Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gruffetråd #19

#1

banana sa for siden:

Jeg tar meg friheten å opprette en ny gruffetråd, rett og slett fordi jeg gruffer over togtilbudet i dette landet. Det er et smertefullt eventyr å skulle finne transport fra Otta via Oslo og sørover på Vestfoldbanen en lørdag i juli. 2-3 forskjellige selskaper som ikke alle snakker sammen (VY buss, VY, evt. SJ). Knapt noen har ansvar hvis man ikke rekker neste strekk med annen operatør, og worst case er at man får ekstrakostnader både til ny billett OG hotellovernatting fordi man ikke rakk siste mulighet videre. Og buss for tog i tillegg - jeg blir gal.

Drømmescenario hadde vært å sette seg på tog på Otta, bytte i Oslo til tog hver time på Vestfoldbanen og så komme hjem. Enkelt og greit. Men nei.

Den dagen går det tre mulige ruter som holder SJ utenfor. Alle tar over 8 timer. Den med færrest bytter tar lengst tid. Nesten halvannen times venting to ganger. :forbanna::gaah: entur.no/reiseresultater?transportModes=rail%2Ctram%2Cbus%2Ccoach%2Cwater%2Ccar_ferry%2Cmetro%2Cflytog%2Cflybuss&date=1720270800000&tripMode=oneway&walkSpeed=1.3&minimumTransferTime=120&timepickerMode=departAfter&allowFlexible=false&startId=NSR%3AStopPlace%3A4&startLabel=Otta%20stasjon&startLat=61.772281&startLon=9.536819&stopId=NSR%3AStopPlace%3A58872&stopLabel=Sandefjord%20stasjon&stopLat=59.135239&stopLon=10.22247


#2

Input sa for siden:

Det er rett og slett helt krise. Og VELDIG mye dyrere for forbrukere etter at det ble anbud til ørten ulike selskaper. :sur:


#3

Blondie sa for siden:

Helt enig! Jeg elsker tog, men blir stadig utfordret på tilgjengelighet, tilbud og pris. Det burde ikke være sånn. :sukk:


#4

Anne C sa for siden:

Bare for å fortsette å gruffe over tog. I går tok jeg til en forandring tog inn til Oslo når jeg skulle møte venninnen min. Jeg sitter og ser på togene som går hjem igjen og nevner tidene. Hun lurer på hvorfor det bare går ett tog i timen etter kl. 17. Og det kan man jo lure på. Det er i alle fall IKKE måten å få flere folk til å bruke toget. Svindyrt er det også.


#5

Lhi-My sa for siden:

Jeg kjører mye tog mellom Otta og Oslo og også ganske ofte mellom Otta og Trondheim. Et års tid etter at SJ tok over langdistansetogene på
Dovrebanen, annonserte de med stolthet at antall avganger skulle dobles. Joda, det gjorde det vel forsåvidt, men det luringene gjorde, var å splitte de doble togsettene som tidligere kjørte i to og kjøre de på ulikt tidspunkt. Flere avganger, men like mange (få!) passasjerplasser. Siden togbilletter prises etter etterspørsel, dvs dyrere jo fullere toget er, er konsekvensen en markant prisøkning og ofte helt utsolgte avganger. Flere ganger har konduktør nekta folk (meg også) å gå ombord fordi toget er utsolgt og de ikke vil ha flere
passasjerer uten seteplass. Det er rimelig krise når det er eneste mulighet for å komme seg på møtet, flyet eller hva du nå skal.

Jeg har de siste tre årene hatt to døtre på hybel på Lillehammer, 13 mil hjemmefra. Det har uten unntak vært billigere å kjøre de selv tilbake til hybelen etter helgebesøk hjemme enn å sende de med tog eller Vy-buss. Togbilletter for to skoleelever har ofte kommet på over 700 kr en vei. Det går ingen lokalbusser søndag kveld, så det finnes ingen alternativ.

Jeg sjekket forøvrig pris på togbilletter tur/retur Otta- Gardermoen for 3 studenter og 2 med honnørrabatt (dvs halv pris). Det koster 4.480 kr. Flybillettene videre derfra til Hamburg tur/retur koster mindre. Noe er riv ruskende galt og den forbanna privatiseringen av jernbanen kan de få billig av meg. Det funker ikke.


