Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til frisk og lett parfyme/edt

#1

GinaK sa for siden:

For hundre år siden så hermet jeg etter stedatter og kjøpte en Lacoste Touch of Pink. Likte den veldig godt og brukte opp hele flasken etterhvert..
Har ikke peiling og er ikke kjent med parfyme/Eau de toilette så lurer på om dere har tips.

Jeg har vært innom noen parfymerier men blir helt forvirret og mister jo helt luktesansen.
Har googlet litt og funnet noen som visstnok er lette og friske. Er dere kjent med disse, og hvilken ville dere valgt? :p

Lacoste, Touch of pink, evt Femme?

Dolce&Gabbana, Light Blue eau de toilette.

Elizabeth Arden, Green tea

Hugo Boss, Femme

Clean, Outdor fresh, Green Tea, Clean fresh laundry eller Soft Laundry(edt) :svimmel: Alle disse er visst freshe og lukter nydusjet..?

Dior, Jàdore den hvitesummer edition. Er visst fresh.

MArc Jacobs, Daisy, den med hvit blomst og gull i midten. Utrolig søt flaske da. Lukter visst jordbær,jasmin, musk og vanilje. Er floral og fresh...

Dolce&Gabbana, Shine, edt. Fresh og floral. Duft: mango,appelsin, jasmin,

Hjelp. :p


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke noe parfymemenneske. Jeg kjenner ikke lukten av min egen parfyme heller, så det er liksom ingen vits. Jeg har brukt Daisy fra Marc Jacobs i «hundre» år, faktisk 11, for å være presis, mannen min kjøpte den i 2013 og jeg har bare fortsatt å bruke den fordi den lukter veldig godt.

Ei venninne, som dufter fantastisk, sier at hun bruker en sånn molekyl-parfyme som ikke lukter noe før den reagerer med huden og at duften derfor er individuell. Kunne tenke meg å teste, men tenk hvis den ikke lukter godt på meg da? :undrer:


#3

Lavender sa for siden:

Jeg liker Dolce & Gabbana og Guerlains florale dufter, sånn passe med lukt og holder seg likt gjennom dagen.


#4

Benzo sa for siden:

D&G Light blue, den er frisk, lett og lukter digg.


#5

Neket sa for siden:

Min goto når jeg vil ha noe friskt er Joy fra Dior. Men kan ikke parfyme så godt mulig den ikke er frisk. :knegg: Jeg liker den da.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg har faktisk kjøpt min andre flaske av Daisy Fra Marc Jacobs nå på Taxfeen. Egentlig tredje for før det hadde jeg den med sko på toppen. :knegg: Tror den heter perfect, men jeg synes de har samme stil. Jeg testet den grønne også nå på taxfeen og den var også sommerlig og frisk, den tror jeg heter Wild.

Jeg liker ogaå Miss Dior for tiden.


#7

Bonzai sa for siden:

Jeg har en favoritt som har fulgt meg fra 90-tallet, Elisabeth Arden 5th Avenue, den er lett, feminin og ikke minst relativt rimelig for å lukte så dyrt. Jeg får hodepine av tungt krydrede dufter. Jeg har 2 kommodeskuffer fylt med parfymer, denne blir mest brukt.


#8

Trulte sa for siden:

Sommerduften til rituals. Den lysere grønnblå flaske. Safe, når jeg bare vil lukte rent og friskt.


#9

sindrome sa for siden:

Jeg liker godt Chloe, den originale. Fant den i 2021 og bruker den ennå.


#10

Nextlife sa for siden:

D&G Light Blue er min favoritt gjennom mange år, den er så lett og frisk og lukter veldig rent.


#11

Anne C sa for siden:

Ja den liker jeg også. Har både den originale, som jeg liker best, og en annen mer sommerlig. Chloe var den første parfymen jeg fikk av mannen på begynnelsen av 90-tallet. Hadde ikke brukt den på mange år, og så kjøpte han og minsten den til meg igjen i fjor.


#12

GinaK sa for siden:

Takk for alle tips. Får ta en lukterunde tur igjen men ikke i dag for det er strålende sol her .☀️


#13

Myria sa for siden:

+1 på Daisy. :jupp:


#14

Addison sa for siden:

Er på Hugo Boss Ma Vie, edt. 3. flaske nå tror jeg. Er også veldig glad i eplene til Donna Karan NY (Be Delicious), både den rosa og den grønne er frisk og god på meg.


#15

scilla sa for siden:

Jeg bruker Blanche fra Byredo på sommeren. Den lukter så rent og lett synes jeg.


#16

m^2 sa for siden:

jeg liker escada sine sommerdufter (de har ny hvert år) også synes jeg flere av Aqua Allegoria -duftene fra Guerlain er fine, lette, og sommerlige.

Mamma har Green Tea fra Arden - den er god og jeg kunne gjerne bruktden men den lukter mamma for meg.


#17

Xian sa for siden:

Jeg hadde ikke brukt parfyme på 20 år, da jeg oppdaget Prada Paradoxe (den sto plutselig på ønskelisten til Ullungen for et par år siden, fordi Emma Watson frontet den). Nå låner jeg den rett som det er, og liker den veldig godt. Vet dog ikke om den kvalifiserer til lett og frisk, da jeg ikke har noe språk for parfyme. :knegg: Men jeg tror i hvert fall ikke den er tung. (Dyr, derimot! Det er den. Heldigvis går det ikke mye.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.