Apple sa for siden:
Jeg har hatt plastfjøl i noen år, men vil ikke ha det lenger. Er det noen som
Har en fin, ikke for dyr og bra skjærefjøl i tre? En som ikke suger til seg farge og som ikke har skadelige kjemikalier. Og ikke for stor og tung.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Hus, hage, utstyr, design mm.
Apple sa for siden:
Jeg har hatt plastfjøl i noen år, men vil ikke ha det lenger. Er det noen som
Har en fin, ikke for dyr og bra skjærefjøl i tre? En som ikke suger til seg farge og som ikke har skadelige kjemikalier. Og ikke for stor og tung.
Shun sa for siden:
IKEAs utvalg av trefjøler. Men ubehandlet tre er sårbart for farge. Du kan kjøpe olje beregnet til mat og sette fjøla inn med tre lag olje. IKEA har, men jeg liker Liberon fra Jernia bedre.
De trefjølene jeg liker er svindyre.
Apple sa for siden:
Takk. Tenkte ikke på Ikea. Skal sjekke Kitcn også.
Myria sa for siden:
Vi har denne fra Ikea og er veldig fornøyd. Vi har hatt den i mange år og den er ikke misfarget. Vi setter den inn med olje med ujevne mellomrom. Det er mulig du synes den er for stor og tung da, med det finner du fort ut av når du ser og kjenner på dem. Jeg synes personlig at skjærfjøler bør ha litt størrelse ellers er det lite plass på dem.
Hyacinth sa for siden:
Synes du den er stor og tung å vaske?
Jeg bruker opptil flere skjærefjøler når jeg lager middag, men må innrømme at jeg bruker plast (vurderer å bytte til tre). Jeg lager ofte ulike ting på én gang og føler liksom at jeg trenger iallfall to steder å skjære, sånn for å unngå å blande kjøtt og grønnsker, for eksempel.
Ser for meg at jeg må vaske underveis hvis jeg skal ha tre.
Myria sa for siden:
Ja, den er litt tungvint å vaske (eller for å være helt spesifikk er den mest tungvint å skylle), men det går greit. Hvis den ikke er veldig skitten sprayer jeg bare på litt utvannet Zalo og tørker over med en klut. Jeg har plastfjøler også og bruker dem i hovedsak til kjøtt og fisk så jeg bruker også minst to fjøler når jeg lager mat.
Hyacinth sa for siden:
Tror jeg må få meg flere trefjøler. Og de kan vel oljes med solsikke- eller olivenolje? :undrer:
Jeg kjøpte dyre plastbrett fra Joseph Joseph, men de ble oppskrapte og flyssete etter kort tid. Dårlige greier.
Myria sa for siden:
Jeg bruker kaldpresset linolje, men man kan også bruke matoljer ja.
Che sa for siden:
Jeg har disse. Både stor og noen små. Har hatt de en stund og de ser ut til å holde greit. Smører de med den oljen vi har i hus når jeg kommer på at de skal smøres.
Hyacinth sa for siden:
Jeg synes det er så stress med linolje, for da må jeg brenne kluten etterpå.
Myria sa for siden:
Ja, det skjønner jeg veldig godt at man vil slippe. Vi har spisebord i tre som må oljes en gang i året så en klut fra eller til betyr ikke noe for oss, men om dere ikke har det forstår jeg godt at det blir litt ork for bare en skjærefjøl.
Hyacinth sa for siden:
Jo, nå har vi det. Nytt hus og mye møbler i hvitoljet eik, og jeg har oljet og oljet i ukesvis nå. Og brent massevis av kluter. :knegg: Så jeg kan jo ta en eventuell fjøl eller tre med det samme. Eller, kanskje ikke hvitolje, forresten.
Fluke sa for siden:
Vi bruker denne som skjærefjøl og serveringsbrett (typisk når vi griller hel entrecote og deler opp på bordet - og når vi skjærer opp andebryst eler annet som "renner" litt) for den har kanter som gjør at det ikke renner noe av den. Har kjøpt flere i begge størrelser den finnes, for den kan brukes til så mye. Men det er jo egentlig ikke en skjærefjøl.
www.kitchn.no/borddekking/servisedeler/tallerkener/aida-raw-teak-tallerken-317x202-cm/
Hyacinth sa for siden:
Lurt! Pen var den også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.