#6

Nera sa for siden:

Sønn (12) skulle bare koke vann og lage kakao. Han endte opp med å sette på gryta uten vann i, styrte og satte den i skapet, og så på verandaen, så nå har vi en ødelagt stålgryte, samt svimerker både i skapet og på det nye verandadekket. Heldigvis er gutten uskadd, og gjør nok ikke det samme om igjen.


#7

Neket sa for siden:

Jeg kan også tog-gruffe. Jeg tok toget til en venninne i helgen. Det er en stasjon unna, tar kanskje fem minutter. Det kostet SEKSTINI kroner. Fordi det tilfeldigvis er en sonegrense mellom. Forsinka var det også.

Skjønner at de sonene må gå et sted, men det må da være mulig med en slags lokalbilett for korte strekninger.


#8

jolie sa for siden:

For oss tre koster det 1000 kroner for å ta en togtur t/r for å besøke pappa/søsken som bor en times kjøring unna. Sier seg selv at det ikke blir så ofte. Hadde vært gull å få hele Trønderbanen inn i AtB-systemet (og sonene) og ikke bare deler av den som det er i dag.


#9

My sa for siden:

De prisene skjønner jeg meg ikke på i det hele tatt. Jeg kjøpte meg nettopp en billett Trondheim-Hamar 17.juli, og den kosta 429 kroner, som jo absolutt ikke er ille (enda billigere om jeg hadde orket Rørosbanen). Andre ganger har jeg betalt over det dobbelte. Kunne de ikke hatt faste takster som bussen?


#10

IzziCreo sa for siden:

Jeg flyttepakker og dyprydder. Og jeg hater det som pesten :gal: Dette skulle sikkert vært i såpekassetråden. Enda godt det er en gulrot langt der fremme!


#11

Malama sa for siden:

Jeg forsøker iherdig å motivere meg til å dyprydde, uten å flyttepakke og uten den gulroten. Det er tungt.


#12

Millen sa for siden:

Nok en natt med lite søvn.


#13

My sa for siden:

Såpekassetråden er vel hvis du mener at dyprydding og flyttepakking er riv ruskende galt. Men det er kanskje det du mener? :knegg:
Jeg hater forsåvidt alle former for rydding, og dyprydding spesielt. Selv om jeg ikke er imot konseptet, som sådan. Jeg vil bare at noen andre skal gjøre det. :snurt:

I dag gruffer jeg over skjæra som holdt et slikt spetakkel utenfor soveromsvinduet vårt og vekket oss alt for tidlig i dag, og som aldri kunne gi seg.


#14

Strå sa for siden:

Her er jeg på bussen til jobb og kommer på at nabokatten, som jeg skal passe på til naboene er tilbake på torsdag, slett ikke har fått frokost i dag.


#15

Malama sa for siden:

Jeg har vært hos tannlegen, tatt bilder og fått renset tenne, og betalt godt for det.

og ikke funnet noen forklaring på tannpina som kommer og går. Jeg hadde i det minste forventet at de skulle finne et hull (aaaaaaltfor lenge siden sist jeg var hos tannlegen) , men neida, ingen hull.

Så da så.


#16

Millen sa for siden:

Stress? Jeg får ofte vondt i tennene ved stress. Ingen hull eller tannproblemer, alt bra.


#17

Anne C sa for siden:

Noen ganger kan migrenen min bare "sette seg i tennene", og det kjennes ut som jeg har tannpine.


#18

Malama sa for siden:

Ikke helt logisk det, det utløses gjerne under jeg spiser noe.

Men vi får bare vente og se. Irriterende da


#19

Malama sa for siden:

Migrene har jeg heller ikke. Jeg er ellers frisk.

Utenom at jeg skal ta denne pokkers mamografien om et par uker da og få svar på den klumpen . Og joda, tankene rundt den kan nok være stress. Bare rart det skal sette seg i "nedre, høyre kvartal" hver gang. Og tidvisbitløeses av en karamell, men så kan det gå lenge uten

Jaja. Vi får se.


