Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Selvbruningsfiasko – hvordan få bedre resultat neste gang?

#1

Divine sa for siden:

Etter å ha kvinnet meg opp og forberedt meg etter alle kunstens regler, fikk jeg mannen min til å hjelpe meg med å påføre selvbruningsmouuse (Glöd). Han gjorde en møysommelig jobb, men resultatet ble likevel helt krise. Vi prøvde å rette opp litt dagen etterpå, og noen steder funket det, mens andre steder gjorde det bare vondt verre. Så nå går jeg svært så tildekket og håper fargen skal falme fortere enn svint.

Jeg er litt sur, for jeg mener at vi begge forberedte oss så godt vi kunne, så resultatet føles litt ufortjent. Jeg tenker å prøve igjen, men har dere noen lure tips å komme meg, sånn utenom de standardtipsene som står i bruksanvisningen?


#2

Input sa for siden:

Ånei! Jeg har akkurat bestilt denne og skal teste. Håper det ikke går like ille for meg! I mellomtiden henger jeg her og håper du får gode tips.

Jeg så at det også finnes selvbruningsfjerning. Kanskje du kan kjøpe det og håpe det går raskere å bli kvitt det?


#3

Divine sa for siden:

Ja, har tenkt å kjøpe det før neste gangs påføring. Og sånn minivott til hendene, selv om hendene faktisk ser helt greie ut.


#4

Input sa for siden:

Ja, jeg har lest at vott er essensielt. Ellers blir man flekkete. Det gir mening for meg, man får jo ikke hendene like flate.


#5

him sa for siden:

Discalmer: Bare prøvd på bena og ikke samme merke. For meg var votten essensiell. Usikker på hvorfor? Men med vott bra resultat. Uten vott:sjoldete :vetikke: Personlig liker jeg godt selvbrunere med farge - det er bedre å se påføring


#6

jolie sa for siden:

Påføringsvott utgjør en stor forskjell.


#7

007 sa for siden:

Vott er et must, ellers blir det skjolder. Og at huden er myk og mettet med bodylotion en tid før påføring av selvbruning.


#8

Input sa for siden:

Det sier seg jo selv at man ikke kan påføre jevnt på samme måte med fingrene. Man vil jo ha mer krem mellom fingrene.


#9

Nera sa for siden:

Selvbruningsfjerner virket ikke noe særlig da datteren fikk stygge skjolder rett før hun skulle konkurrere. Derimot funker babyolje på våt hud, etterfulgt av skrubbing med klut etterpå.


#10

Divine sa for siden:

Jeg har brukt vott, altså. Men ikke sånn minivott til hender og føtter. Og hadde gjort alle forberedelser etter boka.


#11

him sa for siden:

Hvor ble du sjoldete?


#12

Divine sa for siden:

Overalt. Leggene, den ene armen, føttene, brystkasse/skulder.


#13

Che sa for siden:

Selv har jeg best erfaring med bodylotion med selvbruning i.


#14

Billa sa for siden:

Runde med skrubb i forkant for å fjerne død og tørr hud som trekker mer virkestoff enn annen hud.


#15

Divine sa for siden:

Jeg skrubbet i forkant.


#16

Divine sa for siden:

Det er tryggere, men det virker ikke på meg. Jeg blir bare marginalt mindre blendahvit, og da må jeg bruke det hver dag. Og jeg har prøvd mange ulike typer i årenes løp.


#17

Karamell sa for siden:

Så rart. jeg har hatt bra resultat med Glød, helt uten annen forberedelse enn at jeg eier en vott. Flere år var den også. :knegg:


#18

Polyanna sa for siden:

Argh, så irriterende. Hvis du vasker iherdig så pleier det ikke å ta så lang tid å falme, altså.

Kanskje du er en dårlig kandidat, rett og slett. :p


#19

safran sa for siden:

Jeg har med ujevne mellomrom brukt selvbruning, og har aldri blitt skjoldete - uansett merke. Jeg brukte ikke vott på Glød. Men jeg har alltid smurt meg inn med vanlig bodylotion/krem først, brukt lite selvbruning og vært veldig nøye med utsmøring. Heller for lite, og så ta en runde til dagen etter.
Og så vaske hendene veeeldig godt straks etter påføring.


#20

Divine sa for siden:

Kanskje vi brukte for mye? Hva er for mye, da? Jeg mener vi fulgte anbefalingene, men vi kan ha misforstått.


#21

Nenne sa for siden:

Du ble i det minste ikke grønn sånn som jeg ble da jeg et år brukte tiloversbleven krem fra året før. :humre:


#22

him sa for siden:

Så overraskende. Føttene blir jo alltid sjoldet etter min oppfatning, men leggene er jo generelt sett lette å få jevne. Dessverre ingen tips.

#23

Madicken sa for siden:

Jeg har prøvd flere varianter (inkludert den du nevner som jeg ikke var fornøyd med i det hele tatt pga skjolder), men ender alltid opp med billigvarianten fra dagligvarehandelen: Dove. Jeg bruker denne som jeg bruker en fuktighetskrem; smører på et relativt tynt lag uten hansker, og gjentar eventuelt dagen(e) etterpå dersom jeg ønsker et litt mørkere resultat. Jeg tørker/vasker meg på innsiden av hendene etter påføring.


