Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Olje parkett - Noen med erfaringer?

#1

Timar sa for siden:

Gulvene mine begynner å se litt slitne ut, og er vanskelig å få helt rene. Jeg begynte å google, og ser at anbefalingen er at oljet parkett skal oljes HVERT ÅR! :eek:

Jeg har bodd her i to år nå, men jeg har ikke fått noe info om at gulvet ble oljet før jeg flyttet inn, så det er jo nærliggende å tro at det ikke har vært vedlikeholdt på 4 år.

Det er bare treff fra selskaper som selger olje eller parkett som kommer opp på Google. Jeg skulle veldig gjerne ha fått veiledning i hvordan jeg gjør dette. Får jeg sånn hjelp på feks Maxbo?

Er det noen av dere som har oljet parketten? Må alle møbler
flyttes vekk, feks? Det står at gulvet må herde i 7 dager etter oljing. :dåne: Jeg har ikke så mye ledig gulvplass, og det er ikke mulig å flytte møblene ut av leiligheten.

:gaah: Dette er (atter et) eksempel på hvorfor man ikke kjøper leilighet av noen som har pusset opp bare for å selge. Det ser fint ut, men mye her er fryktelig upraktisk. :gaah:


#2

Pelen sa for siden:

Vet du om det skal oljes eller vokses? Jeg gjetter at du er sikker på at det ikke er lakket?

Jeg bruker Ozmo voks til gulvene på hyttene og det er veldig enkelt. Voks er en type olje. Jeg bruker først litt farge ettersom det ene eikegulvet skal være mitt mørkt og det andre, Ask, skal holde seg lyst. Voks kan man ta en og en plank, hopper er u der sengen osv (men bør nok ikke stoppe mitt på en plank). Voks blir veldig pent.

I utleieleilighet bruker vi kraftigere olje og det er mer styrete. Du bør ta hele rommet og det er lenger tørketid og mer «kliss». Oljen blir mer blank, tykkere lag.

Kan fu finne ut hva gulvet er behandlet mer fra før?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.