Planen er at vi skal ha kalkun på nyttårsaften, men vi har et STORT problem! Vi fikk ikke kjøpt kalkun på lørdag for da lå hele familien i omgangsyken. Er det er bortkastet tid og penger å dra på butikken med det samme den åpner imorgen å kjøpe ett kalkunbryst for så å prøve å tine det til kvelden? Tar imot alle forslag med TAKK! ;) What to do,droppe hele kalkun middagen eller er det fortsatt håp?
Ikke så veldig kjapt likevel. Jeg bommet i fjor, og kom plutselig på kalkunbrystet som måtte tines kl 5 om morgenen på nyttårsaften... Jeg fikk det stekt til 19 tiden på kvelden med et nødskrik...
Det kan nok være at du må tenke på å kjøpe noe annet enn kaklkun. Jeg prøvde å kjøpe kalkunbryst eller kaklkun på fredag. Utsolgt fra leverandør. Prøvde å få tak på en stek eller noe annet godt kjøtt på lørdag. Etter å ha vært innom 5 forskjellige butikker måtte jeg gi opp. Det var utsolgt overalt. Kjøttdiskene var rensket. Det var knapt nok kjøttdeig å få tak i! Vær glad hvis du får tak på noe kjøtt. Mannen skal ut på kjøttjakt i butikkene idag. Jeg jobber til etter stengetid.
Her kunne det vært på sin plass med en fysikkforelesning om varmekapasitet.
Kaldt vann tiner en kalkunfilet langt raskere enn kjøkkenbenken i romtemperatur. Legges en stor filet i vann før kl. 12 er det ingen fare med nyttårsmiddagen.
Mangel på kjøtt er det iallefall ikke i Tromsø..Her får man tak i både kalkun, pinnekjøtt, ribbe og omtrent det meste.. Var litt tomt for kjøttdeig der jeg var...
Marinert kalkunbryst kan i alle fall stekes fra frossen tilstand også. Har gjort det flere ganger, og resultatet blir like bra som når det er tint. Bare passer på å helle over vann flere ganger i løpet av steketiden, også må du beregne lenger steketid. Lurer på om det er enten 1/2 eller 1 time jeg steker det ekstra. :)
Så heldige dere er. I området Vinterbro-Ski-Langhus-Oppegård var kjøttdiskene tomme for kjøtt på lørdag. Kalkun var det tomt for på fredag. Utsolgt fra leverandør.
Vi var likevel heldige og fikk kjøpt idag. Jeg sendte mannen på handletur og han var på butikken når den åpnet. Da kom det en leveranse med en kartong kalkunbryst. Så da er middagen idag reddet. :)
Har stekt et halvtint kalkunbryst nå på nesten 2 kg og jeg er glad det ble ferdig i tide. Tror det sto inne ihvertfall 3 timer før det fikk riktig temp.
Takk for alle forslag:) Fikk litt hetta, men det ordnet seg til slutt. Det var tomt for kalkun av alle typer i butikkene da vi handlet, men da hadde vi allerede bestemt oss for reinsbiff isteden. Å det angrer vi ikke på for det ble HELT fantastisk:) GODT NYTT ÅR!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.