Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjole, skjørt, shorts?

#1

Blondie sa for siden:

Det er varmt og godt ute, hvilket betyr at buksene blir værende i skapet. Som hver vår funderer jeg nå på hva som er alternativet. Jeg går ofte i kjole, men det passer ikke alltid (type sykehustime hvor jeg ligger på en benk etc). Finnes det egentlig fine shortser for frodige damer? :gruble:



#3

My sa for siden:

Nå vet jeg verken hva du synes er fint, eller om du har behov for ekstra store størrelser og hva du legger i "frodig", men hvis du ser på Zizzi.no så er det i alle fall bilde av frodige damer i mange ulike typer shorts, så kan du se hvilke modeller du synes ser fine ut på dem? Der er det både løstsittende og smale, avslappet og mer dresset. Jeg synes for eksempel den som heter "Chinosshorts med lommer" er en type som kler mange, og er såpass nøytral at man kan gå litt bananas med fine sommertopper til.

www.zizzi.no/dame/shorts/?start=46&sz=44

Ellers er det jo alltid et alternativ med sykkelshorts under kjole da, jeg har en slik lett shaping sak som går litt nedover lårene men ikke så langt som ned til en kjolekant (for meg i alle fall).

Selv har jeg nettopp kjøpt meg en vid, knelang denimshorts fra Weekday, som jeg liker veldig godt, og synes ellers at det er flere fine der. Men det kommer jo litt an på hva slags stil man har også. Jeg er også glad i shorts som er så vide at de nesten ser ut som skjørt. Slik som dette.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg har lyst til å svare nei. Jeg klarer ikke å finne shortser som jeg synes blir bra på meg. Jeg klarer ikke engang å finne noe som er "levelig".

Så hvis det ikke går med bare kjole, så ville jeg kjørt på med en slags mamelukk, kort sykkelbuse eller tights under kjolen.


#5

Bluen sa for siden:

Jepp. Går aldri uten. De har en glatt, fin og rimelig modell i 2-pakning på HM.


#6

Timar sa for siden:

Jeg bruker heller capribukse til rett under knærne enn shorts. Shorts ser ikke bra ut på meg, og har heller aldri gjort det. :sukk:

Men oftest går jeg i kjole nå. Det er så innmari enkelt. Et plagg, trenger ikke å tenke på matching av plagg og farger og tuck in og sånn jeg ikke får til. Kjole på, tynn shorts under, good to go! :D


#7

Blondie sa for siden:

Jeg har sykkelshorts under, men følte meg underlig avklede hos kiropraktoren i går.
Utfordringen er at de fleste shortser dras opp av lårene når jeg går. :sur:


#8

Fintdethei! sa for siden:

Hva med en luftig linbukse?


#9

frukt sa for siden:

Eller skort?


#10

Retz sa for siden:

Jeg aner ikke om det ser bra ut eller ikke, (har ikke stort nok speil) men jeg bruker Adidas og Nike løpeshorts også når jeg ikke løper. Det føles aldeles nydelig på varme dager!



#12

Blondie sa for siden:

Er det skrivefeil eller en blanding av shorts og skjørt? Jeg er ikke så oppdatert. :knegg:


#13

My sa for siden:

Blanding av shorts og skjørt. Brukes som oftest om skjørt som har en isydd shorts under, eller shorts som er så vide at de ser ut som skjørt.


#15

Storm sa for siden:

Tja.. den går jo et stykke over kneet, det gjør den. Tror det er viktig å ha en litt «raus» størrelse, da er den løs og ledig og veldig behagelig å gå med, synes jeg.


#16

frukt sa for siden:

:humre:
Det My skrev. :jupp:


#17

Magica sa for siden:

Her er jeg og.

Syns det stort sett alltid funker med kjole eller skjørt. Eller løse vide flagrende tynne bukser.



#19

Taien sa for siden:

Jeg er jo ganske stor, og klarer ikke gå i shorts. Jeg går en del i korte kjoler/lange tunika med caprileggings under. Det trives jeg i. Skulle ønske jeg kunne passet shorts, men det er helt uaktuelt for meg.


#20

ingling sa for siden:

Jeg tror jeg hadde en tråd om dette i fjor, fikk mange gode tips men jeg klarte fortsatt ikke å finne en shorts jeg ble komfortabel med. Har bare innsett at jeg er kjoledame for life, men det hadde unektelig vært greit med shorts til hagearbeid og denslags. Stort sett velger jeg da treningsbukser som er litt kortere, men det blir litt varmt. Under kjole har jeg alltid sånne tynne sykkelbukseaktige saker, gniss er ikke gøy. :niks:


#21

Karamell sa for siden:

Jeg er motsatt. Alle kjoler er teit ut på meg, så jeg bruker nesten bare dongerishorts (hjemme, i hagen og i sydlige strøk). På butikken bruker jeg culottes/bukser som går til midt på leggen-ish. :straks50: Favoritten er fra masai. de er luftige og ledige.