#20

Pelen sa for siden:

Jeg får også vondt i tennene av stress, ene siden av underkjeven spenner jeg ubevisst mer enn den andre. Prøv å slappe av i underkjeven og la den henge fritt med lit åpen munn så ofte du kan og tenker på det.


#21

Karamell sa for siden:

Det sprutet glodhett vann ut av varmtvannstankens trykkventil! Fikk lukket så den bare dryppet heftig og nå har rørlegger skiftet pakningen. Må bestille ny tank etter feren da den er over 20 år gammel.


#22

Nenne sa for siden:

Nå er jeg skikkelig sur på en flisespikkete sjef, som er veldig "ikke gjør som jeg gjør, gjør som jeg sier". Det er skikkelig usjarmerende. :sur:


#23

Strå sa for siden:

En kjenning har sett seg ut en annen kjenning som hoggestabbe. Og prøver å bruke meg som "fortrolig", en å komme med alle påstandene til. Jeg har sagt fra hva jeg mener om det, og at det ikke har endret seg på de tre årene siden sist jeg måtte si fra.


#24

Nextlife sa for siden:

Jeg har kjøpt meg en dyr og fin kjole til bryllup i sommer. Den går i retur siden jeg innser at jeg atter en jævla gang er den som ender opp på kjøkkenet. Jeg vet ikke om jeg noen gang har vært fullblods gjest i et sånt selskap, det er liksom opplest og vedtatt at Nextlife, ja hun styrer kjøkkenbutikken.
Da gidder jeg ikke ødelegge en kjole til nesten tretusenkroner :sukk:


#25

Ine sa for siden:

What? Fordi du er utdannet kokk? Og så gjøres dette uten å avklares på forhånd? Å ta ansvar for maten er vel en ganske stor jobb i et bryllup, og dette tas for gitt? Skjønner du gruffer!


#26

Nextlife sa for siden:

Ja, fordi jeg er utdannet kokk og fordi jeg alltid tar ansvar når andre planer er ufullstendig og dårlige, da er det tydeligvis lett å tenke at det er null stress, for jeg kommer jo å slukker alle branner og får ting i havn.
Til dette bryllupet var avtalen at jeg skulle stille med 3 småretter og bryllupskake, nå er det transformert til fullstendig kjøkkenansvar med både planlegging, innkjøp og tillaging.
Såklart stiller jeg opp og får ting i havn, og oppsiden her er at jeg nå har fått meg en svigersønn som også er en dreven og god kokk med masse fresh kunnskap og erfaring, så da skal Team svigermor og svigersønn imponere. :nemlig:
Nevnte jeg at bryllupet er neste helg?:rolleyes:


#27

liefje sa for siden:

Å fy søren, Nextlife!!!


#28

Millen sa for siden:

Det er nesten så jeg hadde vurdert å droppe hele bryllupet, Nextlife så fikk de klare seg selv.


#29

Malama sa for siden:

Det er jo galskap. Man kan da ikke satse hele kjøkkenansvaret til brylluet sitt på godvilje.... Det fortjener de ikke. Obs, nei, du kommer visst ikke...


#30

Blondie sa for siden:

I alle dager! Det er det særeste jeg har hørt, Nextlife.


#31

-ea- sa for siden:

Hørte om noe lignende i vår, Nextlife. Noen "amatører" som hadde konfirmasjon, og booket "lokale med kjøkken". Uten å skjønne eller tenke over at man bør ha mer enn én komfyr med fire plater og stekeovn for å fikse varm-mat til femti personer. En jeg kjenner ble spurt om å hjelpe i siste liten, og måtte på bygda og låne inn hybelkomfyrer og kokeplater for å få varmet opp forhåndslaget mat.
Jeg var på besøk hos kona hans da han kom svett hjem etter den seansen. :tullerdu:


#32

Hyacinth sa for siden:

Tenåring på venterommet hos tannlegen har høy lyd på mobilen og skoene oppi sofaen. Herregud, er jeg blitt dritsur og 80 år når jeg reagerer veldig på dette? Er det innafor å si noe, og i tilfelle hva? Hun vil vel synes jeg er bitch uansett hvordan jeg sier det, så jeg står nok over. Hilsen Irritabel og Konfliktsky.


