Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I siste liten ferieplanlegging

#1

Fintdethei! sa for siden:

Så, ferien starter i dag, ingen planer så langt.
Har bil, kan kjøre hvor som helst. Bor i Bergen.
Har funnet flybilletter til københavn for 3 personer med tilgjengelige sas-poeng.
Mor ønsker å gå alle fjelltopper i Norge, ungdom not so much :mumle:. Det må bli egotripp om et par år.
Restplass til syden kan vurderes, men det er dyrt og utplukket og risiko for 40 grader er helt uinteressant.

Hva er deres beste i siste liten planer?


#2

veobra sa for siden:

Godt å høre det ikke bare er vi som ikke har alt klart ved feriestart.

Jeg vurderer fly til Paris, leie bil og en uke nord i Frankrike. Er overkommelige priser såvidt jeg kan se.


#3

My sa for siden:

Vi hadde siste liten-ferie for to år siden, da sønnens Dana Cup-planer gikk i vasken pga skade. Da fikk vi kjøpt noenlunde rimelige billetter til Nice, og fant en grei leilighet i gamlebyen i Antibes på AirBnb. Hadde det kjempefint, tok utflukter til blant annet Monaco, Nice, Cannes og Grasse, enkelt med tog overalt, vi trengte ikke leiebil. Bading og shopping. Gikk Nietzsche-stien fra Eze til Eze-sur-mer. I det hele tatt rakk vi veldig mye på de 10 dagene vi var der.


#4

Strå sa for siden:

Kjør til Trondheim og hjem via Røros, eller omvendt. Sjekk opp severdigheter, museum, utsiktspunkter og kjør korte distanser. Der dere støter på hav eller elver eller innsjøer, vass i vannkanten. En drøy uke på den sløyfa er passe tid. kanskje noen dager til hadde passet.


#5

millact sa for siden:

Oslo er alltid en vinner synes vi.


#6

venla sa for siden:

København-ferie med ungdommer må jo være perfekt. Der er det jo masse å finne på og litt mer sommerfølelse enn å dra rundt i Norge.


#7

Tjorven sa for siden:

Normalt sett ville jeg vært helt enig. Men med den valutakursen som er mellom danske og norske kroner, så blir det fort en veldig dyr ferie. Det er i det minste greit å være klar over.

Sånn sett er Stockholm og Gøteborg hakket bedre nå. Og fine byer det også.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Enig i det med valutaen Tjorven, men flyalternativene fra Bergen til søta bror er elendig. Det går mange direktly til køben hver dag fra Bergen.
Er inne på restplasser og ser også i dag...


#9

Mex sa for siden:

Når vi har hatt i siste-liten-ferie, så har vi endt på Danmark.
Da har vi gjerne tatt båt fra Bergen til Hirtshals med bil, og så har vi kjørt litt rundt i Danmark. Da har ungene vært yngre, sånn at det har vært lettvint med turer til Fårup, Dyreparken i Ålborg, Djurs .. ol.
Nå med større unger, så hadde jeg trålet restplass.no for å se om det er noe der hvor man kan kombinere by og strand.
Ei venninne av meg dro nettopp til Gdansk og Sopot med ungene (14 og 18), og de hadde det helt topp.


#10

Ørnekvinnen sa for siden:

København er et godt utgangspunkt for ferie i Syd-Sverige, Skåne og Halland. Bare ta toget rett over til Malmø eller en av de mindre byene langs kysten. Det er mange fine strender rundt der.


#11

veobra sa for siden:

Dette er et kjempetips. Veldig mange bor i Malmø og jobber i København. De bruker ikke lenger tid til jobb enn jeg gjør internt i Oslo. Det er flere byer og små steder i kort reisevei fra Kastrup.


#12

Pelen sa for siden:

Ja, toget fra Kastrup til Sverige tar jo bare noen minutter.

#13

Charlie sa for siden:

Booker til København as we speak.

Vurderte også andre nordlige byer som London (fremdeles på blokka), Berlin, Brussel, Reykjavik osv. Med ungdommer synes jeg de nordlige større byene har mye å by på. enda mer nå hvor varmen er et ordentlig problem endel steder i denne tiden.

Så har jeg de siste årene begynt å gjøre søk a la "free things to do in :insert navn:" Det er så mange fine, spennende og quirky ting man kan gjøre i mange storbyer som vi ikke tenker på. Jeg har ikke gjort det primært pga. økonomi men fordi jeg synes det gir noen opplevelser som er annerledes og morsomme. At det OGSÅ er gratis er 100 % pluss.


