Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerkaffe nr. 8


#2

tink sa for siden:

God morgen. Første arbeidsdag etter en lang og innholdsrik ferie. Foreløpig har jeg nok med å bla meg gjennom eposter og huske på hva jeg egentlig driver med. Regner med det drar seg til i løpet av uka.


#3

Blå sa for siden:

God morgen.

Det har rast inn mange mennesker fra ferie i dag, så det har blitt noen kaffepauser allerede. Men, nå er det alvor og masse igjen å gjøre.


#4

star sa for siden:

Fysio unnagjort og snart tannlege.


#5

celebelen sa for siden:

Skikkelig mandag i dag, med programvareoppdateringer som bare nesten gikk etter planen og ting som ikke helt fungerer. Men nå ser det ut som alt er på plass, og jeg kan begynne å jobbe meg gjennom dagens gjøremål.


#6

løve70 sa for siden:

God morgen :)
Endelig en finværsdag. Merker dog at høsten er på vei, det var ganske så skarpt i morges. Noen sommer fikk vi altså ikke her i år heller :(

Herlig å starte dagen med en joggetur da. Har også kjørt arvingen til universitet. Starter på ny frisk med nytt studie. Håper det viser seg å være noe for henne. Hun er ihvertfall positiv.

Snart igang med møter - satser på en litt rolig uke etter to travle uker på reisefot,


#7

star sa for siden:

Da er ny fylling på plass. Skal gå meg en tur etterpå tenker jeg.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg startet dagen hos en legespesialist, og vi ble enige om at han ikke kunne hjelpe meg. Han har forsøkt, men det var visst ikke dette jeg trengte hjelp til. :sukk: MEN; jeg er glad for forsøket, for da er det ikke uprøvd.

Så var det videre til presentasjon for ledergruppa. Som gikk veldig fint. Dette er et prosjekt som er litt utenfor det jeg vanligvis jobber med, og da er det jo greit at de er så fornøyde.

I kveld lurte Snuppa på om vi kunne gå på kino sammen. Hun starter fulltidsjobb i morgen, men foreløpig er det VELDIG tynt med penger. Så da inviterer hun meg med mot at jeg betaler. :knegg: Jeg lar meg utnytte, for jeg har sikkert også godt av en tur på kino.


#9

Blondie sa for siden:

Jeg sitter på venterom to for dagen, blir godt kjent med sykehusets fasiliteter. :gal:


#10

Fersken sa for siden:

Siste ferieuke her, men jeg må ta fram jobbPC og brannslukke litt i dag (min egen feil).


#11

Mex sa for siden:

God formiddag.
Første arbeidsdag etter ferien. Heldigvis ikke så fryktelig mye e-poster, men oppstart for ny kollega i dag. Det er hyggelig. :)

Kos deg med kinotur, Tjorven. Det høres jo kjekt ut å bli utnyttet til slike ting. :)


#12

Syrinx sa for siden:

Starta dagen med å vente på ein time som eg langt om lenge fekk beskjed om var avlyst. Løyste det med å gå på kafé i staden når eg fyrst var ute av huset.

No skal eg vere med på eit planleggingsmøte før Ope fengsel laurdag, Røde Kors skal ha stand.


#13

star sa for siden:

På bussen. Vet ikke om jeg er klar for jobb, men men.


#14

Sissel sa for siden:

God morgen, heldigvis på hjemmekontor i dag. Har sovet dårlig.


#15

tink sa for siden:

God tirsdag! Har fått kaffe og er klar for jobb. Nytt-semester-følelsen virker heldigvis fortsatt.


#16

Nenne sa for siden:

Da var det tid for en tur innom på kontoret igjen. Det blir to dager denne uka, for torsdag og fredag er vi blitt forhåndsadvart om noen byggearbeider som medfører kjerneboring og sånt gjaller jo i hele bygningsmassen, så da er det bare å holde seg unna.

Storesøster pakker og pakker og tømmer lagringsplass på rommet sitt. Nå flytter hun på ordentlig og det føles veldig rart. Om kun kort tid starter hun på jobb og da er det slutt på friheten hun har hatt til å styre egen tid.


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg har et intenst ønske om at snuppa også kunne bruke tid på å rydde i skapene sine. Der har det nemlig gått mye inn, men lite ut de siste 5 årene, og nå er det så fullt at gulvet brukes som lagringsplass. Jeg har skjønt at dette er vanlig for tenåringer, men nå har hun faktisk tid til å rydde. Hun ser poenget, men det er jo så kjedelig. ... Akkurat der ligner hun veldig på mora si. Jeg kunne definitivt også ryddet mer.


