Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Taco til 16 stk

#1

Chablis sa for siden:

Hvor mye bør vi kjøpe inn av mat da?


#2

Elise sa for siden:

Meny.no har en mengdeberegning på det som jeg har brukt flere ganger med hell. :riktig:

Trodde jeg. Er visst ikke i stand til å finne tilbake til den nå. :gruble:


#3

Malama sa for siden:

I alle fall ikke gang opp deg selv / din familie til det antallet.... Been there, done that.

Min familie spiser mye salat i forhold til alle andre jeg har servert taco til. Min svoger spiser mer guacamole enn alle andre tilsammen.

Jeg ville nok gått for å ha salat-ting ekstra som kunne kuttes opp om det ble behov, og tenkt at ekstra kjøttdeig kunne fryses om det ikke kunne brukes innen høvelig tid (hos oss lager vi taco av to pk kjøttdeig men det spises sort sett mellom 1 og 1,5. Men resten går somregel på pizza dagen etter, eller så går det i ostesmørbrød etc etter skoletid.


#4

polarjenta sa for siden:

Dette sier matprat:

1600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 poser tacokrydder
4 bokser hermetiske maiskorn
800 g revet ost
2 stk. agurk
8 stk. tomat
2 stk. løk
4 begre lettrømme
4 glass salsa
4 bokser guacamole
4 stk. hjertesalat
4 pk tacoskjell eller tortillalefser

(måtte endre fordi jeg leste 10 stk og ikke 16 stk)


#5

Elise sa for siden:

Her var den: meny.no/oppskrifter/Taco/Klassisk-norsk-taco/

Går bare opp til 10 da, så da ville jeg tatt dobbelt så mye som til 8. Og evt ha litt ekstra som kan kuttes opp ved behov, som evt kan brukes til neste middag eller lunsj hvis det ikke brukes der og da.


#6

Chablis sa for siden:

Det var lite kjøtt utfra hva endel andre sider sier. Derfor jeg håper noen har erfaring selv og kan si hvor mye de hadde.


#7

Mikkeline sa for siden:

Det kommer jo litt ann på hvem de 16 er også? Er det kompisene til storebror eller venninnene til lillesøster feks?


#8

løve70 sa for siden:

Jeg hadde beregnet 150g kjøtt(deig) per pers såfremt du ikke vet at det kommer mange som er veldig små eller storspiste. Bommet en gang på taco (litt lite) og det vil jeg ikke oppleve igjen.


#9

Frk_Fryd sa for siden:

Dersom det er mange barn og ungdommer, er min erfaring at det går mye kjøttdeig. Jeg hadde laget ekstra av det, og heller fryst evt rester.

Det er også godt å ha f.eks kylling i tillegg til kjøttdeig.

Salat går det mindre av, mens feks mais, agurk og tomat og ost går det mye av.


#10

Chablis sa for siden:

Glemte å skrive det, er familie, ett barn på 5 år, resten fra 15 år og opp til 75.


#11

Chablis sa for siden:

Jeg ser på en del sider at dett beregnes fra 150-200 g kjøtt, tenker det høres mye mer riktig ut enn 100 g som meny sier. 7 av de som kommer er fra 15-25 og de pleier spise en del. Vi har ikke plenty av oppbevaringsplass siden vi ikke feirer hjemme, men for lite mat er skrekken uansett.


#12

Elise sa for siden:

Jeg har lagd taco til over 30 og synes den mengdeberegningen der var fin. Mulig jeg også ville gått litt opp på kjøtt, men det kommer an på så mye. (drikker man velkomstdrink først og det er party party går det kanskje litt mindre)

Vi pleier alltid å ha rester av kjøttdeig når vi er 4 (to voksne og to tenåringer), og bruker 400 gram. Jeg ville tatt 2 kg kjøttdeig til 16. Og som sagt ha litt ekstra av grønnsaker uten å kutte opp alt, og ha en plan for hva du gjør med rester. Grillmat med grønn salat dagen etter og pizza med tacokjøttdeig dagen etter det igjen, eller noe sånt.

Jeg serverte taco til 9 stk forrige uke, da ga jeg beskjed om at det var mer av alt, bortsett fra kjøttdeig, så folk sa fra underveis. Vi måtte kutte mer salat og agurk enn vi hadde startet med, men hadde mye tomat igjen. Brukte bare en boks mais og en boks rømme, men hadde mer i skapet. Flere spiste bare nachochips og ikke lefser, så vi varmet ikke så mange lefser som vi hadde kjøpt inn. Det som ikke åpnes holder jo en stund. Jeg vet ikke hvor mye kjøttdeig vi hadde, for det var mannen som fikset, men vi hadde mye igjen, og enig i at det er det kjipeste å gå tom for.

Til 16 ville jeg hatt
2 kg kjøttdeig
3 putter rømme, men satt frem ett og ett, eller kanskje to med en gang
4-5 bokser mais, ta frem to til å begynne med
2-3 småbokser tomater, ville ikke delt opp alt med en gang
2-3 agurker, jeg ville delt opp 1,5 til å begynne med
3-4 pakker store lefser, 2 poser nachochips
1 hode crispisalat
1 paprika

Men hvis man f.eks skal på hyttetur ville jeg kanskje ikke "safet" like mye, spesielt ikke hvis man må bære langt.


