Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kake til begravelse

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal lage en kake til en begravelse. Den må være rund og lett å frakte og kunne stå en stund. Jeg er tom for ideer, hvilken kake er grei å gå for? Jeg har frie tøyler.


#2

Shun sa for siden:

Nigellas Lemon Polenta Cake er en av mine favorittkaker for tiden.

God, enkel og lett å frakte.

Lurest å lage den dagen før, og å la sirupen trekke og tørke over natten.
Jeg baker kaken i en lukket silikonform.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! Hvordan tar den seg ut på et kakebord? Hvordan pynter man den evt?


#4

GinaK sa for siden:

Sting sjokoladekake. Holder seg godt og er best når den ikke er kald.


#5

Shun sa for siden:

Jeg har ikke pyntet den noe særlig, men tenker at den hadde kledd strødde bringebær/blåbær og skårne jordbær.

Eventuelt krem uten sukker, men krem er kanskje ikke så lurt ettersom kaken skal stå litt? Kaken smaker syrligsøtt av sitron og melis allerede.


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja, kanskje jeg skal ta den. Men jeg synes den er litt stress å lage og å få like god som på Sting. Moren min kjenner godt hun som fant opp denne kaken, så jeg er vokst opp med originalen. De fleste som sier de lager Stingkake lager noe veldig annerledes i mine øyne.


#7

Hyacinth sa for siden:

Bær var ikke dumt!



#9

Fersken sa for siden:

Gulrotkake med ostekrem går fint å lagr som rund kake og ostekremen kan stå lenge. Kan pyntes med revet gulrot eller bær.


#10

Hyacinth sa for siden:

Har også tenkt på dette, og det er en veldig grei kake.


#11

Nenne sa for siden:

Toscakake.


#12

Hyacinth sa for siden:

Det må jeg google. Har hørt om det, men ikke smakt.


#13

amo sa for siden:

Sitronkake, tradisjon i vår familie.


#14

Noba sa for siden:

Jeg baker Sting-kaken med en god del mindre sukker enn i oppskriften til Det søte liv også legger jeg hele bringebær på sjokoladelaget i midten. Synes det løfter den mange hakk siden da ikke blir kvalmt søt og bærene frisker betydelig opp. Ellers er jeg enig med Nenne, toscakake er nydelig - en gammel oppskrift som fortjener å få nytt liv.



#16

Hyacinth sa for siden:

Er Det søte liv-oppskriften lik originalen? Jeg aner ikke, men vet at mange kaller kaken sin Stingkake helt uten at den ligner på Sting sin kake.


#17

millact sa for siden:

Veldig godt!



#19

Hyacinth sa for siden:

Hm, hvordan gjør jeg det?


#20

løve70 sa for siden:

Det var broren min sin favoritt da han var liten :)


#21

løve70 sa for siden:

Her er Stings sjokoladekake:
Sjokoladekake fra Sting

Bunn:
Fire store romtempererte egg
175 gram sukker
135 gram margarin
En halv plate Freia selskapssjokolade
135 gram mel
En teskje bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin, ha i sjokoladen. Rør inn mel og bakepulver med en sleiv til slutt. Ha i 26 cm stor form. Stek på 175 grader på nest nederste rille i omtrent 40 minutter. Del i tre, og ha i krem.
Krem:
Fire egg
250 gram sukker
1,5 desiliter fløte
En plate Freia selskapssjokolade
250 gram meierismør

Gi egg, sukker og fløte et oppkok under omrøring. Ta av platen, og rør i sjokolade og smør til den blir blank. Sett kjølig, pisk opp dagen etter, og fyll kakebunnen med kremen. La den stå i minst en dag før servering.


#22

-ea- sa for siden:

Er det mange kakespisere som vet at "dette heter Sting-kake, men smaker aldeles ikke som originalen"? Er den god? Hvis ja, bak den og servér som sjokoladekake. Eller bare kake.
:humre:


#23

My sa for siden:

Copy og paste? Kopier teksten, lim den inn i et innlegg? Eventuelt skriv av - er det ikke bare en oppskrift da?

Løve har delt, hvis det er den samme da.


#24

Hyacinth sa for siden:

Åja sånn ja. Jo, hehe, jeg tenkte ikke på det, for det var en så oppdelt tekst, med mye reklame mellom. :knegg:

(Jeg tok flere skjermdumper og satt og lurte på hvordan jeg skulle få limt inn…)


#25

Hyacinth sa for siden:

Det vet jeg ikke. Men originalen er veldig annerledes enn mange andre jeg har fått servert under samme navn. Veidig mye bedre, saftigere, kremete og smakfull.


#26

Elise sa for siden:

Jeg ville laget ostekaken fra Det søte liv. :jupp:


#27

GinaK sa for siden:

Gulrotkake er vel nevnt.
Suksessterte kan også stå ute en god stund om den kommer fra kjøleskap.

Når jeg har hatt med kake som bør holdes kjølig så har jeg puttet kjøleelement i pose og lagt på fat under kakefatet. Har holdt seg kaldt i noen timer.


#28

frukt sa for siden:

Ingen av oppskriftene jeg fant der er like den fra Aftenbladet.


#29

My sa for siden:

Ingen som vil dele den fra Aftenbladet altså? Eller var det den Løve la ut?