#18

Toffskij sa for siden:

Morn, jeg har vært flink og snill og endelig gjort ferdig et stykke kjedelig pliktarbeid som jeg hadde utsatt helt til aller siste frist. :heia: Da kan jeg kanskje få jobbet litt med noe morsomt en stund før jeg skal ut på handletur med folkehøyskolefareren, som trenger regntøy og laken og litt forskjellig før avreise på fredag.


#19

Kanina sa for siden:

Jeg har masse møter i dag, det blir heftig. Men slipper å selv-organisere meg i det minste.
Kløver skal på sin aller første jobb i dag. Hun takket nei til studieplassen på drømmestudiet for å ta et år med jobbing. Jeg tror det kommer til å være veldig sunt for henne. Få et annet fokus enn pugging av bøker, og jobbe med arbeidsmoral og rutiner.


#20

Tjorven sa for siden:

Så spennende at datteren din har valgt å jobbe, Kanina. Hun fremstår jo ellers som den perfekte student. Snuppa skal også jobbe i år, men det har hun vært klar på veldig lenge. Jeg har også vært like klar på at jeg synes det er en god idé, så lenge hun kommer seg videre etterpå. Snuppa har alltid vært glad i å jobbe og den mestringsfølelsen det gir. I år skal hun ha en fulltidsjobb og to små arrangementsjobber i tillegg, men der styrer hun selv hvor mye hun vil delta. Jeg gjetter at hun kommer til å jobbe ganske mye, men hun sjonglerte både siste året på vgs, tre jobber og revyledelse forrige skoleår, så det blir uansett en nedtrapping.


#21

Kanina sa for siden:

Ja, hun er den perfekte student. Desto viktigere å få beina på jorda og jobbe på gølvet en stund. Det er en nokså liten stillingsprosent foreløpig, men med mulighet til å øke, og hun takket ja mens hun eventuelt ser etter noe som kan gi fulltid. Men vi trenger henne hjemme også, nå som lillebror skal begynne på VGS og trenger litt ekstra støtte og oppfølging i så måte, så det passer jo ekstra bra.


#22

Høst sa for siden:

Jeg har noen år bak meg som studieveileder ved høyere utdanning, og (joda, det er forskjell på ungdom altså) vi så ofte forskjell på de som hadde et "hvileår" (forsvaret, jobb, folkehøyskole osv) bak seg, i forhold til de som kom rett fra studiet. Aner ikke om det er forsket noe på slikt, men basert på egen erfaring, var det flere av de som gikk rett fra videregående og over til universitet som slet underveis, særlig tidlig i studiet. Kanskje er man litt lei, litt umoden, uvant til å ta så mye ansvar selv som en del studier krever osv. I min tid ble jo disse fanget opp, og jeg antar det fremdeles er slik, og fikk gjerne litt støtte i noen form, men jeg tror at det lønner seg absolutt å gjøre seg noen utenom-skolelige erfaringer før studier om man har anledning til det.


#23

Tjorven sa for siden:

Da er jeg på vei til Arendal. Der er det selvfølgelig helt umulig å finne overnatting, så jeg må reise frem og tilbake i dag. Så det blir en laaaaang dag, men forhåpentligvis blir den ganske givende. Jeg har i hvert fall mye på programmet.


#24

Blånn sa for siden:

God morgen! Jeg er på vei til jobb. Skal styre showet i dag siden sjefen er i Arendal.


#25

star sa for siden:

Kommet meg på jobb. Er litt uttafor meg selv for tiden føler jeg. Hjelper ikke å sove elendig.


#26

tink sa for siden:

God onsdag! I går var det lummert og kraftig tordenvær på dagtid. I dag er dagen for varmt regn. God tur til Arendal Tjorven, jeg har sendt en fotoutstilling med historiske foto som skal vises på en mye brukt kafe der i dag.


