Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

OL i Paris 2024

#1

Blondie sa for siden:

Åpningsseremonien er i gang på Seinen og vi må vel diskutere lekene?

Rent sportslig er jeg mest opptatt av håndballjentene og håndballgutta, samt en løpende Jacob Ingebrigtsen. Jeg kommer sikkert til å følge med på flere grener, men da blir det mer etter innfallsmetoden.


#2

Millen sa for siden:

Har og på åpningsseremonien nå. OL er ofte sånn som står på i bakgrunnen her. Blir sikkert håndball her og, ellers ikke noen planer og følger ikke sendeskjemaet.


#3

Pamina sa for siden:

På her og, liker det de har vist så langt. Blir alltid fascinert av en ny sport hvert OL. Lurer på hvilken det blir i år.


#4

Millen sa for siden:

Sandvolleyball husker jeg vi ble sittende å se på et år for lenge siden.


#5

Rabbit sa for siden:

Jeg har også på åpningsseremonien. Det blir vel til at jeg ser håndball for kvinner ihvertfall. Og så kikka jeg på sendeskjemaer her om dagen og fant kanoslalåm, det har jeg aldri hørt om, så det har jeg lyst til å se på. Rett og slett for å finne ut hva det er.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg ser åpningsseremonien og liker den godt, med båtene på Seinen og dette at de bygger lite nye arenaer. jeg kommer ikke til å se noe sport, aktivt, men mannen er jo en sportsidiot, så jeg får sikkert med meg noe vicariously.


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg er null interessert i den sportslige delen av dette, men åpningsseremonien dere! For en flott og innovativ måte å løse dette på.
2 gåsehudmoments så langt, Gojiras fabelaktige opptreden, og den nedtonede, men sterke seansen med de sterke, kjente og banebrytende franske kvinnene. :elsker:


#8

C3PO sa for siden:

Vi ser på fra England. Datteren mener at den britiske kommentatoren sa «Heia heia» da Norge passerte.


#9

Tjorven sa for siden:

Forrige gang våknet vi midt på natten for å se sandvolleyball. Det skal jeg se denne gangen også. Og så vil jeg nok følge tikamp. Og sikkert håndball.

Mannen min er ekstremt idrettsinteressert, og kommer til å være klistret til skjermen gjennom hele arrangementet. Han liker å se alt det særeste. Men heier nok særlig på Victor Hovland i golf.


#10

007 sa for siden:

Jeg pleier å synes åpningssermonier er døll, men dette var flott! :hjerteøyne: For en fantastisk reklame for Paris, Frankrike og fransk historie og kultur.

Ellers er jeg veldig lite interessert i sommeridrett (bortsett fra fotball), men kommer nok til å få med meg løpegutta. Og mulig noe tennis.


#11

Fjols sa for siden:

Ser på åpningsseremonien, gøy å se plasser vi var på, for bare en uke siden:)
Og showet er skikkelig kult!

Ser ikke på sport da:knegg:


#12

Teflona sa for siden:

Flott åpningssermoni! Jeg skal se triatlon for menn, stavhopp for menn, håndballjentene, Ingebrigtsen og Warholm, men sikkert noe mer også.


#13

Millen sa for siden:

Jeg er overrasket over at det er lov med paraply blant publikummere i kveld. Selv på VG-lista i juni på Rådhusplassen er ikke det lov. Både pga ev skade, "terror" og sikt for andre publikummere.


#14

Fersken sa for siden:

Veldig flott åpningsseremoni. :hjerter:


#15

Millen sa for siden:

Jepp!


#16

Dali sa for siden:

Mange våte og kalde i Paris i kveld. Her i huset er det hestesport som er viktigst for to av døtrene. Resten av oss ser på litt av hvert. Skateboard og breakdance må jeg se tror jeg.


#17

Bluen sa for siden:

Null og nada interessert i åpningsseremoni - og skuffa over håndballdamene.


#18

Retz sa for siden:

Jeg visste ikke OL begynte i går, men så er jeg ikke den mest interesserte heller. Mulig jeg ser landeveisrittet, men synes nasjonsritt er kjedelig ift klubbritt. Enn så lenge forblir tv’n avskrudd.


#19

Palmen sa for siden:

Kommer til å se friidrett og noen håndballkamper. OL er stas!