#14

nokon sa for siden:

Eg var ei lita veke i København i mai og tenker at det går an å tone ned frykta for valutakurser viss de ikkje skal bedrive storstilt shopping. Vi hadde ein type tur der både transport og overnatting var rimeleg i utgangspunktet.

Sjølv om ein må gange med 1,5-1,6 så er ikkje prisane på restauranter og matbutikkar høgare i utgangspunktet enn at det nærmer seg norske prisar. Øl var framleis billegare samanlikna med plassar med tilsvarande utval i fatøl i Norge. Så det kjem jo an på kva ein samanliknar med: Ja, innkjøp av brødmat, kaffe, diverse pålegg og juice og litt snacks til å ha i leiligheita i 4-5 dagar kosta 4-500 kroner, men det ville det fort gjort heime og. Ja, ein tidleg middag eller sein lunsj på restaurant kom på 2-300 kr. pr. person, med drikke, men det ville vore dyrare i Oslo.

(Og shoppingtips: Eg prøvde nokre fine og gode sko, som kosta 900 DKK, altså 13-1400 NOK. Etter å ha finne størrelsen i ein Sketchers-butikk, gjekk eg inn på Zalando og bestilde dei til 850 NOK. Einaste butikkane eg handla i var danske bokhandlarar og Uniqlo, som vi ikkje har i Norge).


#15

ingling sa for siden:

Jeg var også i København i fjor høst, hvor kursen var omtrent det samme som nå, uten at det ble spesielt mye dyrere enn en annen nordisk storby. Og så er det så mange muligheter der, og kort vei til det meste. En kan jo fint spise lunsj i en park eller holde det ganske enkelt, så sant det ikke er storstilt shopping som er greien. Vi handlet mest bruktklær. Elsker København!


#16

Fintdethei! sa for siden:

Da blir det noen dager i København. Flybilletter bestilt, og jeg har fått tak i en ok leilighet med 2 soverom og terrasse på Airbnb. Da blir det koseligere å slappe av på kveldene fremfor et hotellrom.
Tror det kan bli kjekt!


#17

Charlie sa for siden:

Det er mange gratis ting å gjøre i København. Sjekk ut Copen Pay, det er et tiltak hvor man kan få gratis ting/ opplevelser om man tar grønne valg (sykkel/buss, plukke søppel, være med og stelle i en urban hage osv.) Nettsida til Visit Copenhagen er også veldig god. De har bl.a. en kalkulator hvor du kan legge inn hva du har lyst til å gjøre av de tingene som omfattes av Copenhagen Card, og så regner den ut om kortet lønner seg å kjøpe eller ikke. Ganske smart.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Supre tips, Charlie! (Står nok over søppelplukking i denne omgang :knegg:).


#19

Hyacinth sa for siden:

Har ingen anelse, men det jeg har uthevet kan jeg si litt om. Vi er blakke pga huskjøp i år, og all norgesferie og det meste annet utgår. Men vi fikk to uker i syden på restplass.no, og selv om man selvsagt ikke kan velge fritt, så er det definitivt billig! Fra rundt 3000 for både fly og hotell kan man dra en uke til varme strøk. (Nå valgte vi en annen «syden» enn Middelhavet, da, men det skal visst bli relativt varmt der også…)


#20

Fintdethei! sa for siden:

Ja, da var dere heldige, Hyacinth! Fra Bergen innenfor mine tilmålte 3 ukers ferie i juli, var det eneste "billige" turer til Polen, og da var mitt eneste filter "Syden". Jeg kunne sikkert trålet flybilletter og hoteller eller leiligheter, men nå blir det køben noen dager, og en uke i høstferien med yngste til varmere strøk. (absolutt ikke billig, men må bunkre opp litt sol før vinteren tar overhånd).


#21

Isprinsessen sa for siden:

For 3000 kommer en seg så vidt tur retur til Oslo lufthavn. Eller for såvidt andre store flyplasser det går billige sydenturer fra om en ikke har bestilt billett flere måneder i forveien.


#22

Hyacinth sa for siden:

Mulig det. Vi tar ikke fly fra Oslo, men fra vår nærmeste flyplass. Og vi bestilte forrige uke. Det var mye mer ledig enn vi hadde trodd, men man kan overhodet ikke velge og vrake til den prisen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.