#30

løve70 sa for siden:

Det er den fra Aftenbladet ja :nemlig:


#31

My sa for siden:

Ok, takk!

Og sånn for å bidra til temaet i tråden - jeg ville nok lagd suksesskake. Jeg liker den med Daim, fra Det Søte Liv.


#32

Albertine sa for siden:

Hm, den var annerledes enn den fra Det Søte Liv, ja. Da må jeg endre oppskrift, hadde planlagt den i kafeen i helga. Litt enklere var den også. :knegg:

Tusen takk! :blomst:


#33

Albertine sa for siden:

(Bare en liten undring sånn litt på siden, jeg synes det er rart at ingen anbefaler å sile kremen før den settes kjølig, for da risikerer man å få synlige hvite tråder fra eggene/stivna biter av egg)


#34

Albertine sa for siden:

+1 på suksessterte! Holder seg fint i romtemperatur, smaker nydelig og er et alternativ til glutenallergikere.


#35

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Løve la riktig oppskrift ut, ja.

Det jeg synes er forskjellen på «ekte» Stingkake og andre varianter som kaller seg det samme, et at den originale er mye mer saftig, nesten litt soggy, iallfall litt bløt. Og så må kremen ikke piskes for mye heller, den skal også være litt bløt og kremete, og mørk nok i fargen. Kaken er ikke kompakt og aldri, aldri tørr. Kremen skal heller ikke være kompakt. Og sjokoladesmaken er mer intens enn i andre sjokoladekaker.


#36

frukt sa for siden:

I den ekte er det dronningsjokolade , og ikke kakaopulver i bunnen. Det har nok mye å si.


#37

My sa for siden:

Men ... margarin altså? :skeptisk:


#38

Fersken sa for siden:

Den er da fra 70-80-tallet, da var margarin topp. Smøret ble brukt til brødskiven (i mitt barndomshjem)


#39

My sa for siden:

Antar det går fint å bruke smør? Jeg har vel ikke hatt margarin i huset de siste 20 årene tror jeg (bortsett fra Brelett, til den av ungene som merkelig nok foretrekker det).

#40

Fersken sa for siden:

Jeg kan så lite om baking og slikt, så jeg lærte litt her: krem.no/hjem/fakta-om-smr-og-margarin/


#41

Charlie sa for siden:

Smør og margarin har ulike bakeegenskaper, ja. Margarin holder "formen" bedre også mens smør er mer temperaturfølsom, så i f.eks. varme vil krem med smør smelte lettere enn margarinkrem, og om man skal ha sprø kaker er margarin bedre. Skjønt smaken på smør synes jeg er bedre. Man kan også blande, f.eks. 50/50.

Sjokolade synes jeg dog er bedre enn kakao, men det kan hende det er noen nyanser der også.


#42

Fintdethei! sa for siden:

Av og til passer ikke smaken av meierismør. Jeg skulle lage glasur til gulrotkake og brukte meierismør av mangel på melange. Den smakte høgg sammen med osten og jeg måtte på butikken og kjøpe ingredienser til ny batch. I annen bakst synes jeg meierismør er best.

Det selges mye melange i butikkene, altså. Så det er mange som har det i hus.


#43

My sa for siden:

Ja, jeg har da aldri nektet på at folk bruker det, :humre: jeg sier at jeg ikke har det i hus. Jeg synes det har en ekkel bismak, og foretrekker smør uansett. Bruker også smør til gulrotkakeglasur (som det dessuten står i de aller fleste oppskriftene jeg har sett). Men det er jo smak og behag.


#44

Noba sa for siden:

Jeg sammenlignet oppskriftene nå, de var ikke helt like. Den største forskjellen var kanskje at i den fra Aftenbladet var det en halv plate kokesjokolade, mens i den fra Det søte liv så var det 3 ss kakao (jeg bruker ikke fullt så mye) og 1 ts vaniljesukker. De bakes og litt ulikt, eggedosis i originalen, mens hun har litt mer finurlige greier med å skille eggene og piske eggehvitene og blande de i tilslutt. Hun kaller den Cafe Stings sjokoladekake (med ekstra mye sjokoladekrem), men ser nå at hun skriver at hun faktisk ikke vet om den oppskriften hun har stammer derfra eller ikke. Synes uansett at oppskriften hennes blir saftig og veldig god, men som sagt altfor mye sukker for min smak så jeg kutter i både bunn og krem og legger hele bringebær oppå sjokoladekremen i midten. Beste sjokoladekaken jeg har fått til å bake i alle fall, men det kan nok si mer om bakeren enn om oppskriften. :knegg:


#45

Noba sa for siden:

Også ser jeg nå at du allerede hadde fått svar på forskjellene.. jaja, sånn går det når man ikke leser hele tråden før man svarer. :knegg:


#46

Hyacinth sa for siden:

Her bruker vi også bare smør. (Men jeg har fått med meg at Krem-Elin har skrevet om ulike egenskaper og at margarin passer i en del bakst.)


#47

Charlie sa for siden:

Mitt inntrykk av Det søte liv er at veldig mange av oppskriftene kommer fra Matprat og andre blockbuster-sider. Som det i og for seg ikke er noe galt i, men det virker som om oppskriftene ofte har en annen opprinnelse og at det kan være fint å gå til kilden. Men mulig det er feil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.