Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skolesekk til ungdomsskolen?

#1

Malama sa for siden:

Mellomste begynner i 8. til høsten og skal få ny sekk.

Hun har snakket litt om en lys db, men klarer ikke bestemme seg. Å bestemme seg er vanskelig for denne jenta. Og å be om noe dyrt sitter langt inne til tider. (Uten helt logikk, for det hindrer henne ikke i å ønske deg den nye Samsung flip - mobilen.....)

Men all den tid hun ikke vet hva hun vil ha har jeg heller ikke kjøpt noe.
Kusina og fetteren har db, 25 liter sier foreldrene de mener det er.

Hun har jo 30 liter fra Beckmann nå.
Broren har hatt en som vel var muligens enda større.

De sier 25 oppleves rett for min nevø som har gått 8. i år, men jeg lurer på om han kan ha noe mindre fysiske bøker dersom han har dem som lydbok eller på annet vis pga dysleksi? Sekken min min sønn var jo stadig vært litt av hvert i (la der være sagt, han rydder ikke ut papirer heller da, om jeg ikke stopper ham hadde han nok møtt opp på vgs med 5 cm med løse papirer fra ungdomsskolen ;))

Men det slo meg brått at det er på tide å få på plass sekk til den jenta mi da.


#2

My sa for siden:

Min sønn på vgs (studiespes) har også db 25 L. Han synes den er passe stor.


#3

Mikkeline sa for siden:

Min sønn har også 25L. De har lite bøker, men mye fysisk aktivitet. Det går akkurat. Når han har ttening rett etter skolen må han ha med ekstra bag. Vi har derfor valgt å gå opp i str til 30 L i år (10 kl)


#4

Input sa for siden:

Min, som begynner i 9. nå, har dessverre ikke hatt behov for å bære en eneste bok, annet enn skriveboka i matte. Det eneste han bærer frem og tilbake er laptopen.


#5

millact sa for siden:

DB på min som gikk ut av 10. den alle har. Men siste halvåret brukte han en bag mye.


#6

Karamell sa for siden:

Begge mine sønner har db. De er 19 og 22 da, en har svart og den andre mørkeblå.
Jeg ville hatt beige/lys selv om jeg skulle kjøpt meg sekk nå, til PC-en min. (Det skal jeg dog ikke kjøpe meg).


#7

Malama sa for siden:

Db er ikke ut enda altså. Da blir det vel en sånn. 25 liter ?

Billig er det ikke, men vi får finne en. Lys/beige tror jeg det er hun tenker ja


#8

Karamell sa for siden:

Jeg fant tilbud da jeg kjøpte til mine, men det var før jul. Anton Sport på nettet.


#9

Tjorven sa for siden:

Det kan være et poeng å vente til etter skolestart. På ungdomsskolen er det en del jenter som sverger til vesker, og da er det dumt om dere har kjøpt en dyr sekk.

(Jeg mener ikke at det er lurt med veskebruken, men min erfaring tilsier at jenter i ungdomsskolealder er usedvanlig lute interessert i å høre på foreldrene sine. … det gikk overi det sekundet hun startet på vgs. :puh: )


#10

Malama sa for siden:

Hun sier hun ikke vet. Men tanken på å starte skolen med en gamle sekken liker hun ikke. Hun har hatt ønske om ny sekk siden kusina som går i samme klasse fikk en db til 7. Trinn.

Høre på meg gjør hun neppe, da kunne hun brukt den samme ;) neida, jeg har sagt hun skal få ny, hun må bare bestemme seg for hva hun vil

Men hun har litt vanskelig for å bestemme seg og veldig vanskelig for å stå for dyre ønsker, og mor sitt eneste ønske er å få dette ordnet.

Storebror begynner på vgs. Er det opp til ham fortsetter han bare med samme sekken (det gjorde han da han begynte i 8. Men glidelåset gikk i stykker så det ble ny sekk i september) men på hans vgs, akademiet, så får de dekk mener jeg de sa på info-kvelden.

Så inntil han kommer med ønske om noe nyere så kjøper jeg ikke sekk til ham. Det ønsket kommer trolig ikke så lenge han har en som fungerer. Med mindre han endelig begynner på påvirkes litt mer av jevnaldrende snart. Mote og sånt har han bare null interesse for.


#11

Karamell sa for siden:

Sønn på da 18 ønsket seg ikke noe sekk til jul, men fikk likevel. Han har brukt den hver dag siden. :knegg: Han hadde ingen andre ønsker heller. ;)


#12

millact sa for siden:

Ser ut som min har DB hugger 30L. Den har lomme til pc, praktisk. Den skal nok brukes på vgs også selv om de får sekk fra fylkeskommunen.


