Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lime skiferheller (utendørs)?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har en stor (nesten halvannen meter lang) og tykk skiferhelle foran en benk foran huset vårt. Den ligger på grus, og det er ikke meningen at biler skal parkere på den. (Det er heller ikke lov.) I går parkerte rørleggeren der mens han jobbet hos oss, og i morges så jeg at den er knekt i to.

Er det mulig å lime den på et eller annet vis?


#2

Polyanna sa for siden:

Burde ikke rørleggeren erstatte den?


#3

Hyacinth sa for siden:

Definitivt. Men vi har hatt så mye styr med renovering av huset, og vi har en høne å plukke med mange av dem. Akkurat rørleggeren har vært vanvittig på servicesiden, og de har nettopp uten å mukke erstattet en dobbeldør i glass fordi de kakket av en liten bit av hjørnet da de bar i varmtvannsberederen. Så mannen min mener vi skal la dette gå. Akkurat nå jobber han med en vanvittig lang klagemail til en norsk kjøkkenleverandør dere kan få gratis av meg. Den har han drevet og skrevet litt på hver dag i ukesvis. Det er skandaløst og omfattende. Vi har ingen krefter.


#4

Fløyel sa for siden:

Regner med at det er bruddskifer med ulik tykkelse. Utfordringen hvis disse er veldig store er at de må ligge stabilt under herdeprosessen med press mot bruddflatene.

Du kan levere den til en profesjonell (steinhuggere kan fikse det).

Eller.
For å lime stein/skifer anbefales det å bruke epoxy,. På en byggevarehandel vil du finne ulike merker. Husk å bruke hansker når du jobber med epoxy. Og lag "forskalingen" hvor hellen skal hvile før du åpner epoxyen. Den herder fort, men er ikke gjennomherdet før etter ett døgn.


#5

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Det er ikke veldig viktig at det blir så sterkt eller proft. Det er bare greit at det ikke ligger i to biter på grusen. Den blir ikke så ofte tråkket på heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.