#20

Fersken sa for siden:

Til nå har vi sett synkronstuping 3m, mix skyting, roing av ymse slag og nå er det tennis på skjermen. Det følges ikke så godt med, men står på i bakgrunnen.


#21

nolo sa for siden:

Jeg kommer til å se en del friidrett og turn. OL er stas.


#22

amylin sa for siden:

Kommer til å se breakdance, skateboard og stup, tenker jeg.


#23

Tallulah sa for siden:

Her blir det basket, skateboard og break, tenker jeg.


#24

Blondie sa for siden:

Jeg har vært opptatt i dag og fikk ikke sett herrekampen i håndball, men har sett litt opptak nå. Fint med seier!


#25

Maverick sa for siden:

Jeg har nettopp oppdaget rugby (ok jeg har vært klar over sporten, men aldri sett den), har nå sett tre kamper på rad og er frelst. :elsker:

Gleder meg til terrengritt i hagen til Solkongen i morgen! Fekting er gøy, og akkurat nå står av alle ting volleyball på - jeg er ikke spesielt interessert, men kommentatoren er deilig tørrvittig og det er behagelig bakgrunnsstøy til klesrydding.


#26

Tallulah sa for siden:

Og MAGA-folket er sinte over åpningsseremonien. :himle: De mener drag Queens mocket kristne med en parodi på DaVincis Jesu siste måltid, men det var Dionysos.

Også hyller de den russiske åpningsseremonien fra 2014.


#27

Karamell sa for siden:

jepp, masse krenkede menn i Norges også, når man ser kommentarfeltet.


#28

Karamell sa for siden:

Omtrent sånn ... :lol:


#29

liefje sa for siden:

Hvor viser de synkronsvømming?


#30

Nenne sa for siden:

Det er nok (obskure) grener og medaljer i sommer-OL til at alle deltakerland kan få med seg gullmedaljer hjem. Det går litt inflasjon i det, så jeg mister interessen. Gull i potetskrelling og en hederlig femteplass i blomsterbinding er liksom ikke helt min greie. ;)


#31

Tallulah sa for siden:

Hvilke grener tenker du på, Nenne?


#32

Nenne sa for siden:

Alle! Det er ekstremt mange. Uoversiktlig og voldsomt og en nærmest uendelig mengde medaljer.


#33

Nera sa for siden:

Vi skal selvfølgelig se rytmisk gymnastikk, men der er det egentlig også gitt hvem som vinner.


#34

Tallulah sa for siden:

:knegg: Så egentlig er du i mot OL? Det kan jeg for så vidt stille meg bak, men av litt andre årsaker.


#35

Nenne sa for siden:

Jeg synes vel egentlig at det er blitt litt utvaska ved å stadig ta med flere og flere grener. Det er liksom 234 ulike mesterskap på én gang. Og det er bare alt for mye, så da ser jeg ingenting.


#36

Maverick sa for siden:

Jeg anbefaler virkelig å titte innom feltrittet altså! Helt vanvittige hinder, og når man vet at hestene ikke har hatt noen «prøverunde», men bare hopper hva nå enn som kommer foran dem så er det vilt imponerende.

Og så er det i Versailles! Utrolig vakre omgivelser!

Ikke minst litt gøy når rytterne faller av i vannhinderne. :knegg:

Dessuten er en hel del av rytterne på alder med en gjennomsnittlig FP-er, og det gir jo en viss følelse av innsikt i hvor slitne de må føle seg etterpå.

Og menn og kvinner, hopper, hingster og vallaker i samme heat!


#37

Tjorven sa for siden:

Vi elsker dette. I går så vi både basket og volleyball. Sporter jeg selv har vært utøver i, men som nesten aldri vises på tv.

Og vi tittet innen feltrittet som Maverick nevner og ble sykt imponert. Både av prestasjonene og selve banen.


#38

Karamell sa for siden:

Når er det hester i Versailles igjen? Jeg sjekket og fant igjen i dag. Jeg har vært i Versailles og vil se hester i hagen!


#39

Maverick sa for siden:

De er nettopp ferdig, har vært der i hele dag. :knegg: Lurer på om det er sprang (også i hagen) i morgen.


#40

IzziCreo sa for siden:

Elsker OL! Men vi holder på med hussalg, så ikke mye tid til å se på. Har det på i bakgrunnen, og nå står skateboarding på og straks håndball. Vi ser mye forskjellig, men personlig styrer jeg unna (from the top of my head) foppall, skyting og friidrett.


