men det er jo ikke dessert. Spiser noen det til dessert?


#3

Señora sa for siden:

Det er forsåvidt godt men jeg liker ikke hvordan kroppen og magen min oppfører seg etter inntak, så jeg unngår bakverk så langt det går.


#4

007 sa for siden:

Jeg liker gjærbakst veldig godt, men elsker er nok å overdrive. Men jeg liker gjærbakst mye bedre enn kaker, cookies og sjokolade.

Enig med andre her, det er ikke dessert. Det er for mektig og mettende.


#5

IzziCreo sa for siden:

Jaaa! Jeg elsker det så mye at jeg ikke kan bake det så ofte jeg vil. Mange sier "men det er jo bare å spise én bolle", men det er klin umulig. Jeg er sikker på jeg har en egen mage for gjærbakst og is :knegg:

Jeg ser ikke på det som dessert heller. Et eget måltid i seg selv :nemlig:


#6

Mikkeline sa for siden:

Ja - elsker gjærbakst! Noe av det absolutt beste jeg vet.


#7

Syrinx sa for siden:

Fersk gjærbakst, noko av det beste som er. Men dessert er det ikkje.


#8

My sa for siden:

Tenkte det samme. Elsker det, liker søt gjærbakst bedre enn noe annen kake (er ikke så vill etter kaker egentlig), og elsker i tillegg nystekt brødbakst av alle slag. Men gjærbakst til dessert har aldri falt meg inn. Til det er det for mettende. Tror aldri jeg har fått det servert heller.

På et kakebord derimot, som i en konfirmasjon, hvis det er f.eks en fersk hvetekringle der, så er den det første jeg forsyner meg av.


#9

Timar sa for siden:

Jeg er glad i fersk gjærbakst, men velger nok sjokolade eller noe som inneholder sjokolade over gjærbakst 9 av 10 ganger.

Egentlig så elsker jeg vel den perfekte gjærbaksten. Vaniljebollene på Bit har begynt å bli vanskelig å gå forbi. Men gjærbakst kan også være tørr, kjedelig eller med mye gjærsmak, og da lar jeg det ligge.


#10

Syrinx sa for siden:

Ja, altså. Eg må berre at eg har eit stort hjarte og sjølv om eg elskar gjærbakst er det andre ting eg elske enda meir. Saftige kaker til dømes. Eller mousse. Osv osv.


#11

Anne C sa for siden:

Jeg liker det veldig godt, men det er ikke det første jeg kaster meg over hvis jeg kan velge mellom ulike kaker og desserter.


#12

Palmen sa for siden:

Jeg elsker god gjærbakst, ja absolutt b


#13

millact sa for siden:

Ja! Og særlig når jeg kommer hjem fra jobb og han på 15 har bakt kanelboller fordi han liker det.


#14

Karamell sa for siden:

Ja, men bare fersk og aldri som dessert! Jeg kjøper IKKE boller på butikken. Det må være dagferske hjemmebakte eller skikkelige fra et bra bakeri.


#15

My sa for siden:

Dette gjelder all slags bakst for min del, også kaker. Jeg liker ikke kaker som er tørre, eller kjøpt på butikken. I allefall ikke de i butikkhylla, noen ytterst få av de i frysedisken går an.


#16

Pøblis sa for siden:

Ja. Men ikke søt gjærbakst - så ikke til dessert.

Ostesnurrer - foccacia - rugbrød - ferske rundstykker - I´m a fan :elsker:


#17

Nenne sa for siden:

Jeg elsker all slags gjærbakst! Men har dessverre ikke veldig godt av de lyse sortene. :sukk:


#18

Dali sa for siden:

Ja jeg elsker hjemmelaget gjærbakst. Men ikke som dessert da.


#19

Dali sa for siden:

Jeg spiste butikkboller fra pose i dag, i nøden. Og har resten av dagen husket hvorfor dette ikke skal gjøres. :mumle:


#20

Polyanna sa for siden:

Jeg er glad i gjærbakst (og surdeig), både søtt og salt, men ikke som dessert. Det er mer som fika eller til kaffen eller for den del, til frokost.

Med årene har jeg fått mindre plass i magen, så jeg kan ikke spise de mengdene jeg spiste i min ungdom, dessverre. Det rommer jo en del.


#21

Floksa sa for siden:

Jeg liker gjærbakst. Men ville valgt en kake med krem over gjærbakst 9 av 10 ganger.


#22

GinaK sa for siden:

Ja, elsker gjærbakst. Må være fersk. Men ville ikke valgt det som dessert.


#23

Myria sa for siden:

Ja, jeg elsker gjærbakst, men jeg ser ikke på gjærbakst som dessert selv om jeg godt kunne forsynt meg av kringle, prinsessekake e.l. om det fantes på et dessertbord.


#24

Strå sa for siden:

Jeg er generelt glad i mat, inklusive gjærbakst. Det er sjeldent jeg velger gjærbakst til dessert.


#25

Madicken sa for siden:

Jeg elsker det, og ikke minst lukten av det når det er nybakt. :elsker: Men magen min er ikke fullt så glad i det, så jeg spiser ikke mye av det.


