Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grille kalkun?

#1

Floksa sa for siden:

Litt nerdete spørsmål tror jeg.
Men her er folk som har prøvd det meste!
Jeg har seks kalkunhøner jeg skal slakte. Det er bronsekalkun, så de er mer som storfugl enn vanlig kalkun. Veldig rødt kjøtt. Ca 3-4 kg. Pr fugl.

Jeg har lyst til å grille noen av dem til helgen. Skal invitere noe folk på grilling.
Men jeg er skikkelig uerfaren på dette med lyst kjøtt.
Når bør de slaktes for å slippe å fryse dem, men såpass at de får marinert seg litt?
Bør de deles i bryst og lår? Skinnet på?
Sist vi slakta kalkun så var de helt greie å ribbe. Så tripper det skal gå greit nå også.
God marinade? Hvor lenge i marinade?
Og ikke minst, hvordan grille?
Jeg har ikke fancy grill, jeg har bålpanne med bjørkeved.


#2

Fluke sa for siden:

Her kanskje du fant den ene tingen FP ikke hadde svaret på? :gruble:

Jeg vet at det IKKE går bra å grille and, for den er så feit at det blir bare flammer og graps når den begynner å slippe fettet. Kan kalkun også ha samme utfordring?


#3

Shun sa for siden:

Nei, kalkun og and er svært forskjellige.
And er fett kjøtt, mens kalkun er svært magert.

Jeg tenker at Floksa må stykke opp kalkunen for grilling ettersom for eksempel brystet blir tørt lenge før lårene.


#4

Bokormen sa for siden:

Vi har grillet hel kylling mye, men vi har et eget stativ til det. Men det blir i alle fall helt nydelig. :nam:


#5

Malama sa for siden:

Hel kylling kan vel grilles, tredd på en ølboks også har jeg da vel sett på internett.

Tror det er enklere å dele opp i lår og bryst. Marinade kan jeg ikke komme med forslag til for slikt driver jeg somregel ikke med. Jeg har på olje og krydder før jeg griller jeg. Vet at marinade anbefales for mørt kjøtt, med noe syre og greier.

Kalkun er jo veldig godt i seg selv, når vi steker den i ovnen bruker vi vel bare salt og paprika, sikkert pepper.

Men det bør i alle fall helt fint la seg gjøre å grille det. Marinering kanskje over natten så slakting senest dagen før, men de kan vel ligge i kjøleskap er par dager ? Så fersk kjøtt har jeg ikke erfaring med, men det vi kjøper er jo ikke dagsferskt.


#6

Erica sa for siden:

Jeg tenker at å grille noe stort uten å ha mulighet til å grille på indirekte varme med lokk blir vanskelig. Jeg har ikke så mye å bidra med, men siden du skriver bålpanne så tenker jeg at det ikke kan være så store biter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.