Ser mesterenes mester på TV og der er det flere som elsker gjærbakst. Jeg blir mildt forundret - jeg synes det er helt ok, og hvem liker ikke søte, gode saker? Men tja, jeg velger like gjerne noe annet til dessert. Det er godt men ingen favoritt.
Og så slo det meg - her på FP - mener jeg at jeg har hørt mange kjærlighetserklæringer til gjærbakst? Husker jeg riktig? :blafre:
Jaaa! Jeg elsker det så mye at jeg ikke kan bake det så ofte jeg vil. Mange sier "men det er jo bare å spise én bolle", men det er klin umulig. Jeg er sikker på jeg har en egen mage for gjærbakst og is :knegg:
Jeg ser ikke på det som dessert heller. Et eget måltid i seg selv :nemlig:
Tenkte det samme. Elsker det, liker søt gjærbakst bedre enn noe annen kake (er ikke så vill etter kaker egentlig), og elsker i tillegg nystekt brødbakst av alle slag. Men gjærbakst til dessert har aldri falt meg inn. Til det er det for mettende. Tror aldri jeg har fått det servert heller.
På et kakebord derimot, som i en konfirmasjon, hvis det er f.eks en fersk hvetekringle der, så er den det første jeg forsyner meg av.
Jeg er glad i fersk gjærbakst, men velger nok sjokolade eller noe som inneholder sjokolade over gjærbakst 9 av 10 ganger.
Egentlig så elsker jeg vel den perfekte gjærbaksten. Vaniljebollene på Bit har begynt å bli vanskelig å gå forbi. Men gjærbakst kan også være tørr, kjedelig eller med mye gjærsmak, og da lar jeg det ligge.
Ja, altså. Eg må berre at eg har eit stort hjarte og sjølv om eg elskar gjærbakst er det andre ting eg elske enda meir. Saftige kaker til dømes. Eller mousse. Osv osv.
Dette gjelder all slags bakst for min del, også kaker. Jeg liker ikke kaker som er tørre, eller kjøpt på butikken. I allefall ikke de i butikkhylla, noen ytterst få av de i frysedisken går an.
Ja, jeg elsker gjærbakst, men jeg ser ikke på gjærbakst som dessert selv om jeg godt kunne forsynt meg av kringle, prinsessekake e.l. om det fantes på et dessertbord.
Av søt bakst er ikke spesielt glad i verken tradisjonell gjærbakst eller kaker, men bring the fransk bakverk på bordet, da snakker vi.
Croissant, Canelés, Choux, Pastel de Nata (selv den opprinnelig er fra Portugal), Madeleines, Financier, Jésuite og slike ting.
De er noen mestere i det landet til å balansere oppskrifter slik at det blir ikke-så-søtt, og å skape god harmoni i smak og tekstur. :tilber:
Jeg var veldig glad i det tidligere, mamma bakte alltid kringle/boller/rundstykker. Etter påvist cøliaki for et tiår siden har det blitt betydelig mindre, det smaker ikke like godt.
Lite slår nystekt gjærbakst, lukt og smak. Etter hard fysisk aktivitet er det ren lykke med hvetemel og sukker, opp som en løve. :D.
Jeg liker veldig godt de franske og portugisiske bakevarene nevnt over, like greit jeg ikke bor nær en boulangerie, annet enn på ferierer. Selv Mercadonas Pastel de Nata klarer jeg ganske mange av til frokost i løpet av en ferie.
Gode nybakte brød, rundstykker, boller, pizza, focaccia og annet bakt med gjær er nydelig. Men ikke til dessert! Er forresten uansett ikke noe dessertmenneske. Jatakk til forrett, mellomrett og hovedrett!
Jeg liker mine egne kanelboller, men kan ellers styre meg. Kaker spiser jeg knapt, særlig ikke kremkaker og iallfall ikke sjokoladekaker. Og ikke gulrotkake. Jeg synes forøvrig ikke at kaker eller gjærbakst av noe slag er dessert, så den sammenligningen blir litt rar for meg.
Elsker gjærbakst! Og jeg kan veldig godt kjøpe boller i vanlig butikk...men ikke overalt. Men jeg må alltid innom bakeri når jeg er forskjellige steder i Norge og utlandet.
Jeg liker nybakt gjærbakst, men ville ikke sagt at jeg elsker gjærbakst på noen som helst måte, jeg unngår jo brødmat i størst mulig grad. Det overrasket meg at omtrent 75% sier de elsker gjærbakst. Jeg liker nybakte kanelknuter veldig godt og baker det 1-2 ganger i året.
Jeg har krysset av på "elsker", men det er jo en sannhet med modifikasjoner. Jeg elsker ikke bensinstasjonboller, akkurat. Eller dagligvarebrød. Men jeg syns nybakt grovbrød med smør er superdigg. Hjemmebakte rosinboller og kanelsnurrer.
Det må være ferskt, og ha dybde. Men jeg elsker også sjokoladekake. Er faktisk ikke så glad i fransk bakverk, tror det er smøret. Jeg syns ikke veldig fet bakst er noe særlig.
Jeg elsker! Både bensinstasjon, hjemmebakt, luksus og to-good-to-go. Flatbrød, kjeks, focaccia, surdeig, ultraprossesert, småkaker, pizzakantene, alt av brioche, pølsebrød med sesamfrø, dansk rugbrød, bugnende kakebord og togkræsjaktige kakerester på lærerrommet. Give it to me! :rairai: