Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skikkelig bra og relativt nye bildebøker for de yngste?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg har lyst til å gi bort bøker i barselgave, men jeg er lite oppdatert på hva som har skjedd på bildebokfronten for de yngste de seneste årene. Blir glad for tips!

Ekstra pluss om boka du anbefaler har norsk forfatter og illustratør.


#2

IzziCreo sa for siden:

Jeg synes at myldrebøkene til Kari Grossman er helt nydelige. Ikke nye, men det trenger de ikke være. Det er de bøkene barna her har lest sønder og sammen. Smart med versjonene som er i papp og ikke papir. Papirbøkene må gjerne teipes igjen og igjen :knegg:


#3

Isolde sa for siden:

Jeg har ikke funnet noen nye fantastiske bøker til mine små. De liker bablarna bøkene. Absolutt favoritten vår er den 30år gamle «banke på». Vi har litt Kari Grossmann for de liker jeg så godt. Tvillingene foretrekker bøker ned lydknapper så de kan lese selv og lage lyd.


#4

Maverick sa for siden:

Kari Grossman har vært en favoritt for alle barna her også, både de i gen z og hun i gen Alpha. :jupp:


#5

LilleT sa for siden:

Kari Grossmann husker jeg godt at min 02-er digga, ja! Finnes den se og si-vrimleboka i papp?

Synes ellers at denne så bra ut, men den er jo ikke til de aller minste.


#6

Maverick sa for siden:

Se og Si finnes i papp!


#7

LilleT sa for siden:

Takk!


#8

Millen sa for siden:

Jeg vet ikke, men ville sjekket anmeldelser av barnebøker på nettet i diverse nettaviser. Har blant annet sett det i Aftenposten og NRK.


#9

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg så nylig en reportasje eller noe, om en stor billedbok som handlet om søsken som møtes bare annenhver helg. Tror boken het Giga, eller gigastorebror. Illustrasjonene var visst slik at barna stadig oppdager noe nytt.
Jeg kunne i alle fall tenke meg å ta en nærmere titt på denne boka.

Er enig med deg at det er litt fint å oppdage nye perler av bøker, selv om vi gjerne blir nostalgiske av bøkene vi selv og barna våre elsket.

Fant den:
aschehoug.no/gigabror


#10

LilleT sa for siden:

Takk for tips!


#11

Polyanna sa for siden:

Hvis butikktur er aktuelt, kan du kanskje ta turen til Røa bok og leker. Eieren der er VELDIG oppdatert og gir skikkelig gode råd basert på det du klarer å formulere at du er ute etter. Han er en ekte fagmann. ❤️


#12

millact sa for siden:

Kari Grossman, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.