#33

Input sa for siden:

Jeg håper noen sier i fra om det skulle vært mitt barn.


#34

Serafin sa for siden:

Det er kjempevær og veldig varmt ute. Og er meldt dårligere igjen fra i morgen. Men jeg er helt gåen etter en uke med maling, bæring, skruing av møbler og rydding, og har fortsatt en del igjen her inne som må gjøres.
Jeg er dødsliten, så nå sitter jeg inne med dårlig samvittighet for at jeg ikke er ute i finværet, og for at jeg ikke drasser ungdommene ut i finværet.
Og bekymret for Lillesøster som har ligget en uke på rommet etter at skolen var ferdig, men hun påstår at hun har det supert, så ja. Nei.


#35

Kaija sa for siden:

Nextlife: Det er jo uakseptabelt. Og for hver gang du stiller opp slik, vil forventningene til deg for neste anledning øke. På tide å hente fram hormoner og indre hurper, og sette ned foten. Det er ikke slemt, bare ærlig og ryddig. :klemme:


#36

Malama sa for siden:

Kjempevær og supert ute her også, og regn i morgen.

Og jeg er på jobb

Og det er varmt og tungt og dårlig luft på kontoret når temperaturen stiger over 18 grader ute.

Jaja, i det minste er det altså regn i morgen. Og hele neste uke som er min siste uke på jobb før ferien. Bre så dumt at jeg har en unge som skal ligge i telt på speiderleir hele neste uke da, og en annen som er på en INNEbasert sommerskole denne uken og hovedskelig UTEbasert sommerskole neste uke...

Men jeg har vær på kontoret siden klokka var 7, så det er i alle fall ikke SÅ mange timer til jeg skal hjem og da skal jeg ta med meg litt kavring og melk hjem så blir det kavring med sukker og melk til mellommåltid og middag i kveld.

Så får man heller leve med at det er uhorvelig lege til lunsj når man kommer på plass før sju i stedet før det sedvanlige litt før ni. Men jeg kan stikke og hente minstemor på den sommerskolne kl 15 da det er jo i det minste bra.


#37

Hyacinth sa for siden:

100% enig. Jeg hadde sagt fra. (Nevnte jeg at jeg er konfliktsky lenger oppe? :knegg: )


#38

Bokormen sa for siden:

Så utrolig frekt, Nextlife. :what:

Vi har ei dame i familien som jeg synes blir utnyttet i slike settinger, om en ikke like mye. Men der har det liksom satt seg at "Grete er jo så glad i å bake hun, hun slenger fort sammen et par store kaker og sikkert en salatbolle eller noe også." Helt uten tanke for hva det koster av tid og penger og overskudd. Jeg tror mange ikke tenker så mye lenger enn sin egen nesetipp.


#39

Nenne sa for siden:

Helt enig! Totalt uakseptabelt å forvente dette her.

Du burde få kontakt med din indre bitch i sånne settinger. Drittunge!


#40

Blondie sa for siden:

Jeg har tenkt på Nextlife i hele dag. Vi planlegger bryllup og jeg måtte tenke over om vi pålegger noen av gjestene for mange oppgaver. De skal jo være nettopp det, gjester, så det skal bare mangle at de er fritatt for plikter. God påminnelse, egentlig.


#41

Syrinx sa for siden:

Vi er på airbnb og utleigar er så steike sløv. Elendig informasjon og lite vilje til å ordne når ting ikkje er i orden. Ikkje så mykje som eit beklager for bryderiet heller, enda det dukkar opp det eine etter det andre.


#42

Nextlife sa for siden:

Takk alle for at dere hørte på bryllupsgruffet. Det er jo sånn av en grunn, og den eneste som kan begynne å sette grenser er meg, så det skal jeg øve på.
I mellomtiden må jeg gjøre det beste ut av det, og snur mindsettet nå til å se på det som en gøy utfordring, og til å lage skikkelig staselig bryllupsmiddag til noen jeg er veldig glad i.
Så satser jeg på at kjøkkenkjolen jeg har bestilt rekker frem før neste helg. :knegg:


#43

My sa for siden:

Jeg synes du skal beholde kjolen Nextlife. :nemlig:


#44

Polyanna sa for siden:

Jeg er også sur på min egen dårlige grensesetting i dag, i tillegg til at jeg skulle ønske det ikke var nødvendig. Resultat: veldig sliten.


