Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan robotgressklippere forflytte seg over singel?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg innser at det er lit krøkkete å få kommet ofte nok til hytta og klippe gresset, og så leier jeg den ut såpass mye at det forvansker det ytterligere.

Det er absolutt et alternativ å betale noen for å gjøre det, men da kan man jo kanskje vurdere om det heller lønner seg med en robotklipper.

Hva koster sånne?

Og så er det en utfordring at plenen har tre ulike seksjoner, og klipperen vil måtte flytte seg noen titalls meter mellom hver seksjon. Ellers er plenen relativt enkel å håndtere, og jeg har svært lave krav til å holde det strøkent.

Jeg har en plan om å gradvis konvertere bakkene over til blomstereng, men etter å ha lest meg nøye opp på hvordan det gjøres, så ser jeg at det kan må gjøres stykkevis og delt, så det blir nå ikke ferdig de første årene, akkurat.

Tips? Erfaringer?#3

Lhi-My sa for siden:

Vi har trolig en av de billigste robotklipperne som er å få tak i. Den er kjøpt på Biltema. Grei nok, men den surrer seg bort og trenger barnevakt. Jeg har også delansvar for en svært dyr (75.000) robotklipper et annet sted sammen med en gruppe frivillige. Den er GPS-styrt, kan kjøre over grusganger og man kan programmere områder som skal klippes oftere enn andre osv. Den styres fra en app og har avanserte innstillinger. Den sender melding til appen på telefonen dersom den trenger hjelp. Selv den må ha assistanse av og til, to ganger hittil de to ukene den har vært ute, men forhåpentligvis mindre etter hvert. Min billige og stokk dumme Biltemaklipper kjører seg fast daglig (vi har en mange trær og busker osv), den svindyre klipperen ber om assistanse langt sjeldnere, men selv det kan jo bli et problem dersom du er langt unna


#4

Robyn sa for siden:

Vi har robotklipper fra Husqvarna og den beveger seg i allefall problemfritt over grusen her hjemme.
Det den kan gjøre er å kjøre seg fast dersom det er litt kupert og spesielt om det regner mye og bakken blir våt og myk. Gjerne da under busker, opp langs trær osv. så kan være greit å ha en avtale med noen som kan flytte på den om det skjer. Ellers er det en genial liten ting som sparer oss for mye tid (har stor have med mye plen).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.