#41

IzziCreo sa for siden:

Åpningsseremonien var nyyydelig :elsker:

Enig! Gojira var fantastisk og ikke minst Danse Macabre innslaget :hjerter: Fått med seg alle de viktigste franske komponistene hadde de også. Herlig! Trist været var som det var.

Og altså de kristne som hang seg opp i det siste måltidene da det var en bacchenale etc. Kan ikke bare folk slutte å la seg krenke i religioners navn. Ikke bruk energi på det. Ferdig snakka.


#42

Ine sa for siden:

For en åpning på håndballkampen! :D


#43

Dali sa for siden:

Fikk med meg deler av dressurdelen i går, men i dag var jeg opptatt med egen hest og fikk ikke sett. Hørte rykter om en som stod over, og en hest med blod i munnen? Håper de ikke kjører hestene for hardt. Spent på når de to norske damene skal i ilden!


#44

Ine sa for siden:

Ingen flere håndballkamper som blir sendt i dag?


#45

amylin sa for siden:

Her er det finalen i skateboard street som står på. Morsomt å se på! Håndballkampen hoppet jeg over.


#46

Karamell sa for siden:

:what: Jeg sjekket jo programmet, og alt! :confused:


#47

Karamell sa for siden:

Mannen ser på bueskyting!! :skuffet:


#48

venla sa for siden:

Jeg har sett deler av åpningsseremonien og kommer nok til å se noe friidrett. Og boksing for damer siden jeg kjenner treneren til Sunniva Hofstad og heier på de. "Mine" idretter orientering og buldring er ikke OL-grener, så får se når det blir VM i stedet.


#49

Maverick sa for siden:

Nå er det da straks ridning igjen, fortsatt fra hagen til solkongen - det er sprangdelen av det som kalles "eventing", som er tredelt sprang, dressur og feltritt. Her er det ikke med noen norske. De neste dagene skal det være reindyrka dressur- og sprangkonkurranser, vi har med en norsk dressurrytter (Isabel Freese) og en norsk sprangrytter (Victoria Gulliksen).

Og - er det litt pussig at breakdance har blitt OL-idrett? :gruble: Eller er det en naturlig konsekvens av å ha rytmisk sportsgymnastikk lissom?


#50

Millen sa for siden:

Hvor ser du ridning? Max?


#51

Tallulah sa for siden:

Litt pussig, men hvorfor ikke. :vetikke: Jeg har jo mye mer interesse av de "nye" sportene, enn tresteg, 5000 meter og nevnte RSG.


#52

Karamell sa for siden:

Jeg fant feltritt sprangridning på Max nå.


#53

Millen sa for siden:

Takk!
Nå blir det feltritt sprangridning og klesbretting.


#54

Maverick sa for siden:

Samtidssport. :glis:

Veit ikke, det er vel bare noe med at idretter jeg forbinder i større grad med å oppnå en følelse, enn det kompetatitve, gir meg litt dissonans i OL-sammenheng. Mulig det er Terje Håkonsens "det finnes viktigere ting i livet enn OL-gull. Mjuk snø, for eksempel"-sitat som har satt (for mye?) spor - jeg hadde tross alt en utrevet side av et eller annet snowboardmagasin med det sitatet og bilde av ham på vei ned en fjellside på mitt tenåringsrom. :knegg:

Samtidig får jeg mye mer glede av å se på skateboard enn kappgang, så jeg klager absolutt ikke.


#55

amylin sa for siden:

Jeg er enig i at det er så mye mer interessant med Breaking og skateboard enn kappgang. Synes det er et godt tiltak for å holde interessen til folk å få inn nye grener.


#56

Fintdethei! sa for siden:

Klesbretting kan jo fort bli en ny OL-gren.


#57

Dali sa for siden:

Her går det også i sprang. Startet med å se skyting, synd med den norske som havnet sist i finalen.


#58

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg er også litt der. Jeg er skeptisk til konkurranseaspektet og det voldsomme maskineriet i OL. Samtidig, når det først ER der, så liker jeg bedre å se på skateboard, snowboard og break.


#59

Millen sa for siden:

Så litt på oppsummering igår kveld på NRK, med blant annet skateboard (jenter)var 14, 15 år osv. Forstod på kommentatorer og de i studio at skateboard og breakdance var med for å få med nye og yngre seere blant annet. Tony Hawk hadde visst og sagt noe om skateboard og OL, men hva husker jeg ikke nå.