#45

Polyanna sa for siden:

Det trenger slett ikke være en drittunge. Bare et ungt menneske som ikke er ferdig oppdratt enda, og trenger en grensesetting fra omgivelsene. Så neste gang, til meg selv og hyacinth og andre som kvier seg: en vennlig justering kan være å gjøre hen en tjeneste. :nemlig:


#46

Nenne sa for siden:

Musikken er en ting, men skoa i sofaen? DET er bare dårlig oppførsel, hen vet bedre


#47

Karamell sa for siden:

Oppvaskemaskinen lager ulyd og har feilmelding E15, ring service!!! I forrige uke var det varmtvannstanken. :gaah:


#48

Floksa sa for siden:

Tog ja. Mangel på togsett har gitt oss redusert kapasitet etter at vi endelig fikk tilbake normal drift etter at Randklev bru var reparert. Så en tur for å gå Pride parade tar meg nå to hele dager og to overnattinger. Jippi.
Og koster 1600kr….
Heldigvis er toget bare 15 minutter forsinka hittil. Så dette går så det suser….


#49

Maverick sa for siden:

Yes! Sånn! Takk Poly!

Hva er snittalderen på FP nå egentlig? Gruffetrådene bærer preg av at vi begynner å bli et tilårskomment forum, kanskje?


#50

Malama sa for siden:

Meget mulig vi begynner å få en høy snittalder ja.
. Jeg er jo rett ung i den hormoner og overgangsalder- tråden i alle fall som jeg henger i mest for å være forberedt. Jeg er jo så ung så, fyller 45 i løpet av sommeren men er altså 44 enda :)


#51

Pelen sa for siden:

Det må vi finne ut av, jeg legger opp en poll. :humre:


#52

jolie sa for siden:

Hehe, ja. Nå har vi blitt like irriterende som våre foreldre var. :knegg:


#53

millact sa for siden:

Nei, ikke fullt så ille.


#54

Blondie sa for siden:

16-åringen har skadet ankelen i fylla. :dåne: Venter på dommen etter røntgen nå. Vi ønsker oss ikke en sommer i gips.


#55

Millen sa for siden:

Huffda, Blondie.
Håper det ikke er brudd.


#56

Kaija sa for siden:

Auda, Blondie.


#57

Timar sa for siden:

Jeg har bedrevet opplæring i vask av bad til min yngste. Skulle trodd han ble litt mer takknemlig for voksenopplæring?! :rolleyes:


#58

millact sa for siden:

Hvordan gikk det?


#59

Blondie sa for siden:

Ikke brudd, heldigvis, men hun må gå med skinne og krykker en stund. Hevelsen må gå ned før eventuelle skader på sener kan avdekkes. Hvis hun ikke kan belaste beinet på fredag, må vi til legen igjen. Ny kontroll om fire uker.

Bah.
Men altså, det kunne jo gått verre. Hun hadde behov for å bli minnet på at hun ikke er udødelig, så skummelt det er med uovervinnelige tenåringer uten ferdigvokst frontallapp. :gal:


#60

tinkadott sa for siden:

Gjenglemt matpose i gangen på hytta i over en mnd. Møtt av shitlukt og larvekoloni. :kvalm:


#61

Neket sa for siden:

Sitter barnevakt for alt for mange barn. Ingen vil legge seg. Jeg savner IKKE små barn ass.


#62

Myria sa for siden:

At den minste fugleørnungen døde i dag. :trist: Jeg fulgte med på fru Rauer i fjor også, da fikk hun bare ett barn (og senere en adoptivdatter som ble funnet i et forlatt reir) så gleden var stor da hele tre egg klekket i år, men de to andre ungene var større og sterkere og både karet til seg all maten og plaget den minste og den måtte til slutt gi tapt. :trist: Veldig leit og alle som har fulgt med på dem har skjønt hvordan det kom til å gå så jeg har ikke orket å se på de siste dagene, men bortsett fra dagens triste hendelse er det veldig fint å følge med på fiskeørnfamilien.

www.nrk.no/piip/


#63

Karamell sa for siden:

Dag 3 uten oppvaskemaskin ...