#26

Nextlife sa for siden:

Dette. :jupp:

Av søt bakst er ikke spesielt glad i verken tradisjonell gjærbakst eller kaker, men bring the fransk bakverk på bordet, da snakker vi.
Croissant, Canelés, Choux, Pastel de Nata (selv den opprinnelig er fra Portugal), Madeleines, Financier, Jésuite og slike ting.
De er noen mestere i det landet til å balansere oppskrifter slik at det blir ikke-så-søtt, og å skape god harmoni i smak og tekstur. :tilber:


#27

Blondie sa for siden:

Jeg var veldig glad i det tidligere, mamma bakte alltid kringle/boller/rundstykker. Etter påvist cøliaki for et tiår siden har det blitt betydelig mindre, det smaker ikke like godt.


#28

Lavender sa for siden:

Lite slår nystekt gjærbakst, lukt og smak. Etter hard fysisk aktivitet er det ren lykke med hvetemel og sukker, opp som en løve. :D.

Jeg liker veldig godt de franske og portugisiske bakevarene nevnt over, like greit jeg ikke bor nær en boulangerie, annet enn på ferierer. Selv Mercadonas Pastel de Nata klarer jeg ganske mange av til frokost i løpet av en ferie.


#29

liefje sa for siden:

Akkurat!!

Gode nybakte brød, rundstykker, boller, pizza, focaccia og annet bakt med gjær er nydelig. Men ikke til dessert! Er forresten uansett ikke noe dessertmenneske. Jatakk til forrett, mellomrett og hovedrett!


#30

him sa for siden:

Her var det overvekt i pollen av gjærbakstelskere! :humre:

Jeg spiser det så sjeldent at jeg ikke nå helt husker hvor jeg spiste det sist? :gruble: Nei, det er vel ikke dessert, enig i det :)

#31

veobra sa for siden:

Gjærbakst er noe av det beste jeg vet.

På ferie må jeg alltid i bakeri eller konditori og se hva de har. Er matvrak på jakt etter alt godt, og gjerne gjærbakst.


#32

Malama sa for siden:

Reelt er det nok "hvetemel og gjær"-bakst folket elsker. Glutenfritt er ikke det samme nei.

Jeg er glad i fersk (glutenholdig) bakst. Dessert er det ikke. Men godt som kaffimat.


#33

løve70 sa for siden:

Dette:nemlig:


#34

Lhi-My sa for siden:

Jeg liker mine egne kanelboller, men kan ellers styre meg. Kaker spiser jeg knapt, særlig ikke kremkaker og iallfall ikke sjokoladekaker. Og ikke gulrotkake. Jeg synes forøvrig ikke at kaker eller gjærbakst av noe slag er dessert, så den sammenligningen blir litt rar for meg.


#35

Skilpadda sa for siden:

Fersk gjærbakst er kjempegodt, både søt og ikke-søt. :jupp:


#36

Toffskij sa for siden:

Fersk gjærbakst er vidunderlig godt! :hjerter:


#37

venla sa for siden:

Elsker det. Baker ofte selv, og nybakte rundstykker eller kanelsnurrer er nydelig. Liker søtbakst bedre enn kaker.


#38

Taien sa for siden:

Elsker gjærbakst! Og jeg kan veldig godt kjøpe boller i vanlig butikk...men ikke overalt. Men jeg må alltid innom bakeri når jeg er forskjellige steder i Norge og utlandet.


#39

Fersken sa for siden:

Nei, jeg elsker ikke gjærbakst mer. Smaken har endret seg med årene.


#40

Divine sa for siden:

Ingenting er bedre enn gjærbakst.

OK, kanskje popcorn, da. Men ellers er det gjærbakst som gjør livet verdt å leve.


#41

meisje sa for siden:

Jeg liker nybakt gjærbakst, men ville ikke sagt at jeg elsker gjærbakst på noen som helst måte, jeg unngår jo brødmat i størst mulig grad. Det overrasket meg at omtrent 75% sier de elsker gjærbakst. Jeg liker nybakte kanelknuter veldig godt og baker det 1-2 ganger i året.


#42

frukt sa for siden:

Tror ikke det er noe mat jeg virkelig elsker. Kan bli lei av, eller ikke ha lyst på, det meste.


#43

Tallulah sa for siden:

Jeg har krysset av på "elsker", men det er jo en sannhet med modifikasjoner. Jeg elsker ikke bensinstasjonboller, akkurat. Eller dagligvarebrød. Men jeg syns nybakt grovbrød med smør er superdigg. Hjemmebakte rosinboller og kanelsnurrer.

Det må være ferskt, og ha dybde. Men jeg elsker også sjokoladekake. Er faktisk ikke så glad i fransk bakverk, tror det er smøret. Jeg syns ikke veldig fet bakst er noe særlig.


#44

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg elsker! Både bensinstasjon, hjemmebakt, luksus og to-good-to-go. Flatbrød, kjeks, focaccia, surdeig, ultraprossesert, småkaker, pizzakantene, alt av brioche, pølsebrød med sesamfrø, dansk rugbrød, bugnende kakebord og togkræsjaktige kakerester på lærerrommet. Give it to me! :rairai:


#45

Polyanna sa for siden:

Du vinner trådens entusiasmepris, Nelly! :knegg:


#46

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg er helt avhengig av karbohydrater. :o


#47

Morella sa for siden:

Så lenge det ikke er søtt. Jeg kunne gått i krigen for en loff. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.