#27

GeekyGirrrl sa for siden:

God onsdag godt folk. :) Lenge siden jeg har skrevet noe som helst her på FP, men jeg leser litt nå og da. I dag er første dag på jobb (gjemmekontor) etter sykdom, ferie og ny sykdom denne uka. Jeg tipper at jeg har hatt covid siste uka av ferien som har satt seg i bihulene og som nå gjør meg helt utslitt. Men er så lei nå at jeg prøver å sitte litt på hjemmekontor og lese gjennom e-post og komme litt i gang.
Nå er eldste dratt i militæret helt mot grensen til Russland, så jeg er litt glad russerne har andre grenser de er mer redd for nå. Mellomste på fjorten har jeg nettopp vekt, og han syns nå at denne ferien er aalt for lang. Minste på sju er på ferie-SFO og stortrives. "Vi bare leker og det er ingen lekser, sånn skole skulle vi alltid ha hatt" :knegg:
Ja, så sånn går dagen her.


#28

løve70 sa for siden:

God morgen :)

Har unnagjort tidlig møte, samt vært på joggetur. Nå mer møter før en pause for å være med arvingen på sprangtrening.


#29

Nenne sa for siden:

Hos oss ansettes over en lav sko og alt for mange av dem snakker ikke norsk. Det som pleide å være koselige lunsjpauser og ni-kaffe er nå ofte bare et pliktløp av bli kjent-prater og small talk med folk som snakker dårlig engelsk. Det er ikke gøy å gå på kontoret i det hele tatt. :snurt:


#30

Sissel sa for siden:

På kontoret på en sånn passe travel dag. Snart et fysisk møte.


#31

millact sa for siden:

Høres ikke greit ut, Nenne!

God tur til Arendal, Tjorven!


#32

star sa for siden:

Har kreka meg avgårde i dag også. Var på butikken i går fordi bilen er lånt bort i helga. Pleier ikke kjøre på butikken de dagene jeg jobber. Tok litt mer energi enn tenkt. Tar vanligvis tilbudsshopping på lørdager nemlig.


#33

tink sa for siden:

God torsdag. I dag er den store skolestartedagen. Har en 7. klassing og en sylfersk VGS-elev. Tror det blir greit for alle å komme i gang med hverdagen igjen.


#34

Dali sa for siden:

Her er det 8. klassing og sylfersk vgs. Første skoledag på vgs er et kvarters samtale med lærer pluss litt praktisk info. Resten av året blir det en time reisevei hver vei med buss og fulle dager, pluss stall etterpå. Skal bli meg litt av et år!


#35

star sa for siden:

Her er det start på mandag. Og det på ny skole og avhengig av buss.


#36

Millen sa for siden:

God morgen, her er og skolestart mandag.


#37

polarjenta sa for siden:

God morgen.

På plass på kontoret(har vært her et par timer altså) Har et lunsjmøte om en times tid. Ellers så er det enda rolige dager.

Skolestart på mandag her også.


#38

Skilpadda sa for siden:

God morgen! Jeg har fremdeles hjemmekontor i etterkant av min aller første(!) runde med covid, men jeg er nok frisk nå. Gleder meg til å komme tilbake på kontoret, nå ser det ut til at de aller fleste er på plass etter sommeren. Og de neste par ukene er bare helt alminnelige, rolige uker der det skal gå an å jobbe og trene og ha vanlige hverdager, det ser jeg jammen frem til. (September blir litt mer hektisk!)


#39

Tjorven sa for siden:

Jeg kom hjem fra Arendal kl halv to i natt, så i dag drøyde jeg jobbstarten bittelitt.

Arendalsuka er det rareste jeg har vært med på. Det var ministre, statssekretærer og toppolitikere for hver eneste meter man gikk, og det var interessant at de velger å ha et slikt arrangement hvor "vi" byråkrater kan få studere interaksjonen deres i slik detalj. Ja, ja ... det var i hvert fall gratis mat.


#40

Blondie sa for siden:

Jeg fikk ikke lov til å dra på Arendalsuka i år heller. :mumle: Mulig jeg må skaffe meg en jobb hvor det er relevant.

Fullt kaos før elevene kommer på mandag, helt oppskriftsmessig. Merker at hodet ikke er vant til å prestere.


#41

Maverick sa for siden:

FØRSTE runde med covid, Padda? Late adapter ass. :skuffet:


#42

Dali sa for siden:

Hvem er det egentlig som arrangerer Arendalsuka? Må gå med mye offentlige kroner på dette arrangementet, er det verdt det?


#43

Toffskij sa for siden:

Morn, jeg har gjemmekontor siden begge ungene er på jobb hele dagen, og jeg derfor har leiligheten for meg selv. Har til og med fått gjort en del nyttig arbeid! :kry:


#44

Nenne sa for siden:

Hjemmekontor her også. Jeg rømte fra betongborring.