#13

Malama sa for siden:

Min får vel ikke fra fylkeskommunen, ettersom han skal gå privat, men mener han får fra akademiet i dtedetm og skal få ny sekk om han ser behovet


#14

ingling sa for siden:

Min har svart Beckmann, husker ikke hvor mange liter men helt stor nok. De har iPad og ellers bare skrivebøker, men hun har en del ekstra stæsj oppi der (skissebøker, ekstra pennal, greier) og det er plass til det. (Hun er 2011 men går på en skole hvor ungdomstrinnet er fra 7., så hun har gått på ungdomsskolen ett år allerede)


#15

Myria sa for siden:

Min ønsket seg samme type sekk som storebroren har hatt på ungdomsskolen, bare i svart i stedet for mørkeblå, så det ble en Dakine Campus 33 liter. Vår erfaring er at det jevnlig trengs flere bøker, i tillegg til PC, matpakke og sånt, så 25 liter hadde vært i minste laget på vår ungdomsskole i alle fall.


#16

Palmen sa for siden:

Min eldste fikk 25l db til ungdomsskolestart, nå på vdg har hun 30l db. Syns de er et godt valg, med mye fornuft i tillegg til at de er trendy.


#17

apan sa for siden:

Lillesøster ville begynne på ungdomsskolen før hun valgte, nå må det sies at hun går på 1-10, så det var vel ikke veldig fremmed for henne. Hun endte med å vrake den gamle Beckmann-sekken fra første skoledag og gikk med veske fram til ny sekk var i hus. Hun (og de fleste av hennes venninner) har Fjällreven. Det er enten det er DB tror jeg. Storebror har forøvrig hatt DB i et par år nå.


#18

Malama sa for siden:

Det er ikke pc for våre, det er iPad med tastatur - deksel, men en del bøker er det også så jeg er usikker på størrelse. Å gå ned til 25 når hun har hatt 30 i annet merke siden 5. Trinn virker litt rart. Men barneskolen har også hatt iPad og bøker i kombinasjon, og der har vel aldri vært fullt.


#19

apan sa for siden:

Lillesøsters sekk er ikke så stor, men den har plass til bøker, pc, penal, sminke, mat, drikke og diverse rusk likevel.


#20

Plingo sa for siden:

2011 jenta her i huset ønsket seg DB. Hun endte opp med 30liter, da der var relativt liten forskjell på 30 og 25. Vet at flere av venninnene har fått det også i løpet av sommeren, så veldig populært her vi bor i allefall.

2015 modellen (4 klassing) har også fått ny sekk, det ble DB 25liter. De får PC fra 5 klasse, altså om et år, så ny dyr sekk måtte ha plass til det. Hun ønsker veldig å bytte ut førsteklassesekken nå (klarte å vente et år lenger enn storesøsteren, som bytter når hun begynte i 3 klasse). Hun har prøvesyklet med den, og det gikk helt fint.


#21

Acino sa for siden:

Mine to har satch sekk 30l, kan justeres lengdemessig i ryggen etter høyde(140-180). Har holdt godt i 2 år nå.


#22

millact sa for siden:

Liker Db og har lånt den av 15-åringen noen ganger. Fin på reise.


#23

Geitrams sa for siden:

Min yngste begynner også på ungdsomsskolen og skal få ny sekk. Han tror han vil ha DB, samme som storebroren. Jeg tror 30 L blir litt stor til minstemann, men samtidig så tenker jeg at den sekken skal han fortsette å bruke på vgs, og 30 L er passe til eldste som går på vgs. Vi må bare se oss litt rundt.


#24

Malama sa for siden:

Hvor kjøper man db forresten ? Utenom på nett ?


#25

Karamell sa for siden:

Sportsbutikker og Eplehuset.


#26

My sa for siden:

Ja, Sport1-kjeden har dem i alle fall.


#27

Tjorven sa for siden:

Men som en liten motvekt. Begge mine sier at de hadde nektet å bruke db om de så gikk dem gratis. Dd ansees for å gi litt sosse-vibber, og det er ikke mine interessert i. Så du må høre med brukeren først.


#28

007 sa for siden:

Her er det motsatt. Her er db blitt allemannseie, og da er det ikke flashy nok for sossen. :knegg:


#29

Karamell sa for siden:

Ja, så de solgte den på Obs. :knegg: Da er det ikke soss mer.

Her har de de på Anton sport, og Axel Bruun sport også vet jeg. Jeg har sett at Platou har den i Bergen. Google er nok din venn.



#31

Malama sa for siden:

Hun så en annen hun hadde lyst på i går men den var for liten til å få bøker (a4) i så ikke den, men vi har en ide om ca hva hun ønsker da.