#64

Millen sa for siden:

Det er kjipt, Karamell.


#65

Lille meg sa for siden:

Gikk en kveldstur på rundt 4 km. Det tålte ikke kneet særlig godt. :(


#66

annemede sa for siden:

Bråkete maskin på egentlig stille kontorarbeidsplass.


#67

star sa for siden:

Føler kroppen skriker etter noe, men uansett hva jeg spiser så er det ingen endring.


#68

Nera sa for siden:

Jeg våknet i går med veldig stiv nakke, og selv om det er litt bedre i dag, gir det meg hodepine.


#69

Serafin sa for siden:

Dette er skikkelig teit gruff, og egentlig gruff som ikke stikker så dypt. Og som jeg greier å le av, som oftest.

Hvorfor er det sånn at når Samboeren skal gjøre noe (handle, henge opp noe, fikse ting ute etc. etc.), så er det VI som skal gjøre det, fordi det er så koselig med selskap, men når jeg skal gjøre ting som å lage middag, rydde kjøkken, vaske klær, tørke støv, generelt rydde og slike ting, da er det ikke VI lenger plutselig?

Og jeg innser - jeg høres ut som mamma. :fnise:

Men bare veldig tydelig nå når vi har holdt på med oppussing, og jeg ender opp med å aldri kunne sette meg ned med god samvittighet, for mens han gjør sine ting, så vil han jo gjerne ha selskap.

Og er nok ikke like lett å se de 1000 små tingene jeg gjør hver dag, men veldig tydelig når en vegg er malt liksom.

Men som sagt, det stikker ikke dypt, og ikke noe jeg gruffer over til vanlig. Bare litt i dag.


#70

Pelen sa for siden:

Serafin, min mann gjøre masse ting som ikke jeg gjør (han gjør mer hjemme enn hva jeg gjør, han vasker alt tøy, støvsuger osv osv osv), men i helgene og ellers så vil han veldig gjerne at vi gjør ting sammen og jeg syns at det forsinker ting. Det er mer effektivt at en av oss drar til butikken og den andre gjør noe annet som må gjøres, men han syns det er hyggelig at vi gjør det sammen. Ikke helt sammenligningsbart, men skjønner konseptet. :humrer: Jeg er nok litt mer ekstrovert, generelt enn hva han er, men han har mer behov av tid sammen med meg og jeg har nok litt mer behov av helt alenetid der tankene løper fritt og jeg bare er alene med meg selv.


#71

Serafin sa for siden:

Ja, jeg er mer der at det er mer effektivt at jeg gjør det ene, og han det andre, samtidig. Men det er jo koselig at han synes det er hyggelig at vi gjør ting sammen. Men noen ganger blir det litt mye koselig. :knegg:


#72

star sa for siden:

Nå er jeg sikker smålig. Men når du setter deg en plass på bussen. Finner ut at der var det ikke solskjerming. Flytter så bak meg og forlanger jeg retter opp setet. Han kunne satt seg i det ytterste sete og latt meg være i fred. Og så tok han opp solskjermingen. Jaja, den tar jeg ned igjen når det er behov. Har ikke kommet så langt at bussen har snudd enda.
Like før jeg beit av han huet. Ja jeg er sliten og kje og bussen er ikke full.


#73

Pelle sa for siden:

Serafin: vet NØYAKTIG hva du mener! Mitt triks er da å si; «ok, bare begyn, så kommer jeg, må bare gjøre x, y, z først». Ellers må jeg jo gjøre dobbelt.


#74

Input sa for siden:

Jeg er syk! Første uka i ferien. :sur:


#75

Karamell sa for siden:

Harkjøpt ny oppvaksmaskin til over 10.000. Klarer ikke å koble fra den gamle, defekte!!


