Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har man av ting på en hytte?

#1

Høns sa for siden:

Vi skal bli hyttefolk, og i den forbindelse lurer jeg på hva slags ting og stæsj dere har på hytta? Tenker ikke interiør eller kjøkkenting, men mer om dere hva dere har av klær, toalettsaker, hageting, tursaker, spill/bøker osv? Hva er praktisk å ha på en hytte og hva kan man ta med seg ved behov


#2

venla sa for siden:

Jeg har ikke hytte men spikertelt. Synes det er greit å ha litt stående så det er lett å ta en snartur uten å pakke med alt hver gang. Når jeg bruker av klærne og hånddukene tar jeg de med hjem for vask etter behov.

Har håndklær, flere klesskift, sengetøy, ekstra sko og jakker, luer, votter, turutstyr, brettspill, lesestoff, ekstra ladere osv. Noen toalettsaker og medisiner. Men har ikke på varme på om vinteren så tar det med flytende ting hjem før det blir for kaldt og fryser.


#3

Tussa sa for siden:

Klær:
Undertøy, tur og arbeidsklær, koseklær, badetøy.

Toalettsaker:
Alt eg treng når eg har fri. For min del er det deodorant, tannkost, ansiktskrem, rens, sjampo/balsam, dusjsåpe, bodylotion.

Hageting:
Ikkje mitt departement men vi har trillebår, plenklipper, rake i alle fall :knegg: Og en haug med verktøy til alt mulig.

Spill/bøker:
Vi har godt utvalg av spel og også ei bokhylle. Typisk tar eg med "enkel" litteratur til lån for gjestar eller bøker vi har kjøpt som vi ikkje har lest enda.

Laddera til telefon, iPad osv. Ekstra lesebriller. Paracet, bind/truseinnlegg, myggmiddel, allergitabletter.

Det vi tar med oss er derfor litt penare tøy dei få gongane det har vore aktuelt, boka eg held på med akkurat då osv. Reiser svært lett på hytta :)


#4

Niobe sa for siden:

Vi har hytte på fjellet og bruker den mye, året rundt. Vi fant fort ut at vi trengte egne sett med ytterklær/turklær og sko på hytta, for det ble mye styr å dra på til og fra, når det er så mye i bruk. I tillegg har alle basisklærog toalettsaker, og kan fint klare oss en langhelg uten å pakke noe.


#5

Svanen sa for siden:

Vi har "hytteklær". Altså litt turtøy, undertøy til 4-5 dager, joggebukse, osv. (Vi har vaskemaskin på hytta)
Toalettsaker: deo, tannbørste, hårbørste, sjampo
Brettspill : haugevis, men vi har haugesvis ×3 av brettspill til sammen uansett
En del bøker og leker
Den gamle plenklipperen står der

Vi tar med veldig lite hver gang. Jeg har med strikking og telefon som oftest.


#6

Magica sa for siden:

Jeg tenker at det er en stor fordel å slippe ha med så mye og prøver ha med meg minst mulig når jeg drar dit. Har derfor klesskift og sånt liggende, og toalettsaker osv.


#7

ingling sa for siden:

Vi har feriehus, men er der ikke så mange ganger i året, så har lite klær liggende der utover noen litt stygge fleecejakker jeg ikke bruker hjemme. :humre: Sengetøy og håndklær har vi, men tar ofte med noe hjem siden vi drar det av sengen rett før vi drar, og vasker det hjemme Vi har vaskemaskin, men lite klestørk inne. Masse ute, menneh, Nordvestlandet. :humre: Ellers har vi alt av toalettsaker, tannbørster og denslags, og et grunnlager av tørrmat og ting i fryser og kjøleskap som jeg omsider har fått systematisert litt (har lister i Keep). Vi har også gressklipper, ymse verktøy og hageredskaper stående.


#8

nolo sa for siden:

Alt som trengs av toalettsaker. Sengetøy, håndklær, undertøy og turtøy og noen skopar. Og tørrvarer og suppeposer og alt sånt som gjør at man ikke trenger å pakke med noe hvis man ikke vil. :glis:


#9

Elise sa for siden:

Skrivesaker, ark, kryssord, noen brettspill og noen uteleker av type kubb eller lignende.
Slippers, badesko, strandmadrasser, bademadrasser, strandstoler, badehåndklær.
Toalettsaker, førstehjelpsutstyr ut fra hva man kan treffe på (mygg, flått, stillehavsøsters?)
Av klær har vi ikke liggende så mye, vindjakke og ullgenser og en utvaska shorts, kanskje.


