Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fleksibel/flyttbar lampe over spisebord?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har nytt hus, og spisebordet (rundt, men med flere klaffer) er på en måte sentrert midt i stua, men på en sånn måte at det kan være praktisk å flytte litt på det alt etter behov.

Jeg lurer derfor på hva vi skal gjøre med lampe over spisebordet. Det er jo veldig upraktisk med lampe hvis vi hele tiden skal drive og flytte litt på det. Jeg har alltid hatt lampe over spisebordet, men er det et must hvis det er god belysning ellers i rommet? :vetikke:

Finnes det noen fleksible løsninger som jeg ikke har tenkt på i forhold til lampe eller belysning generelt?


#2

meisje sa for siden:

Jeg har hatt to ulike løsninger som er fleksible. Vi hadde en duo tolomeo lampe fra artemide som var fleksibel i høyde og vinkler og kunne snurres rundt også. Når vi pusset opp, flyttet vi spisebordet fra 2,65 til 2,2 m, og da ble det ikke nok høyde til den lampen mere

andlight.no/shop/artemide-tolomeo-basculante-13806p.html?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=surfaces&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIz47E15yJhgMVlA-iAx3FPADyEAQYAyABEgI93fD_BwE

Den løsningen vi da valgte er en lang skinne rett over bordet med lang pendelspotter med skjermene fra den gamle lampen vår. Den skinnen gjør at vi kan flytte bordet i samme retningen som bordet, og vi pleier noen ganger å snu vårt bord 90 grader, og da flytter vi på lampene for å passe til. Man kan fint henge opp skinner som passer til flere plasseringer..#4

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Frukt, har tenkt på en sånn, men er usikker på om det vil fungere hos oss med noe som står på golvet.

Meisje, jeg vet ikke om jeg skjønner helt hvordan den skinnen din fungerer…?


#5

Isprinsessen sa for siden:

Skinne i taket, omtrent slik som spotter er festes i, bare at du har lampependel der og den kan flyttes langs skinnen.


#6

Hyacinth sa for siden:

Ah. Skjønner.


#7

Tallulah sa for siden:

Vi hadde også skinneløsning i den gamle leiligheten vår, og det savner jeg over spisestuebordet. Der kunne man bare utvide spisebordet i én retning, her vi bor nå kan vi også vri det. Så ser på en L-løsning. Vi hadde tre rislamper i ulik fasong som vi dro rundt på. Funka veldig fint.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg er litt usikker på hvordan skinner vil funke. Stua er i en L, kjøkkenet ligger i vinkelen (åpen løsning) og spisebordet står liksom midt i, like ved kjøkkenet. Men det kan plasseres i hvilken retning som helst, egentlig, og jeg vet ikke om en skinne midt i stua der vil funke.

Men nå har vi foreløpig litt dårlig belysning generelt. Har ikke fått opp alle lamper ennå. Det kan jo hende det vil funke uten lampe over spisebordet.


#9

meisje sa for siden:

Her sier bilder mer enn tusen ord, hvis du gir meg mob nr kan jeg ta noen bilder til deg. Vi ønsket å beholde det samme uttrykket som den gamle lampen hadde. Jeg liker virkelig spot skinner, det gir så bra lys, og vi har veldig godt arbeidslys, fleksibilitet og siden vi bruker hue pærer kan vi også velge lysfarge og intensitet, feks hvis vi ha kose belysning.


#10

Hyacinth sa for siden:

Sender nummer. :)


#11

meisje sa for siden:

Har sent deg bilder :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.