#60

Maverick sa for siden:

Blir helt rørt av å se Simone Biles turne jeg ass. :rørt: Hvilken legende!

Men så blir jeg rørt av å se New Zealand og Canada synge nasjonalsang før rugbyfinalen for kvinner i dag også, så det KAN være noe PMS-relatert.


#61

Tallulah sa for siden:

Altså, Aserbajdsjan har et kvinnelag i 3x3 basket (street basket). :what: Jeg må si jeg koser meg med å kunne se sånne sporter.

(Og visste dere at vi har en kvinnelig basket-dommer i OL? I går dømte hun kvinner Japan-USA)


#62

Pamina sa for siden:

Veldig gøy å se Simone Biles kose seg på arenaen. Hun har rikelig tatt knekken på alle som kritiserte henne under og etter forrige OL.


#63

Rabbit sa for siden:

Jeg har også sett turn idag. Det var utrolig rørende å se hvordan Simone Biles virkelig blomstret! :rørt:


#64

Maverick sa for siden:

Jeg har latt meg fascinere av kårdefekting i dag også, og etter å ha lest meg opp litt gleder jeg meg til å se sabre fencing (vet ikke hva sabre er på norsk, sabel, lissom?) som jeg tror er i morgen.

Og herlighet! Kanoslalo/åm! For et opplegg. Aldri sett før i dag. Ante ikke at det fantes noe som het det. Veldig gøy!


#65

millact sa for siden:

Ja!


#66

Dali sa for siden:

I morgen kl 1116 (dvs i dag onsdag) er det norsk dressurrytter i ilden.


#67

Blondie sa for siden:

Oi, for en håndballkamp! :neglebit: :hyper: Dette vekket oss mer enn morgenkaffen vi forsøkte å drikke under kampen.


#68

Siritk sa for siden:

Den håndballkampen bør vel rett inn i lærebøkene som en slitekamp med heldig utfall. :tilber: Utrolig at unggutta drar denne i land.

Basketdommeren Viola er helt rå, og dømmer for klubben datteren min spiller i. :applaus: Utrolig bra dame, og at hun får være hoveddommer i kampen mellom sist OL sine finalelag er jo en utrolig bra prestasjon.


#69

Eia sa for siden:

Ho-hoi - den kampen skulle jeg gjerne sett det siste minuttet av på TV, du! Men NRK radio-kommentatorene gjorde radioopplevelsen stor (og god, til slutt). :puh: :jippi:


#70

Stompa sa for siden:

Jeg ser på triatlon nå. Det er litt artig. Gleder meg til friidrett og bryting, men ellers blir det bare å se etter innfallsmetoden (evt. etter hva Frøkna ser). Styrer unna alt av ballsport, det er altså så kjedelig å se på! Særlig håndball, de bare springer fram og tilbake på banen. (dukker)


#71

løve70 sa for siden:

Er det ikke sprangridning i dag? Skulle gjerne sett, men er på kundebesøk…


#72

Blondie sa for siden:

Mens jeg synes bryting er kjedelig, fordi de bare står og stanger eller tuller rundt på bakken. :knegg: Godt det er mange grener (som var kritikken tidligere i tråden).


#73

Stompa sa for siden:

Gresk-romersk (det de norske herrebryterne stort sett driver med) er kjedelig ja – der er det mest stanging og litt rulling. Damene bryter fristil, og det er mye artigere, for de kan bruke beina, og da blir det mer luftige kast og action. Jeg ser bare gresk-romersk hvis jeg kjenner en av bryterne. :nemlig:


#74

Karamell sa for siden:

Jeg lånte bort telefonen min på hyttetur i dag, så venninne fikk sett der 13 siste minuttene av håndballen på min Max. Hun var heøt i 100!


#75

safran sa for siden:

Hun er i finalen! :hyper:


#76

Dali sa for siden:

Nei det var dag 2 med kvalifisering til finale i dressur. Hvor vår norske 45-åring gikk videre. Finalen går 4. august. Jeg kan ikke mye om sporten, men har da lært litt det siste året. Og det denne damen har prestert i dag er utrolig bra.


#77

star sa for siden:

Vi har kvinnelig dommer i turn også.

Fått med meg turn på damesiden, håndball og ellers litt her og der tilfeldig.


