Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med kombinert vask/tørk?

#1

~TM~ sa for siden:

Har noen kombinert vaskemaskin/tørketrommel? Fornøyd? Hva er ev. bra, og hva er mindre bra?


#2

Bokormen sa for siden:

Jeg har ikke prøvd selv, men har hørt at trommelen ikke kan sammenliknes helt med en vanlig trommel. (At en ikke nødvendigvis kan vaske en stor vask med håndklær eller sengetøy og så sette på trommel, som er det jeg bruker funksjonen mest til.)


#3

IzziCreo sa for siden:

Vi har på hytta. Dyr, stor LG som tar 10 eller 12 kg tøy. Ikke fornøyd, men er åpen for at jeg er bortskjemt med veldig gode Bosch/Siemens.
Det tar enormt lang tid med vask og tørk. Og det blir veldig varmt i rommet, og tøyet blir gjerne ikke helt tørt. Har jeg flekker på tøyet tar jeg det helst med hjem for å få det helt rent.

Har du plass til begge deler, så ville jeg gått for det.


#4

Chablis sa for siden:

Kjæresten til mamma har en som koster rundt18000 på tilbud, han er strålende fornøyd.


#5

Timar sa for siden:

Jeg har en kombimaskin. Think IQ. Kosta vel 7000 for to år siden.

Jeg har hatt en kombimaskin før også, før et liv med separate maskiner.

Jeg syns det funker bra! Savner litt flere funksjoner for vask og tørk, spesialprogram for feks å tørke på lav temperatur, men ellers fornøyd! Det er innmari digg å sette på maskinen og så trenger jeg ikke å tenke på den før tøyet er tørt.

Maskinen kan ikke overfylles når den også skal tørke, men jeg har aldri brydd meg med å ta ut klær før tørking. Den tørker en full trommel med håndklær eller sengetøy.

Den bruker ikke så lang tid. Kanskje 3,5 time på full vask og tørk. Den gamle (hypermoderne) tørketrommelen min brukte fort 2-3 timer bare på tørk.

Denne er det jeg har, tror den ofte er på tilbud: www.skousen.no/hvitevarer/vaskemaskin/kombinert-vask-tork-maskin/product/lg-f4y5vrp6wy/?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwhvi0BhA4EiwAX25uj4C9CSx9wqpPJsXRFPUuswkkeG-iIs2zlEOSyWo9xgHMH1ix1lTRqhoCQzkQAvD_BwE


#6

Linella sa for siden:

Jeg synes sengetøy blir veldig krøllete i kombimaskinen vs. tørketrommelen, det samme gjaldt forrige kombimaskin vi hadde. Klær tørker jeg ikke i trommel. Programmet tar eviglang tid om man lar tørk stå på auto, men etter at jeg fant ut at jeg kunne justere tørketiden, så er det omtrent om ved vask +tørk i to maskiner.


#7

Input sa for siden:

Vi hadde også en dyr en og var bare delvis fornøyde. Måtte ofte tromle dynetrekk og store håndklær flere ganger.


#8

Rabbit sa for siden:

Det store problemet med den typen maskin, er jo at vaskedelen har mye større kapasitet enn tørkedelen, som regel ihvertfall. Da vil det jo ta lengre tid å tørke enn å vaske. Jeg sverger til to maskiner for enhver pris. :nemlig:


#9

Bloppy sa for siden:

Vi hadde det da poden var liten. Så det begynner jo å bli noen år siden. Det var i hvert fall det dummeste opplegget vi har hatt. Jeg ødela så mye klær i den maskinen. Det sto at man burde kjøre en tom maskin etter en runde med tørk for å få skylt ut lo. Det var ikke så ofte jeg gadd det forråsiresånn. Utrolig lite økonomisk og miljøvennlig å holde på med det. Neste maskin med vask ble derfor innimellom full av lo. Noen av klærne var det umulig å få den loa av igjen. Ødela masse fleeceklær som ungene hadde for eksempel.

Mye har sikkert skjedd siden da med maskinene, men jeg skal aldri ha kombi igjen. Enten må jeg ha begge deler, eller så får jeg nøye meg med vaskemaskin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.