Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva SoMe viser

#1

him sa for siden:

Er så irritert, jeg splitter instagramkontoen min i to, og nå ser jeg veldig lenge på ting tilhørende et gitt emne i feeden min (for jeg vurderer hvilken konto jeg skal følge den på) og nå får jeg opp bare forslag om det temaet jeg prøvde å kvitte meg med!

(Og så er jeg litt fornøyd med å skjønne mer av hvordan algoritemene virker :stolt: )


#2

Hønni sa for siden:

Nå forsto jeg ikke. Hvordan splitter du, og er det er noe du vil bli kvitt?

Mye enklere å få mer av noe enn mindre, ja. :nemlig:


#3

him sa for siden:

Har to kontoer, og så skal jeg bare følge ett emne (trening) på den ene kontoen og ikke på den andre. :) så jeg fjerner de fra en konto og legger de til på den andre.

Men bare det at jeg ser lenge på et innlegg gir meg mer at samme type innhold. Blir som når du har handlet noe på nett og du forfølges av annonser for produkter i månedsvis i etterkant


#4

Malama sa for siden:

Å få mer av noe er bare å se lenge på det, eller til og med trykke og se utvidet tekst, da forfølger det deg i all evighet ja. Men å få bort noe algoritmene har bestemt seg for å vise, det sliter jeg med ja


#5

Linella sa for siden:

Har du prøvd å trykke "ikke interessert" på innleggene av den typen du vil fjerne?


#6

him sa for siden:

Nei, jeg tenkte ikke på at det at jeg brukte tid på å se på innleggene ville føre til mer av dette innholdet. Jeg trodde jo først at jeg skulle få mindre for jeg følger jo færre og færre (med denne kontoen).

Jeg skal prøve det, takk for tips Linella 😊


#7

Charlie sa for siden:

Jeg er helt noob på dette, men hjelper det nødvendigvis å splitte kontoen? Det ligger ikke noen cookies i nettet/Meta/appen som uansett forfølger en? :vetikke:


#8

him sa for siden:

Jeg vet heller ikke, men tror det er kontoavhengig. Jeg tror dette ligger hos Meta og ikke i browseren. Men jeg ble overrasket over at tiden jeg så på et innlegg tydeligvis er en del av algoritmen.

#9

Zulu sa for siden:

Jeg er litt overrasket over at du ble overrasket over det. :knegg: Tenkte du at det bare var interaksjoner som klikk og deling og eventuelle søk som påvirket innholdet?

#10

him sa for siden:

Nå husker jeg ikke lengre helt hva jeg tenkte :humre: Ja, jeg trodde vel at det var interaksjoner som "telte" :gruble:

#11

Teflona sa for siden:

Handler vel om at du har samme mail-adresse på begge, eller så enkelt som at Meta vet at du har to og ikke skiller mellom dem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.