#76

Millen sa for siden:

Ånei, god bedring. Håper du blir fort frisk. :klemme:


#77

oslo78 sa for siden:

Ble syk på vei hjem fra siste skoledag etter null fraværsdager hele året. Fremdeles ikke i form etter tolv dager…


#78

Millen sa for siden:

Preteens :gaah:


#79

Myria sa for siden:

Jeg begynte å se en film i natt, men halvveis i filmen ble jeg så trøtt at jeg stoppet og gikk og la meg. Og nå når jeg skulle fortsette er plutselig filmen lagt under betalingsfilmer. :mad: Skulle nesten tro det var gjort med vilje.


#80

GinaK sa for siden:

Det Serafin skriver er måten jeg får gubben her igang. Jeg bare starter på noe jeg ikke kan, og fomler litt så kommer han og tar over... han trenger et spark for å sette igang og jeg vet at det er lettere om jeg bidrar på sidelinjen. :p


#81

millact sa for siden:

God bedring!


#82

Neket sa for siden:

Katten min har blitt seriemorder. Klikker snart. Prøver å holde henne inne på morgen og i skumringen (det er hun ikke maks fornøyd med), men det hjelper visst ikke så veldig. :gal:


#83

Tjorven sa for siden:

En ting jeg ikke gjør er å sende mannen min alene på matbutikken. :gaah: Hvis det skjer må jeg være forbedret på å svare på 5-15 sms på kort varsel. Og vi bor i etasjen over butikken, så hvis noe blir glemt er det ikke noen kjempejobb å stikke ned en tur til. :gaah: Han er 50 år, men å handle på egenhånd er visst veldig vanskelig. (Mannen min lider av ekstrem beslutningsvegring, i grell kontrast til hans kone som ofte er litt for kjapp på avtrekkeren.)

Dette er gruffetråden, så det må være lov til å gruffe over ganske bagatellmessige irritasjoner. :flau:


#84

Input sa for siden:

Mannen din er meg, Tjorven. Jeg gruffer ofte over hvor vanskelig det kan føles å kjøpe poteter. :knegg:


#85

My sa for siden:

Ha ha, mannen min må ha en nøyaktig og detaljert handleliste når han drar alene for å handle, hvis ikke kommer han hjem med halve butikken :hehehe: (noe han ofte gjør likevel). Det er billigere når jeg er med, jeg kjøper ikke en hel masse greier vi ikke trenger, fordi "det har jeg aldri smakt før så det må jeg prøve", og "greit å ha bare sånn i tilfelle," og "det var veldig billig akkurat nå", og "det havna visst bare i handlevogna". :gal: Jeg finser og himler egentlig mer enn jeg gruffer da.

Ungene synes det er gøyere å være med mannen på butikken. :knegg:


#86

Myria sa for siden:

Min mann må også ha en svært detaljert handleliste. Det er stort sett jeg som handler da (eller bestiller fra Oda), fordi jeg er den som liker å lage mat. Og nettopp fordi jeg lager mye mat og liker mat er jeg også litt som Mys mann som kjøper noe fordi det er nytt, ser godt ut, var på tilbud eller noe annet. Når jeg er på ferie går jeg alltid i matbutikker og ser etter noe godt eller annerledes å ta med hjem. :humre:


#87

Malama sa for siden:

Mannen min kan få en eksakt handleliste. I dag er den : tacokrydder, mais og chips, vi har alt annet.
Evt en liter laktosefri melk

Jeg forventer av erfaring 1-2 fulle handleposer.

Han kan gå inn med beskjed om en liter melk og fylle minst en pose.


#88

Lhi-My sa for siden:

Han jeg deler hus med er en hamstrer. Han kan gå i butikken med handleliste der det står hva han skal kjøpe, men han greier sjelden å kjøpe bare en av hver. Sist skulle han blant annet kjøpe soyasaus og kanel. Han kom hjem med 2 soyasaus og 3 glass kanel. Vi spiser lite kanel, så nå har vi sikkert nok til vi blir så gamle at vi flytter på aldershjem. Kjekt å ha, men det blir fryktelig fullt i skuffer og skap.


