Jeg har laget pavlovakake en gang før. Da brukte jeg en ferdig marengsbunn, og så hadde jeg på vaniljekrem og bær. Gjorde dette ca 2 timer før gjestene skulle komme. I det jeg skulle servere kaka hadde hele bunnen nærmest smeltet og alt ble en salig grøt..
hvordan får jeg dette til denne gangen?
Nå lager jeg bunnen selv, og den skal jeg sette i kjøleskapet til i morgen. Når har jeg på fyllet? Jeg vil egentlig være ferdig med alt før vi får gjester, men jeg er kjemperedd for at det samme skal skje igjen.
Noen tanker om hva jeg gjorde feil sist?
Bunnen lar du stå i stekeovnen, i kjøleskapet blir den bløt. Kutt opp frukten og legg i boks, pisk krem og sett i kjøleskapet. Når lakene settes på bordet hiver du på krem og bær. Det tar 1 min, og ingenting blir soggy.
Marengs skal ikke i kjøleskap, det gjør bunnen myk. Det beste er å lagre den i tett boks (eller bare la den stå inni ovnen) til rett før den skal serveres og ikke ha på krem og topping lenge i forveien.
Som de andre sier, ikke ha bunnen i kjøleskap, pynt rett før. Hjemmelaget bunn er bedre føler jeg, den er seigere inni og "tåler" bedre å bli litt bløt. Kjøpebunnene er tørr marengs helt igjennom, og blir ikke så bra når de bløtes opp. Kjøpebunn blir en salig grøt, hjemmelaget bunn blir mer som innmaten i kokosboller/skumboller. Så bare det kan gjøre at du lykkes bedre nå.