Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å ta med én rett - hva er din favoritt?

#1

Musemus sa for siden:

Vi skal på vitnemålsutdeling og skal ta med en rett per familie. Hva er din favoritt-rett og ta med på sånn?


#2

Charlie sa for siden:

Spørs litt på forholdene. Skal denne maten stå i bilen eller hvordan er oppbevaringsmulighetene ifht mathygiene?

På generell basis er min go to hvis jeg må ta med noe på litt uvisse vilkår og transport enten spekemat i originalforpakningen eller f.eks. en pastasalat med feta, soltørkete tomater og ruccola. Kan i grunnen spes på med spekeskinke om man har lyst, men pleier å ha den med vegetar. Foccaccia er også enkelt å lage og enkelt å transportere, og pleier å være noe som pleier å gå unna.


#3

Elise sa for siden:

Jeg lager da gjerne lefseruller med spekeskinke ++, eller saltbakte poteter, evt foccacia. Hvis liten tid/energi, ferdige kjøttboller i tomatsaus fra rema (bør ha oppvarmingsmuligheter, da) eller pakke med spekeskinke eller chorizo. Evt noen oster og en pakke kjeks.

Oi, nå ble jeg sulten. Og mange favoritter, tydeligvis. :knegg:


#4

Malama sa for siden:

Jeg lager nok gjerne pizzaboller til en slik setting. det går somregel unna.


#5

Bokormen sa for siden:

Påsmurt lefserull, eller rett og slett rundstykker med ost, paprika og agurk pleier å være populært. :) Eller spyd med druer, melonbiter, og jordbær. (Kan dele trespyd i to, de trenger ikke være så lange.)


#6

løve70 sa for siden:

Typisk pastasalat eller pizzasnurrer.


#7

Musemus sa for siden:

Takk for tips - bare kom med flere.
Ser at jeg glemte noen opplysninger… Det er 5 minutters transport og skal serveres umiddelbart, men bør gjøres klar dagen i forveien fordi avslutningen begynner klokka 16. Før det skal bunaden på, så det blir hektisk!


#8

Eia sa for siden:

Min absolutte go-to for tiden er brokkolisalat, vegetarversjon, med rødløk, tranebær og gresskarkjerner.


#9

Anne C sa for siden:

Det hadde nok blitt pizzasnurrer.


#10

Tallulah sa for siden:

Vi tok med vannmelon på liknende arrangement.


#11

Blondie sa for siden:

Det har jeg gjort noen ganger også. Sikrer at jeg kan spise noe, i det minste. :knegg: Det er rimelig allergitrygt for de fleste.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg har ofte lagd lefser med kremost og røkelaks. Ikke alle spiser det, men det kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskap over natta. Det pleier å bli borte.


#13

Syrinx sa for siden:

Potetsalat (den "gamaldagse" med rømme/majones osv) og ein pose mørsnacks.


#14

GinaK sa for siden:

Jeg pleide å ta med pastasalat med rød pesto da vi holdt på med sånt.


#15

veobra sa for siden:

Jeg har snurret strimler av pizzadeig rundt biter av grillpølser. Populært spesielt hos de yngre. Bruker ferdig pizzadeig og deler grillpølsene i to eller tre.


#16

Malama sa for siden:

Min favoritt er i alle fall om noen tar med noe annet enn lefserull, de er oftest smurt med kremost og gjerne fylt med laks, derved utgår de for meg.

Og gjerne noe annet enn en pastasalat dersom denne er "kremet" med dressing eller inneholder mye løk og fetaost. Igjen, da utgår det. Det er dessuten mer styr p spisebi en mingle-situasjon.

Det er vel derfor jeg tar med pizzaboller. Det er safe.
Innbakte pølser som bskrevet over også. (Pizzsbollenr hadde jeg laget dagen før og bare gitt et par min i micro før avreise gitt det tidsskjema du oppgir)


#17

Musemus sa for siden:

Supert!
Det står at vi skal ha med en (middags)rett.
Masse gode tips her. :D


#18

løve70 sa for siden:

Pai kan vel også funke godt i en slik setting.


#19

Geitrams sa for siden:

Vi tar ofte med kyllingklubber eller pastasalat. Pizzasnurrer er også populært.


#20

Magica sa for siden:

Pizzasnurrer/tvinner med rød pesto og ost kanskje skinke, ferdig deig (liker coop sin), går ekstremt fort å lage.


#21

Palmen sa for siden:

Ungenes favoritt i disse settingene er, hold deg fast, green goddess salad. Vi hadde med det, kyllingspyd og tortillachips på skoleavslutning i dag (og - haha - de andre ungene mente at mine unger hadde den kuleste maten) Men lett å lage, lett å frakte og smaker bra.


#22

Fersken sa for siden:

Wienerpølser/grillpølser og pølsebrød.

Trekkes i vannet på vei til arrangementet.


