Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags kjøkkenmaskin ønsker jeg meg?

#1

Timar sa for siden:

Jeg er ikke spesielt aktiv på kjøkkenet, men savner en kjøkkenmaskin til en og annen bolledeig, pizzadeig og muligens brøddeig om jeg noen gang kommer så langt. Jeg har ikke testet eltefritt brød en gang, så det spørs. :humre:

Hva bør jeg se etter, med god nok kvalitet til å klare eltejobben, som er lett å rengjøre og helst også har blender og visp? Og helst lavest mulig pris. Jeg har kikket på Finn, men kjenner at det ikke frister så mye med brukte kjøkkenapparater. Og mye av det som selges brukt er fortsatt overraskende dyrt.

Jeg hadde en gang en Kenwood Major Titanium. Dumme meg ga den i julegave til mannen. Noe som betydde at den ble igjen i huset da mannen ble en eks. Skikkelig urutinert! :humre: Men det er altså standarden jeg har erfaring med. Savner den!


#2

venla sa for siden:

Jeg flyttet og fra en Kenwood Major og kjøpte meg en Kenwood Chef, som er bittelitt mindre. Men takler deiger opptil 1 kg mel og har alt tilbehør som major-maskina. Bruker den flere ganger i uka. Fant den på tilbud på Elkjøp til rundt 3000 for et par år siden.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har en Kenwood Chef XL eller noe. Det er lys nedi bollen. Liker den veldig godt!


#4

gnuri sa for siden:

Iom at du savner Kenwooden, så hadde jeg rett og slett villet kjøpt en ny.


#5

frukt sa for siden:

Jeg har en Kenwood Major, og er fornøyd med den. Men jeg tror at fordi bollen er så stor så fungerer det ikke å røre smør og sukker hvitt i den. Så hvis du vil lage kaker ville jeg kjøpt en som var mindre, eller noe helt annet. Men skal du bare lage gjærdeig spiller det jo ingen rolle.

Her er en test av ulike maskiner.
www.tek.no/samletest/i/lAe8jA/vi-har-funnet-den-aller-beste-kjoekkenmaskinen


#6

Timar sa for siden:

Det hadde vært topp om økonomien tillot det. :)

Frukt, det husker jeg at jeg også irriterte meg over. Umulig å få hjelp til kakebaking.

Men det høres jo ut som Chef vil være mer enn nok til mitt behov. Er Chef Chef, med stor og liten bollestørrelse, eller er det mer å ta stilling til?


#7

My sa for siden:

Føler at Kenwood ganske ofte er på kampanje på Obs!, er den ikke? :gruble:



#9

veobra sa for siden:

Jo, og på elkjøp og de butikkene der. Jeg ventet litt på en kampanje på omtrent det jeg ville ha. Jeg sparte ca 3000 fra fullpris. Jeg ville ha med blender.


#10

Timar sa for siden:

Gull! Hvilken modell kjøpte du?

Ser de har en Chef til 3500 nå, men antar den er ganske Basic?


#11

veobra sa for siden:

Jeg har titanum chef baker xl. Den har inkludert vekt og to boller, ikke noe av det er avgjørende for meg selv om det er kjekt. Den har som nevnt blender og det trengte vi. Bruksanvisningen er for både baker og baker xl. Når jeg sammenlikninger kapasitet hadde det holdt i massevis uten xl. For gjærdeig/brøddeig er det maks 2,1 kg for den mindre modellen og 2,5 kg for max modellen. 12 versus 16 eggehviter, eller 1 liter versus 2 liter krem. Så xl har mye større kapasitet enn strengt tatt nødvendig for vår husholdning på fem. :knegg: Klart det sikkert er andre fordeler, men det virker ikke åpenbart at jeg hadde trengt å kjøpe en xl.


#12

Niobe sa for siden:

Jeg rører smør og sukker hvitt i min Kenwood Major. Men jeg bruker den gummi-røredingsen, som jeg ikke husker hva heter. Ikke vispen, og ikke K-spaden. Den andre. :knegg:


#13

frukt sa for siden:

Flexivisp eller noe sånt heter den. Ønsker meg en. :jupp:


#14

nokon sa for siden:

Dersom du ser på tilbod på obs og liknande, så sjekk styrke på motoren. Det er står forskjell på 900 og 1500 W, dersom du skal bruke blender og elte deig. Helsing frå ho som ønska seg 1500 og fekk 900, for 17 år sidan. (Dei maskinene lever evig).

Eg har supplert med ein Bosch foodprosessor og bruker den og kenwooden til litt ulikt.


#15

Timar sa for siden:

Det er et godt poeng! Holder 1200 W, mon tro? :gruble:


#16

GinaK sa for siden:

Har også Kenwood og bruker den masse. Skjønner at mange har en håndvisper i tillegg til å vispe krem osv men jeg bruker min K til alt. Synes den er super. Har 2 boller.
Ville kjøpt ny.
Ønsk deg til bursdag/jul og få hele slekta til å spleise?


#17

nokon sa for siden:

Det vil eg tru. 900 er lite, den går varm når eg elter deig.



#19

Charlie sa for siden:

Har Kenwooden du har hatt før og ville kjøpt den igjen nårsomhelst, som det nevnes er den regelmessig på kampanje. Som utgangspunkt er jeg enig i at bruktkjøp kan være so-so for bruksgjenstander, men har også erfart at det på Finn kan ligge ting som er nye eller som nye. Kan være så enkelt som at man har fått nye i gave til bursdag, bryllup og hva har du. Har flere ganger kjøpt praktisk talt nye ting med kvittering og alt. Så jeg ville i det minste holdt øye med det. Nå har fFinn også noen kategorier man kan huke av ved søk som er ny med lappen på og pent brukt som ny, eller noe sånt. dvs. de har fininnstilt det som tidligere var grove kategorier av ny og brukt. Så man kan legge inn et mer presist søk med varsling.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.