#22

m^2 sa for siden:

jeg har funnet (kjerring-) shorts hos Zavannah med Z, av alle steder. God vidde i lårene, som jeg trenger.De har piratbukser også, men det tror jeg er skrekkelig ut?



#24

Malama sa for siden:

Capri er inn igjen ja, og er liker jeg. Jeg får skaffe meg flere. Det har vært vanskelig å finne de siste årene. Og sorry, men jeg ferierer i Norge og bor på Sunnmøre. Det er ofte at sommeren egentlig ikke er varm nok til shorts.

Og jeg er visst ikke noe kjolemenneske. Jeg bruker kjoler når jeg pynter meg. Men ikke til hverdags. Har ikke en sommerkjole egentlig. Kanskje jeg skal skaffe meg det også.


#25

Input sa for siden:

Jeg får heller ikke shorts til å fungere. Jeg har ekstreme komplekser for knærne mine og synes de er lettere å skjule i skjørt enn i shorts.

Skulle ønske capri-bukser som er vide på lårene og har strikk under knærne ble in. Det er det jeg savner mest fra barndommens klær. :knegg:


#26

Madicken sa for siden:

Jeg bruker kun kjoler og skjørt i sommervarmen, synes dette er mye luftigere enn shorts. Jeg har kjøpt meg et par lange linskjørt nylig, disse er i flittig bruk sammen med tubetopper eller singletter for tiden.


#27

My sa for siden:

Hvordan funker det med culottes?

#28

Input sa for siden:

Jeg er så kort at dette blir slengbukser på meg. :knegg:


#29

My sa for siden:

Skjønner. :knegg:


#30

Millen sa for siden:

Kappahl pleier å ha vide capribukser. Lette og luftige.


#31

Polyanna sa for siden:

  • 1 på denne. Jeg har kjøpt i en knæsj farge, og det tar i hvert fall min egen oppmerksomhet fra dustete komplekser for bulkete lår og klumpeknær.

Den går høyt opp i livet, tillater en generøs runding ut av rumpe vs midje, og er løs i lårene. Og har et ganske fast, godt stoff som er flatterende.

Dyr, men man kan ha den på listen og vente på salg eller tise-kupp?

(Også + 1 på dårlig erfaring med kjole pluss medisinske ting. På en av de ørten mammografiene, som var ganske kjipe opplevelser, så kjørte jeg min vanlige mestringsstrategi for kjipe ting: skikkelig fine klær i knaske farger. Knallgrønn kjole. Føltes ikke like fjongt da jeg stod, lenge, med bar overkropp, puppen i klem og svart hold-in strømpis. :dåne:



#33

Charlie sa for siden:

Har akkurat oppdaget Swedemount og er utrolig fornøyd med et skjørt derfra med innebygget shorts. Veldig stretchy og behagelig. Det er "turtøy" men ihvertfall i noen farge(kombinasjoner) synes jeg det er helt ålreit til uformelt bybruk. Jeg bruker mitt til hverdags.

Fordelen framfor en shorts er at - synes jeg og de jeg snakket med - at et slikt skjørt sitter mye finere over baken på mange voksne damer enn det en ren shorts gjør. Fordi det er i kategori "turtøy" er stoffet også veldig stretchy og behagelig i bruk og innerbuksa er tynn og sportstøy-aktig. Fordel også for de som strever med hudgnissing om sommeren når de bruker skjørt.

Fordelen framfor skjørt er at man kan bøye seg eller sette seg uten at skjørtet glir opp eller ned og viser fram herlighetene. Eller når man sitter på møter f.eks. har jeg sett en del underbukser som møteleder når kvinner sitter i korte kjoler/ skjørt.

www.sportshopen.com/no-no/article/lofoten-stretch-skirt-w?attr1_id=25493&_gl=1x6w4el_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwgdayBhBQEiwAXhMxtoNMPFXGjKyrrviQixX9wIbHPAHImy-DUEFHC-I-fH9ZM_Uje7uiaxoCRlAQAvD_BwE


#34

My sa for siden:

Føyer til (fordi det var min første reaksjon) at de også har en ensfarget variant, som ser litt mindre turtøyaktig ut: www.sportshopen.com/no-no/article/glittertind-skirt-w?attr1_id=2775

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.