#13

Elise sa for siden:

Og der var det kommet info om at dere ikke skal være hjemme, ja. :humre:


#14

Charlie sa for siden:

Min erfaring med mange (særlig barn/ unge, men kan også gjelde voksne) er at det i utgangspunktet går mye mer kjøttdeig enn mengdeberegningene tilsier. Det vi har gjort for å demme litt opp for det så vi ikke raker opp og de siste ikke får kjøtt, er at vi har laget buffeten man forsyner seg på slik at man først forsyner seg med de ulike grønne alternativene og så ost og kjøttdeig til slutt. Evt. først sender rundt grønnsaker og sauser og venter med å sende rundt ost og kjøtt. så det er en mulighet å også legge opp rekkefølgen for å påvirke. Da rekker det bedre rundt enn om noen av de første klasker på 3 sleiver kjøttdeig og de siste må gå vegetar :knegg:


#15

Erica sa for siden:

Jeg ville ha handlet følgende:

2 kg kjøttdeig
5 poser tacokrydder
2 salathoder
2 agurker
5 små bokser mais
3 løk
2 bokser med småtomat (500 g per stk)
800 g revet hvitost
guacomole av 8 store avocadoer
3 rømmebokser
2-3 salsaglass
2-3 poser tacochips
6 pakker store lefser, evt noen små også


#16

løve70 sa for siden:

Enig, synes 100g er lite per person. Jeg ville sørget for å ha ltt ekstra av kjøttdeig og ost, og så heller risikert at det gikk tomt for noen av grønnsakene. Er jo ikke krise om en må spise en lefse uten agurk på slutten, men kjipt uten kjøttdeig eller ost.


#17

apan sa for siden:

Vi lager av 800 gram kjøttdeig til 5 stk. Jeg ville nok hatt 2,8 kg. Har også erfaring med at det går mye i selskap.
Utover det ville jeg;

  • beregnet 2 lefser til hver, hatt skjell og nachos ved siden av
  • 4 mais
  • 4 agurk
  • en haug tomater
  • diverse ost, ananas etc
  • 3-4 bokser rømme
  • en kjempebolle guacamole
  • 4 glass tacosaus / salsa

#18

Lhi-My sa for siden:

Vi har fast tradisjon med tacomiddag fjerde juledag sammen med to andre familier. Vi er da 14 stk, ett litt stort barn, resten fra 19 år og opp. Vi pleier å bruke 4 x 400 gram kjøttdeig og det har aldri vært tomt. Men mulig vi er særdeles småspiste når det gjelder kjøtt, jeg bruker bare 300 gram når jeg lager til oss fem i familien også. Vi spiser bønner stekt i smør (eller andre varianter) i tillegg og synes vel det smaker like godt. Til juletacoen med 14 gjester bruker vi 4-5 bokser bønner. Grønnsaker har jeg ikke mengdeberegning på nå, men vi spiser nok mindre kjøtt og mer grønnsaker på tacoen vår enn mange andre gjør. Det er en smakssak og selvsagt en vanesak, vi spiser lite kjøtt ellers også. Med andre ord gjelder det vel å kjenne gjestene sine.


#19

Floksa sa for siden:

Vi hadde taco i går. 6 stk
To agurker, en boks rømme, 1,5 glass saus, en paprika, to tomater, en halv løk, 12 lefser (to spiser ikke lefse) og ca 1,2 kg kjøttdeig

Til 16 stk ville jeg brukt 2,5 kg kjøttdeig og heller hatt gryte eller pizza på restene dagen etter.
Men eksempelet mitt er mest for å vise hvor forskjellig mengdeberegning er. Jeg bomma totalt da vi hadde taco i barnebursdag og hadde MYE rester.


#20

Elise sa for siden:

Vi serverte taco til 22 stk på jobb i dag. 8 pakker kjøttdeig, 2,4 kg. Etter de hadde spist var det fem til som spiste. Så tok jeg med meg restene hjem og det holder nesten til familien, vi blander med bønner i tillegg.


#21

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg bor åpenbart med tacokongen og avkommene hans. På en vanlig fredag lager vi med disse mengdene:

1,3 kg kjøttdeig
2 poser krydder
500g ost
12 tacolefser
1 pk tacoskjell
En boks mais
En agurk
Fire avocado til Guacamole
To smakspaprika
Ca 250g cherrytomat
Et glass tacosaus
To bokser rømme.
To poser tortillachips

Vi er fem. Et av barna er 16.

Stort sett er det igjen noe rester, men ikke mer enn til lunsj for en eller to dagen etterpå. Guacamolen og osten er som regel borte før fredagen er ferdig.


#22

Chablis sa for siden:

Takk for svar.

Selskapet er over, det gikk ca 2,2 kg kjøtt , rundt 800 g ost, litt salat, mye mais og litt mindre lefser enn vi trodde det skulle gå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.