Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glassrekkverk: Dempe støy?

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi skal flytte i hus, og til neste år så skal vi pusse opp terrassene. Ble tipset om rekkverk i glass og at det kanskje kan ta noe støy fra nærliggende vei. Noen som vet eller har erfaring? Huset ligger i en bratt skråning, slik at støydempende gjerde/moduler nederst nok ikke vil avhjelpe så mye da lyden vil fare over. Dette er ingen stor bekymring altså. Jeg hadde sett for meg spilegjerde, men velger lett glass hvis det kan ta bort noe støy.


#2

My sa for siden:

Jeg tror i alle fall spilegjerde med klatreplante demper like mye som glass. Og ser bedre ut.


#3

Galathea sa for siden:

Vi har glass, ikke pga støy da, det er ikke tett, men fordi det slipper inn lys og for å beholde utsikten, både når vi sitter ute og inne, om det er en faktor.



#5

Kaprifol sa for siden:

Jeg tror at glasset vil gi noe støydemping, glass reflekterer jo lyden. Men jeg er usikker på om glass gir bedre støyreduksjon på uteplassen enn andre tiltak. Kan være at dere får dempet støyen ved å ha planter langs rekkverk og inntil husveggen, da vil flatene brytes opp og lydbølgene vil spres og ikke treffe den som sitter på balkongen.

Det hjelper en god del med støyvoll, trær og hekk osv. Kan det være noe å tenke på å ha en hekk eller plante et par trær i passende avstand fra veien? Få vegetasjonen til å dempe støyen en del i sommersesongen når det er mest aktuelt å sitte ute eller ha åpne vinduer?


#6

annemede sa for siden:

For at vegetasjon skal ha en reell støydempende effekt, kreves minimum 50 m variert beplantning.
Men - er støy et problem?


#7

IzziCreo sa for siden:

Herlig! Masse flotte tips!

Det er heldigvis mye vegetasjon allerede nedover og spesielt langs veien, som tar for endel. Skal vurdere om mer kan plantes.

Super link, annemede!

Apropos planter langs rekkverk; hvordan vil det fungere i praksis når det kommer til vedlikehold av rekkverk. Klatreplanter er et herk å få av de materialene man må behandle, men her er det mye mulig materialer jeg ikke tenker på som kan brukes? Alt vedlikeholdsfritt vil bli vurdert selv om jeg er veldig glad i treverk. Rekkverk må være godkjent for høyder, da det er over tre etasjer. Det kan også være ulike materialer så sant det går an å kombinere (det må naturligvis se bra ut :humre: ).

Vedrørende glass så noterer jeg meg at det må være tett og ikke (store?) glipper. Her kan nok glassmester e.l. være behjelpelige med hva som er på markedet og om det er mulig å få det tett.


#8

IzziCreo sa for siden:

Nei, ikke annet enn at vi nå bor uten støy og at det blir en overgang. Vi er alle helt inneforstått med det, og ingen har tenkt at det vil bli et problem. Men når vi allikevel skal pusse opp terrassene, så vil det være naturlig å hensynta støydemping eller i hvert fall se på mulighetene.

Helt nede ved veien vil det bare være litt spennende å se om vi kan avhjelpe noe. Tviler på at vi går for støydempende moduler, som jeg tror er både dyrt og ineffektivt i vårt tilfelle. Ingen av naboene har gjort det heller. Men det er mye trær og variert vegetasjon, så skal se om det er noe å hente der. Har både agronom og landskapsarkitekt i familie/krets, så skal også få råd fra dem :nikker:


#9

annemede sa for siden:

Det kan ikke være noen gliper.
Om du orker, ønsker, vil ha innspill, kan du gjerne sende prospekt til meg/evt adresse.


#10

Pøblis sa for siden:

Vi har glassrekkverk i det nye huset. Og når jeg står nede i hagen og roper opp til mannen bak glassrekkverket på terrassen i 2. ett, hører han meg ikke før jeg BRØLER.

Det er deilig lysinnslipp og fin utsikt til grønne fellesarealer.


#11

IzziCreo sa for siden:

Ååå, så utrolig snilt, annemede :hjerter: Sender prospekt nu :jupp:


#12

IzziCreo sa for siden:

Lovende! Har dere mellomrom mellom glassene?


#13

Pøblis sa for siden:

Veldig lite, kanskje en mm eller to? Kan måle i morgen.


#14

Geitrams sa for siden:

Vi har glassrekkverk på veranda og jeg har ikke merket noe forskjell på lyd. Nå bor vi ikke i et trafikkert område uansett. Men jeg syns det tar av for vinden, samt slipper inn lys og gir oss en fenomenal utsikt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.