#78

Maverick sa for siden:

Jeg grein da også jeg. :what: Skjønner ikkeno. Griner av alt!


#79

Isprinsessen sa for siden:

Irriterende at det er feil i programoversikten på tv Norge og eurosport kanalene 90% av tilfellene. Det står at det er tennis på tv som vises men tvbildene viser da vitterlig golf.



#81

Bluen sa for siden:

Mye stang-ut for de norske utøverne nå. :sukk: Klarer ikke helt å se for meg hvor de åtte medaljene de har sett for seg, skal komme fra, dessverre. I morgen starter vel friidretten - det blir moro. Koser meg også med håndballen


#82

Tallulah sa for siden:

New York Times har en artikkel der de argumenterer for at de nye sportene er helt i OLs ånd. Vet ikke om den er bak betalingsmur: www.nytimes.com/interactive/2024/07/25/magazine/olympics-breaking-sports-history.html

Noen utdrag:


#83

Dali sa for siden:

Ja huff, to fjerdeplasser i dag, kjedelig. Og Hovland og Ruud ikke akkurat som forventet.


#84

Karamell sa for siden:

Stas med norsk gull i tikamp!!


#85

Blondie sa for siden:

Den prestasjonen er nesten ikke til å tro! :sjokk: Herlig å se på.


#86

sindrome sa for siden:

Kjempegøy!! Ekstra gøy at det er en utøver som virker som en genuint bra type :jupp:


#87

C3PO sa for siden:

Datteren har lenge snakket om en ung mann med forbindelser til vennekretsen som har gjort det stadig bedre i friidretten internasjonalt. Hun trente tidligere også friidrett der noen av Rooth-fedrene var trenere. Så det var litt ekstra moro å se på dette.


#88

Dali sa for siden:

Ja dette var gøy. Tenk å være så god i så mange grener!


#89

Bluen sa for siden:

Så imponerende - og en fin type, ja! Rørende å se konkurrent Skotheim hjelpe ham fram på den avsluttende 1500-meteren etter selv å ha fått konkurransen ødelagt i medaljeposisjon. :hjerter: Og gutta er bare 22 år gamle - de kommer til å dra hverandre videre til uante høyder.


#90

Blondie sa for siden:

Ja, de er jo purunge! To av barna mine er eldre. No pressure, sa jeg til dem tidligere i kveld. :knegg:


#91

løve70 sa for siden:

Det var virkelig imponerende ja :tilber:


#92

Fintdethei! sa for siden:

Ja han gjorde bra inntrykk, altså! Og for en prestasjon!


#93

Karamell sa for siden:

Karamell - Holder sportstråder ved iike! Who knew!

men Mondo Duplantis! For et WR hopp! :tilber:


#94

star sa for siden:

Kunne han ha prøvd å hoppe enda høyere? Altså fordi han kom over høyden og nye 3 forsøk?


#95

venla sa for siden:

Duplantis gjorde det alt for spennende med tre forsøk! Men utrolig gøy med ny verdensrekord og nytt OL-gull. Jeg så det på svensk TV og de var jo helt i hundre.


#96

Bluen sa for siden:

Ja, det kunne han absolutt - men han porsjonerer det ut, cm for cm. Det har han gjort lenge. Gir jo mer penger i kassa.


#97

Tjorven sa for siden:

Og det har jeg all mulig forståelse for.

Jeg syntes det var rørende hvordan konkurrentene var helt på hans lag da han hadde vunnet og skulle sette rekordforsøk. Grekeren hjalp ham med å tape hendene riktig og amerikanerenforsøkte å dirigere publikum, og til slutt var de tre stykker som alle gledet seg enormt over å kunne juble sammen. :elsker:


#98

Elise sa for siden:

Ja, det var herlig å se på! :hjerter:


#99

Tjorven sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg skikkelig lot meg imponere av Henriette Jæger i går. For halvannet år siden var hun mangekjemper (sjukamp for kvinner), og nå er hun kvalifisert for finalen på 400 meter! Og hun er bare 21 år. :tøff:

Hun var virkelig helt rå i sluttspurten. (Jeg er selv helt uten evne til å sprinte, så jeg blir så satt ut over folk som får det til.)


#100

Fintdethei! sa for siden:

Ja hun er skikkelig herlig! Og for en utrolig prestasjon å komme til finalen på 400m! Så gøy at Norge har fått flere med som kan hevde seg i toppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.