#10

Karamell sa for siden:

Da vi hadde sommerhytte hadde vi ikke klesskap, så lite klær, men hadde sengetøy og håndklær (og vaskemaskin), fleecejakker, støvler, spill, ladere, leker til barna og kosedyr (de var ganske små), alle toalettsaker vi trengte inkludert sminke til meg, bodylotion, shampo, balsam, tøfler til alle, bådehånduker, strandmadrasser, bøtter, spader til strand, redningsvester, våtdrakter (vi hadde flere sett av dette da vi også reiser på en annen sjøhytte hver sommer), litt bøker og blader.


#11

Høns sa for siden:

I sommerhuset (10t unna, så vi er der et par ganger o året) har vi leker, diverse hobbyvarer til yngste, et par spill og noen regnjakker. Vi har også håndklær og sengetøy der, samt vester, fiskeutstyr, strandstæsj, sykler mv. Tar med alt av toalettsaker og klær. Dvs at vi pakker full bil når vi skal dit. Nå får vi hytte mye nærmere, og jeg ser for meg at det definitivt er mest praktisk å ha alt på hytta, altså et hjem nummer to, slik at vi kan ta med telefonen, en bok og thats it.


#12

007 sa for siden:

Det blir for mye å ramse opp hva vi har, men dette er hva jeg tar med meg:

  • Sminkeveske
  • Strikketøy
  • Boka jeg leser i
    Og så reiser jeg oftes i jobbklær, så jeg har «pentøy» om det trengs

#13

Drømmedama sa for siden:

Vi har andel i min families sommerhus ved sjøen og har nettopp bygget fjellhytte. Jo mindre du trenger å drasse med deg, jo enklere og deiligere er det å reise til hytta. Sengetøy og håndklær, pledd og skinn(til bruk både ute og inne) , bøker og spill, tegnesaker, førstehjelpsutstyr, håndsåper, shampo/balsam, dusjsåpe, litt sminke og hudpleie, tannbørster og tannkrem(+ekstra til gjester som har glemt), hårføner, hårbørste, solkremer, enkelt verktøy, spader og snøskuffe, river og gressklipper, grill, ev bålpanne eller pizzaovn, fiskeutstyr, skiutstyr, båtutstyr, flytevester, regntøy, støvler, ullundertøy, undertøy, nattøy, kosetøy, badetøy, morgenkåper/badekåper, ullsokker/tøfler, turtøy, tursekker, sitteunderlag, lommelykter og myggspray.
Det aller viktigste er egentlig å alltid ha nok toalettpapir.
Dere bygger nytt? Så spennende! Mitt tips er å ha nok knagger på veggene og prioriter gode senger, dyner og deilig sengetøy! Og tenk materialer i alt, velg naturmaterialer der du kan.


#14

Høns sa for siden:

Jepp, vi bygger nytt. Veldig spennende. Har låst tegningene nå-tror vi har tenkt på det meste, men blir nok alltid noe man ville gjort annerledes, når man ser faktisk bruk. Kjøkkenet er neste skritt å få tegnet inn.


#15

løve70 sa for siden:

Vi har fjellhytte. Der har vi alt av skiutstyr/klær, samt klær/sko til fjellturer. Koseklær, sokker og undertøy. Håndklær, sengetøy, toalettsaker. Diverse tørrvarer og drikke. Kortstokk og andre spill. Stort sett sånn at vi kun trenger å ta med ferskvarer, drikke, mobil, kindle og sånn.


#16

Tjorven sa for siden:

Vi tar med oss mat og drikke, strikketøy, bøker og lader. Det meste annet er på hytta. Da blir det lett å reise. (Hytte i skogen i Østfold.)


#17

Strå sa for siden:

Hytra vår er langt unna der vi bor nå. Der har vi alt vi trenger til vintervær, høstjakt, sommer på 70°N. Jeg rullerer klær slik at jeg gjerne har med noe nytt og tar med hjem noe "gammelt" når jeg dra igjen. Spill og kortstokker er viktig. Og en sånn flyttbar dataruter. Vi har ladere til alle slags duppedingser og vi har en del bøker og spill og kortstokker. Jeg bruker listonic til å holde orden på hva som er i hyttefryseren og hva vi trenger å handle til neste besøk. Vi har en god del vinter/snøutstyr også.

Det er veldig behagelig å reise med minst mulig.


#18

løve70 sa for siden:

Da vi hadde 'hytte' i Spania hadde vi sommerklær, badetøy, badehåndklær, sandaler, treningstøy ++++ slik at vi kunne reise ned med bare håndbagasje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.