#23

Musemus sa for siden:

Kult tips! Dette har jeg gått glipp av. :D


#24

amylin sa for siden:

Tar ofte med dumplings, vårruller eller bryani. Bruker halalkjøtt eller lager vegetar.


#25

Ellisiv sa for siden:

Kommer an på hvor god tid jeg har. :) Brokkolisalat er alltid poppis. Ellers funker sånne ferdigkjøpte grilla kyllingvinger fint, hvis jeg har dårlig tid.

Lefser og pastasalat syns jeg personlig er oppbrukt, og spiser det aldri selv. #Ilandsproblem.


#26

Arran sa for siden:

Jeg tar gjerne snarveien i sånne situasjoner. Kjøper frosne samosa i en internasjonal grønnsaksbutikk, varmer i ovnen hjemme mens vi kler oss og tar med. Fremdeles lune når de kommer på bordet og forsvinner alltid fort.


#27

Tjorven sa for siden:

Sånn salat hadde jeg aldri hørt om før, men etter googling så bestemte jeg meg for å prøve noe sånt. Kombinert med kyllingspyd til han som ikke spiser så mye grønt.


#28

Pelle sa for siden:

Pai, druer eller kyllingvinger fra ferskvaredisk.


#29

Polyanna sa for siden:

Hvis det er "tallerkenmat", så ender jeg ofte med eggerøre og laks eller spekemat.

Fingermat: Lefserull av noe slag.

Det jeg syns er nydelig magisk, er at sånne "ta-med-bord" alltid ender opp som veldig varierte og innholdsrike, selv om det ikke koordineres! Det viser jo denne tråden også.


#30

Musemus sa for siden:

Lurer på å ta med vårruller, faktisk. Eller spekemat og eggerøre. Eller begge deler.


#31

Musemus sa for siden:

Enig, Polyanna. Det er så godt med sånne matbord!


#32

Magica sa for siden:

Jeg og elsker det. Var på et slikt arrangement i går. :D


#33

Tjorven sa for siden:

Jeg er veldig enig. Det spiller jo ingen rolle om det er retter på bordet man ikke er så glad i, for da er det bare å velge noe annet.

Jeg blir ekstra glad hvis det er vårruller. Det er skikkelig digg, og så er jeg ikke noe flink til å lage det selv.


#34

tink sa for siden:

Ja, jeg skulle akkurat til å foreslå vårruller.

De varmer du i ovnen mens dere tar på bunaden, setter ved en ny flaske med sursøt-saus og la det stå til. Ungene elsker det, enkelt-penkelt.


#35

Musemus sa for siden:

Enig, vårruller er enkeltpenkelt, og kan kjøres både vegetar og med kjøtt.


#36

Tallulah sa for siden:

Takk for tips om denne! jeg har alget den originale Green Goddess-dressingen tidligere, med majones og ansjos, men nå testet jeg oppskriften på salat og dressing som Meny hadde lagt ut, og den var veldig god. Og helt forbløffende sunn da.


#37

Magica sa for siden:

Den skal jeg prøve også! Høres fin ut som jobb-salat-lunsj.


#38

Palmen sa for siden:

Jepp, det er Meny-varianten vi også lager. Den er like god dagen etter også, den holder seg sprø og fresh, og smaker nesten enda bedre når den får satt seg litt.


#39

Tallulah sa for siden:

Spiste den i dag med pasta, faktisk.


#40

Isolde sa for siden:

Dadler med bacon eller focaccia har jeg ofte tatt med. Også tatt med sushi og fiskepai med skalldyr. Siste som intern morro for meg selv på den veldig bibeltro skolen. Skalldyrene forsvant fort.


#41

Musemus sa for siden:

Nå har vi bestemt oss og det ble vårruller. :)


#42

tink sa for siden:

Fasit på årets skoleavslutninger ble 1 x vårrull til minste og laks, eggerøre og et lass med hjemmebakte T-briks som mellomste ønsket seg. Jeg hadde heldigvis god tid til en kombinasjon av hjemmekontor og bakstekjerring samme dag.


#43

Taien sa for siden:

Går det an å bytte ut basilikum med noe annet? F.eks koriander? Jeg er ikke så glad i basilikum, men ELSKER koriander.


#44

Palmen sa for siden:

Man kan jo alltid bytte ut, det blir bare en litt annen rett! Basilikum gir dressingen litt pesto-preg. Om jeg skulle laget den med koriander ville jeg ogdå brukt en avokado og noe chili av noe slag for å gi dressingen mer guacamole-preg. Fortell hvordan den blir, da!


#45

Tallulah sa for siden:

Det er jo bare å teste. Originaldressingen har verken nøtter eller basilikum, men salvie. Tenker det kan være en fin måte å bli kvitt halvdøde urtepotter på.


#46

Magica sa for siden:

Tenker du godt kan prøve med oregano og, eller ramsløk, eller blanding.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.