Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Integrert stekeovn med skyvedør

#1

Lhi-My sa for siden:

Vi har en litt krøkkete plassering på stekeovnen vår og siden vi nå uansett må bytte stekeovn pga alder og ujevn steking, ønsker vi oss en med skyvedør, dvs at døra forsvinner inn i bunnen av stekeovnen når den åpnes. Både svigermor/svigerfar og flere vennepar av oss i Tyskland har denne løsningen og er veldig fornøyde med det. Det, sammen med uttrekkbare teleskopskinner, ville gjort bruken av stekeovn hos oss mye enklere. Alle de vi kjenner med slik ovn, har ovn av merket NEFF. Dette er høykvalitetsovner og selges også i Norge blant annet hos Power, men de har etter eget utsagn ikke modeller med skyvedør. Jeg kan kjøpe i Tyskland og få transportert oppover av feriegjester som kommer om et par uker, men med tanke på garanti osv, er det enklere å handle slikt i Norge.

Har noen kjennskap til andre merker med slik dørløsning? Eventuelt andre forhandlere av NEFF enn Power og Drømmekjøkkenet?


#2

IzziCreo sa for siden:

Siemens har hatt det, men har utgått da ingen kjøper det visstnok. Til min og Siemens-reparatørens overraskelse. Hvorfor selger ikke en så smart løsning liksom?! Samme med løsningen vi har, sideåpnet dør. Så her i Norge må vi ta til takke med trauste løsninger.

Mulig jeg hadde tatt sjansen på å kjøpe i Tyskland. Men da må du være forsonet med det faktum at du kanskje ikke får garantien du hadde fått her. Reparert den kan det hende du får.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke det du lurer på, men jeg lurer på en ting: Jeg har stekeovn med teleskopskinner. De er fastmontert og fulgte bare med ovnen, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal bruke dem og hvorfor det er lurt… :gruble: For det første er det jo kun på én høyde, og for det andre må man jo dytte dem inn igjen med hendene etter man har tatt av brettet?
Hilsen Domm


#4

Shun sa for siden:

Jeg bygget nytt kjøkken i 2020, og har en Neff stekeovn i ståhøyde og med skyvedør. Elsker den!

Kjøkkenet er fra Norema, og de hadde Neff-hvitevarer i sortimentet.


#5

Lhi-My sa for siden:

Ja, det ser faktisk ut som om det kun er kjøkkenleverandører som selger Neff med skyvedør. Egentlig veldig rart, det er en superpraktisk løsning uansett om man har lite eller god plass. Vi har også stekeovn i høyskap og for meg som er 158 cm høy, føles døra veldig i veien når jeg skal ta ut varme former osv. Jeg har brent meg på den flere ganger. Mulig dette oppleves annerledes når man er høyere, men uansett ser jeg ingen bakdel med denne løsninga. Plassen i stekeovnen er like stor.


#6

Lhi-My sa for siden:

På den ene NEFF-ovnen jeg har sett med teleskopskinner og skyvedør, var det tre høyder på skinnene og de forsvant inn i ovnen igjen når døra ble stengt. Men jeg har åpenbart ikke prøvd selv, kun sett det hos andre.


#7

Shun sa for siden:

Jeg forstår deg - jeg er 155 cm høy!

Skyvedøren gjør stekeovnen mye lettere å bruke.



#9

Candy Darling sa for siden:

Sånn malapropos; vi har sidehengslet dør, og det er også veldig mye enklere for de lavere i familien.


#10

tinkadott sa for siden:

Vi har slik ovn. Genialt! Kjøpt av min far som drev kjøkkenbutikk. Litt usikker på merket (er på ferie).


#11

Lhi-My sa for siden:

Jeg har fått tilbud fra et par kjøkkenleverandører på NEFF ovn med slide&hide dør og teleskopskinner. Må bare bestemme meg for modell. Ovnene med disse dørene selges kun hos kjøkkenleverandører både her og i Tyskland og det viste seg å være såpass liten prisforskjell mellom Norge og Tyskland (blant annet pga dårlig valutakurs) at det ikke er noe poeng å styre med frakt fra Tyskland og i tillegg ikke ha reklamasjon/garanti her i landet.


#12

Strå sa for siden:

Vår er en fire år gammel NEFF med dør som sklir inn under ovnen når den åpnes. Den er plassert i høyskap slik at den er akkurat passe for meg som er 155 cm på sokkelesten.
Jeg håper virkelig de fortsatt er i produksjon. Det var en forhandler på Ski, Nordre Follo, som hadde den.


#13

Lhi-My sa for siden:

Definitivt fortsatt i produksjon, men selges kun via kjøkkenleverandører og ikke på Elkjøp og lignende.

Jeg fikk et spørsmål om NEFF er et ok merke. NEFF regnes som et høykvalitets merke. De leverandørene jeg snakket med når vi var i Tyskland forrige uke, anbefalte NEFF framfor Miele og andre for oss mer kjente merker.


#14

Shun sa for siden:

Jeg er superfornøyd med min Neff stekeovn, men måtte bytte varmeelementene i to omganger på garantien,og nå fungerer den driftssikkert og som den skal.
Da var det godt å ha kjøpt hvitevarene i Norge.

Jeg anbefaler å kjøpe med pyrolyse. Jeg har også dampfunksjonen, og har vel funnet ut at den var unødvendig. Det er like greit å ha kokende vann i en beholder i bunnen av ovnen når jeg en sjelden gang baker brød.


#15

Lhi-My sa for siden:

Alle de aktuelle har pyrolyse. Det har stått mellom ovn med og uten damp og med ulike funksjonsnivå på steketermometer. Vi har landet på at vi ikke skal ha damp og jeg tror vi har konkludert med at vi ikke trenger et superfancy steketermometer heller, vanlig duger bra nok. Ellers har alle de ovnene vi har fått tilbud om en haug med ulike programmer og funksjoner, trolig langt flere enn vi kommer til å bruke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.