#89

Myria sa for siden:

Det hadde ikke vært eksakt nok for mannen min. Eller for å si det på en annen måte, det hadde ikke vært eksakt nok for meg om jeg ikke er beredt på å godta ethvert merke eller smak mannen min måtte finne på å kjøpe. :knegg: Men i det minste risikerer jeg ikke annet enn at han ringer meg og spør hva jeg vil ha, han ville ikke kjøpt bare hva som helst.


#90

My sa for siden:

Mannen min ringer ikke hvis han er usikker, han kjøper en av hver. For sikkerhets skyld. :knegg: Men han kjenner meg godt nok etter 30 år som samboere, til at han har en grei oversikt over hva jeg liker.


#91

Karamell sa for siden:

Mannen min får lov til å kjøpe hvilken mais han vil. :raus:
Han handler etter liste og kjøper kun det. Det jeg heller kunne gruffet over er at han trenger liste! Kan man ikke handle selvstendig når man er over 50, liksom? Jeg handler aldri etter liste, kun med en lapp dersom vi må ha noe vi ikke kjøper så ofte som tørkerull eller ny deo.


#92

My sa for siden:

Åtte 16-17 år gamle gutter samlet i kjellerstua vår for å se EM-kamper, noe som er BARE hyggelig og absolutt ikke gruff, men må de bruke så hinsides mye parfyme? :gal: Hele huset stinker intenst av herreparfyme, og det gir meg hodepine. Vel å merke bare minigruff, først og fremst er de fine og gode, :hjerter: og jeg er glad de vil være her. Selv om vi gasses ned. Neida. Joda.


#93

Fintdethei! sa for siden:

Han jeg deler kjøleskap med leser ikke hele etiketten på varer han kjøper, så det gjøres mange bomkjøp, gitt.


#94

Fintdethei! sa for siden:

Det går over. Jeg måtte gi vennlige hint til sønnen da han var rundt 19/20. Etter det ble det bra, og nå snart 22 bruker han knapt parfyme.


#95

Malama sa for siden:

Min er helt istand til å velge merke på mais selv, vet hvilken kjøttdeig vi bruker og hvilket merke tacokrydderbsim er forventet å komme hjem med.

Han spøkte med at det sto en blank linje i handlelisten på keep, så det betydde sikkert "og alt annet" så det ble to poser ja. En fra matbutikk og en fra Europris.

I det minste har vi lik smak. De har 3 for 100 på sjokolade poser fra minde og Nidar og han har tatt med de samme tre som jeg har liggende i bildøren (ikke tatt med inn for jeg hadde ikke pose)


#96

Karamell sa for siden:

Det er visst moderne helt ned i 12-årsalderen nå, i følge media. Tror det er Tiktok. Men i den alderen har de jo alltid overparfymert seg. :humre:


#97

My sa for siden:

Det har de alltid gjort ja, husker godt hvordan det luktet i gangen utenfor guttegarderobene etter gymmen på ungdomsskolen da jeg gikk der. Bare at da var det Axe, nå er det dyre merker. :knegg: Så det er verken nytt eller overraskende, men det gir meg fortsatt hodepine.


#98

Maverick sa for siden:

Parfymebruk er en ting som må læres, jeg har vært en del på den av mine kids som bruker slikt (nå 21) for at han skal skjønne hva som er riktig mengde. Jeg har hatt mengder av unge mennesker innom for jobbsøking som ikke har visst hvordan man skal bruke det der med omhu, og det trigger mye hodepine og kvalme.

Registrerer for øvrig at matinnkjøp er nok et felt hvor det fremstår bedre å være single enn i par. :knegg:


#99

My sa for siden:

Ja, det er naturlig at de prøver seg fram, og at doseringen må justeres over tid. Og vanligvis plages jeg heller ikke av det, men det ble litt voldsomt med åtte sånne på en gang. :knegg: Det ser ut til å ta ca to-tre år å lære, for guttevennene til 19-åringen lukter ikke sånn lenger.


#100

Nera sa for siden:

Jeg har en 12-åring, og kan dessverre bekrefte. Jeg liker parfyme, men ikke sånne som føles som om jeg blir stukket med kniv rett i øyeeplet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.