Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En vellykket pavlova?

#1

Mex sa for siden:

Jeg har laget pavlovakake en gang før. Da brukte jeg en ferdig marengsbunn, og så hadde jeg på vaniljekrem og bær. Gjorde dette ca 2 timer før gjestene skulle komme. I det jeg skulle servere kaka hadde hele bunnen nærmest smeltet og alt ble en salig grøt..
hvordan får jeg dette til denne gangen?
Nå lager jeg bunnen selv, og den skal jeg sette i kjøleskapet til i morgen. Når har jeg på fyllet? Jeg vil egentlig være ferdig med alt før vi får gjester, men jeg er kjemperedd for at det samme skal skje igjen.
Noen tanker om hva jeg gjorde feil sist?


#2

Shun sa for siden:

Du må montere kaka i aller siste liten rett før den skal serveres.
Bunnen tåler ikke fuktigheten fra kremen, og bør ikke stå lenger enn nødvendig.


#3

007 sa for siden:

Og bunnen kan stå i steikeovnen, den trenger ikke oppbevares kjølig.


#4

Fintdethei! sa for siden:

Jeg pleier å pakke bunnen pent inn i kjøkkenhåndkle og la den ligge på benken natten over. Og montering rett før, ka.


#5

Syrinx sa for siden:

Dette er kun synsing, men vil ikkje oppbevaring i kjøleskåp vere med på å gjere botnen soggy? Tenkjer på kondens.


#6

Malama sa for siden:

Bunnen trenger ikke kjøleskap og montering av kaka 2 min før gjestene kommer, ikke 2 timer.


#7

Mikkeline sa for siden:

Bunnen lar du stå i stekeovnen, i kjøleskapet blir den bløt. Kutt opp frukten og legg i boks, pisk krem og sett i kjøleskapet. Når lakene settes på bordet hiver du på krem og bær. Det tar 1 min, og ingenting blir soggy.


#8

Myria sa for siden:

Marengs skal ikke i kjøleskap, det gjør bunnen myk. Det beste er å lagre den i tett boks (eller bare la den stå inni ovnen) til rett før den skal serveres og ikke ha på krem og topping lenge i forveien.


#9

veobra sa for siden:

Montering rett før servering. Skal du spare arbeid når gjerstene er der så pisk kremen og kutt opp slik Mikkeline skriver.


#10

My sa for siden:

Som de andre sier, ikke ha bunnen i kjøleskap, pynt rett før. Hjemmelaget bunn er bedre føler jeg, den er seigere inni og "tåler" bedre å bli litt bløt. Kjøpebunnene er tørr marengs helt igjennom, og blir ikke så bra når de bløtes opp. Kjøpebunn blir en salig grøt, hjemmelaget bunn blir mer som innmaten i kokosboller/skumboller. Så bare det kan gjøre at du lykkes bedre nå.


#11

Mex sa for siden:

Takk dere. Da gjør jeg klar krem og bær, og monterer rett før!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.