Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har peiling på fioliner?

#1

Embriksmamma sa for siden:

Min 15-åring skal få ny fiolin til 16-årsdagen men hva kjøper jeg? Jeg har spurt fiolinlæreren hennes men han gir så tåkete svar...
Hun har spilt i to år og elsker det, har søkt musikklinja på vgs til høsten.

Har ikke lyst til å bruke en formue men skjønner at en god fiolin koster litt. Kan jeg kjøpe brukt? Hva skal jeg se etter? Jeg har ikke peiling i det hele tatt.

Er takknemlig for alle innspill! :blomster:


#2

Kanina sa for siden:

Hva er budsjettet ditt da? Du kan få gode elevinstrumenter fra 15000, men the sky is the limit. Billigere også, men når man kommer nedi 2000 kr på Amazon, er det ikke noe særlig. Da er det bedre å låne fra musikkskole e.l. Det finnes en side hvor NASOL medlemmer legger ut brukte instrumenter for salg. Skal se om jeg finner det. Der er trygge salg, amatørmusikere som har fått instrument taksert. Taksering av fiolinmaker sikrer at verdien er rett. Du kan også prøve Finn, men se etter skikkelig taksering. Aller helst bør hun prøvespille fiolinen selv. Husk at hun også må ha en ok bue (3000 og opp) og en kasse. Det blir endel tilsammen.#4

Embriksmamma sa for siden:

Tusen takk for svar og link!
Dyre saker, ja. Jeg hadde liksom et budsjett på ca. 10.000 men ser at det blir altfor knapt :knegg:

Skal se litt på annonser!


#5

meisje sa for siden:

Jeg vet om noen som kjøpte fiolin og bue i London, fordi det var bedre utvalg der. Langweekend med prøvespill, og de fikk med seg ny fiolin og bue hjem. Beløpet de brukte var mye høyere enn ditt budsjett, så ikke sikkert det er relevant i din prisklasse.


#6

Kanina sa for siden:

Ja det KAN koste veldig mye. Og mindre også. Men hvis du vil det skal være en fiolin som varer i mange år og gir spilleglede, blir det fort såppas. Ellers er lån fra musikkskole ofte vel så bra som å kjøpe noe eget med lavere kvalitet.


#7

My sa for siden:

Min niese som gikk på musikklinje kjøpte sin første "ordentlige" fiolin for konfirmasjonspengene sine, da tror jeg hun betalte ca 55.000 (laget av en fiolinmaker i min hjembygd). Hun fikk ikke så mye i konfirmasjonsgavepenger, så det overskytende ble konfirmasjonsgaven fra foreldrene. Nå går hun på konservatoriet og kjøpte seg en ny i fjor, før hun begynte på master, den betalte hun NOK 170.000 for i København. Så ja, stor variasjon. Jeg vet ikke hva som er minimum av det man må ut med for en "brukbar" fiolin.


#8

Embriksmamma sa for siden:

Hun har egen nå men den var veldig billig og en "nybegynnerfiolin" så tanken var at hun skulle få en bedre fiolin til bursdagen.
Jeg får høyne budsjettet en del tusen, ja.
Bare rop ut hvis noen har en å selge, ellers leter vi litt rundt nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.