Jeg så hun må bestemme seg for om hun vil ha det "alle" har eller noe helt eget eller vente til skolestart og bestemme seg da


#32

millact sa for siden:

Vår er kjøpt på Sport 1.


#33

My sa for siden:

og Hank sport og Skandinavisk Høyfjellsutstyr. :nikker:

Den kan umulig være særlig sossete lenger, "alle" har den jo.


#34

Malama sa for siden:

Sport 1 fant jeg ikke den lyse på nettsidene u alle fall. Lys beige.

Det er definitivt den fargen hun ønsker seg i alle fall, men ikke sikkert hvilken type/merke sekk åpenbart. Vi får titte litt mer


#35

millact sa for siden:

Vil hun ikke vente til skolestart og se hva de andre bruker?


#36

Malama sa for siden:

Mulig hun vil det, bare at da må hun gå noen dager uten. Jeg tror det er like greit sånn sett


#37

Geitrams sa for siden:

Vi har prøvd sekk, og 30 L passer helt fint til minsten, så da blir det det :)


#38

Malama sa for siden:

Hun har enda ikke bestemt seg, heller visst mot DB, men hva hun VIL ha.... når mor sier at 20-22 liter er litt lite, og at det bør gå A4 ark/bøker oppi...

Jeg heller mot å la henne vente og se når skolen starter, men lovet en shoppingrunde på lørdag, så får vi se om det dukker opp noe, eller på nett om det ikke dukker opp noe. Eller etter skolestart, vi får se. Hun finne visst ingen hun har lyst på for tiden. De to hun har vist meg har vært str bhg-sekk og det er for smått. Det kan hun få som "veske", men ikke som skolesekk.


#39

Primrose sa for siden:

Jeg tror jeg ville støtte henne i å vente og se. Min har aldri bært på en eneste bok på ungdomsskolen, kun PC og litt stæsj, og bruker heller en veske enn sekk.


#40

Malama sa for siden:

Hun vil helst ikke vente og se. (Men jeg tro det kna bli løsningen likevel)

Broren har nettopp avsluttet på samme skole, og det var definitivt bøker, både skolebøker og skrivebøker i tillegg til ipad med tastaturdeksel. Det blir tilsvrende ipad-løsning som hun har hatt de siste årene på barneskolen det, men ungdomskolenhar ialle fall de tre årne storebroren gikk der brukt ipaden mer aktivt enn det barneskolelæreren hennes har gjort (skal ikke så mye til, dama liker ikke ipad og har vel i praksis nærmest motarbeidet den, og kan ikke sies å være en helt erfaren bruker selv heller i forhlod til å dele ting med foreldre på den)

Så jeg forventer at hun daglig skal ha med hjem ipad + skolebøker og skrivebøker til i alle fall et par skolefag for å gjøre lekser. samt skrivesaker og annet dill, drikkeflaske og matpakke.


#41

My sa for siden:

Ja, min eldste datter, Rory Gilmore, har båret seg skakk både gjennom ungdomsskolen og videregående, og dratt med seg det meste av bøker + pc/chromebook både til og fra skolen, bare sånn i tilfelle hun blir nødt til å jobbe med noe. :gal: Sekken hennes har alltid vært blytung, og jeg skjønner ikke hvordan hun har holdt ut.

Lillebroren bærer overhodet ikke like mye nå på VGS, men han går idrett og har gjerne med treningsklær i tillegg. Men også han og tvillingsøsteren hadde relativt fulle sekker på ungdomsskolen, selv om de ikke drasset på riktig like mange bøker som storesøster. Så det varierer nok veldig fra skole til skole hvor mye de må bære på.


#42

Syrinx sa for siden:

Vår ungdomsskulestartar hadde ynskje om DB eller Fjällräven Kånken. Då eg i kveld kom over Kånken laptop 17" til god pris på Naturkompaniet vart det slengt inn bestilling.


#43

Malama sa for siden:

Vi har fastslått at Intersport har et rikt utvalg i db.
Og at hun ikke vil ha db.

Fant en fra Nike hun vil ha, så vi må bestille for den finner vi ikke i noen butikker

Så vil hun ha beige pølsepennal, for det så hun på normal i Sverige men så har ikke normal her det så da må vi tenke på nytt.


#44

Plingo sa for siden:

Beig penal fra Ark; www.ark.no/produkt/posepennal-pu-beige-5711708102501


#45

Malama sa for siden:

Ja, men kun for klikk og hent, tre steder i landet. Ingen av dem i nærheten av Sunnmøre. Så hun kjøpte et i skinn på Notabene. I alle fall inntil videre


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.