#24

Divine sa for siden:

Men Dove er jo bare fuktighetskrem med selvbruning. Ikke self tan. For meg funker som sagt ikke Dove og lignende produkter noe særlig.


#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg er så tørr i huden at jeg aldri har fått til selvbruning. Uansett. Dessuten lukter alle fiskeboller i karri etter en liten stund. :urk:


#26

Miss Norway sa for siden:

Jeg får det jevnest hvis jeg påfører rett etter å h kommet ut av dusjen. Tørker huden lett bare, slik at huden er litt fuktig (ikke vått!). Og ingen bodylotion selvsagt. Smøre rett på nydusjet hud. Og jeg skrubber huden dagen før istedenfor samme dag, fordi mange peelingprodukter inneholder en del fett og olje som metter huden ujevnt og kan gjøre selvbruningen skjoldete.


#27

GinaK sa for siden:

Hva med å prøve spraytan? Vet om en som gjør det jevnlig. På Majorstua, husker ikke hva det heter, kan finne det ut.
Ser bra ut.


#28

Divine sa for siden:

Spraytan er for dyrt for meg. Da måtte det ev. være til en spesiell anledning. Muligens jeg spanderer på meg det før jeg skal på ferie i høst. Men det er ikke noe jeg kan ta meg råd til sånn ellers.


#29

Nextlife sa for siden:

Samme her, og de gangene jeg har prøvd og måtte fjerne har jeg brukt sitronsaft på en bommullspad og nitidig gnikket det av huden.


#30

Charlie sa for siden:

Har i grunnen fått det bra jevnt uten vott. Begynner noen dager før med skrubb og bodylotion (særlig "tørre" steder som knær og albuer). Måten jeg gjør det på er å hele tiden stryke ut i lange drag. Ikke "smøre inn" men "smøre ut" - bruke mindre av gangen og hele tiden ha hendene i lange bevegelser, om det gir mening. Vaske hendene godt med en gang etterpå.

Men det holder ikke særlig lenge før det skjolder, synes jeg. Det blir jo også skjolder f.eks. om det er veldig varmt og man svetter mye. Så det er litt jobb. Derfor har jeg sluttet.


#31

Madicken sa for siden:

Hadde oversett dette, beklager.


#32

Mamari sa for siden:

Det eneste som jeg får til og som ikke lukter høgg,er dråpene fra Clarins. Blander noen dråper i ansikts-og fuktighetskrem og de gir nydelig farge syns jeg.


#33

Nera sa for siden:

Bodylotion med selvbruning fra Ida Warg er veldig effektiv, og virker selv på meg hvor andre produkter knapt gir farge. For å si det sånn: det var den som gjorde at vi måtte utforske fjernere :knegg:


#34

Trulte sa for siden:

Glød er helt ubrukelig. Gir alltid unaturlig farge og skjoldet. Bruk st. Moritz med vott. Smør gjerne albuer og knær med lotion. Og IKKE få vann på etter du har smørt eller noe dom gnager før du dusj noen timer senere.


#35

Nera sa for siden:

Det er dessuten Sophie Elises merke, og det er grunn nok for meg å holde meg unna.


#36

Divine sa for siden:

Jeg hadde heller ikke lyst til å støtte henne, men "alle" sa at hennes selvbruning var den beste ...


#37

Input sa for siden:

Jeg har Glöd testet nå, og synes det gikk greit. Bedre enn forventet til å være mitt første forsøk. Jeg prøvde kun på beina, og kommer ikke til å bruke andre steder. Jeg var allerede litt flekkvis brun, etter å ha stått hele sommeren og fisket med beina delvis i vann. :knegg:

Jeg kjøpte Glöd etter å ha lest denne (krever innlogging), der den var nest best. Den beste fikk jeg ikke tak i i noen nettbutikk jeg stoler på, ellers hadde jeg gått for den. Men jeg tipper at hva som funker avhenger av hva slags hud man har. Jeg er selvlysende hvit og ser sånn passe brun ut nå.


#38

GinaK sa for siden:

Tenkte ikke å skrive noe men siden en annen også nevner det. Har også hørt at den fra Sofie kan gi grønnskjær.
Kjøper heller ingenting fra det merket.

Jeg har fra St Moritz, type medium fargetone. Den er farget når du heller den i hånden.
Jeg pleier å smøre meg inn med bodylotion først, vente en liten stund til det er trukket litt inn, Helle i litt krem med litt bodylotion og smøre på. Holder på en stund. Og må vaske fingre, Negler og inni hånden godt med neglbørste med en gang etterpå.


#39

Divine sa for siden:

Jeg har tydeligvis ikke gjort noen fundamentale feil, men neste gang skal jeg be mannen min "smøre ut" og ikke "smøre inn", som nevnt ovenfor. Men først må jeg kjøpe meg en slik selftan-fjerner i tilfelle det går skeis igjen.


#40

Polyanna sa for siden:

Jeg var en av dem som anbefalte glød. På tross av Sofie Elise. :p


#41

Karamell sa for siden:

Min Glød ser også grønn ut når man smører ut, men brunfargen ble ikke grønn. Men all selvbruning lukter helt forferdelig når den virker, så jeg bruker det ikke. Og jeg har nok en såpass brun hudtone før før at det nesten ikke vises.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.