Vi har hatt budsjettmøte for 2025 hele formiddagen. Det er tidligere og tidligere for hvert år.

Nå blir det lunsj med dattera som enn så lenge er hjemme.


#45

Skilpadda sa for siden:

Dali: Det er Arendal kommune som «eier» arrangementet, og det er 90% finansiert av private sponsorer (og 10% av offentlige), ifølge nettsidene deres.


#46

Skilpadda sa for siden:

Maverick: Jeg syntes ikke det var så kult å drive med covid når alle andre gjorde det, ser du. :filer:


#47

Maverick sa for siden:

Retrokorona. :hjerter: Vintagevirus?



#49

Maverick sa for siden:

Nostalgipandemi!


#50

Skilpadda sa for siden:

Nesten så jeg vurderer å lage surdeigstarter. :rørt:


#51

Maverick sa for siden:

... og gå ut og klappe for en sykepleier eller noe slikt!


#52

Blondie sa for siden:

Vi var på visning i går og ble betatt, men i dag kjøper noen andre huset «vårt»? Budrunde på tredje timen nå, så banken er nok glad for at vi ikke har alt klart til å by.


#53

Dali sa for siden:

Takk for info, Skilpadda. Regnet ikke med det var det offentlige som arrangerte, men med tanke på hvor mange offentlig ansatte som reiser dit må det koste en del. Men det er sikkert nyttig. Har aldri vært der selv.


#54

star sa for siden:

Endelig fredag. Den går heldigvis som regel fort for det er en del å gjøre.


#55

Blondie sa for siden:

Etterlengtet fredag, ja. Jeg skal forberede rom og mennesker til å ta imot sprett nye elever på mandag, alltid spennende. Blir godt å komme i gang nå. Men først, heeeeeelt rolig helg.


#56

Blånn sa for siden:

Fredag og jeg er på jobb. Jeg er helt satt ut av en beskjed jeg har fått på morgenkvisten. Fader heller. Jeg er heldigvis ikke personlig direkte berørt men fader heller.

Vel, får legge det bak i hodet og gå ut i skolegården for å leke.


#57

Dali sa for siden:

Frifredag før oppstart ny jobb over helga. Har så langt benyttet frimorgen til å hjelpe min ferske busspendler med å kjøre henne første etappe for å finne riktig skolebuss. Ikke bare bare å skulle starte busslivet med å må ut døra 0645 og ta to busser for å rekke skolen. Men tror året kommer til å bli bra da.


#58

Blå sa for siden:

Gjemmekontor, mens jeg venter på å kunne ringe noen for å få reparert oppvaskmaskin. Og, når jeg først er her så blir jeg nok hjemme tror jeg. Mindre vits i å ta turen bare for å være noen timer på kontoret.

Brøddeig på gang og god musikk på radioen, så jeg skal nok få jobbet.


#59

ingling sa for siden:

Jeg er syk på nte dagen og drittlei. Prøver på litt hjemmekontor for å ikke falle helt bakpå, nå som verden er i gang igjen passer det skikkelig dårlig å ikke virke.


#60

Addison sa for siden:

God morgen og god fredag! Arbeidsdagen er godt i gang, det samme er andre halvår og tempoet i hverdagen. Skolestart for yngste på mandag, lærermannen har planlagt seg gjennom uken. Tredje og siste russetid sparkes vel i gang om litt, håper det går like rolig og avbalansert for seg som de to første. Glad for helg nå, skal ut og spise med jentene mine i ettermiddag, satser på uteservering og god stemning i byen! :elsker:


#61

star sa for siden:

Jaggu effektiv i dag. Får forhåpentligvis ordna opp i en del ting.


#62

Toffskij sa for siden:

Morn! Dette er siste dag med alle hjemme før jul – Secunda drar av gårde på folkehøyskole i kveld. Og etter det er det bare en uke til utenlandsstudenten forsvinner også. :what:


#63

Adrienne sa for siden:

Jeg har sofakontor i dag, og leser meg opp på alt mine kjære kollegaer har produsert denne uken når jeg har vært litt for mye avlogget på grunn av dårlig form.

Været er nydelig og balkongdøra står dermed åpen og jeg nyter lyden av haugevis av barn som er på Tine fotballskole.


#64

Fersken sa for siden:

Morn! Siste feriedag denne ferien og jeg lurer på hvor ukene har blitt av.


#65

tink sa for siden:

Endelig fredag! Skoleåret og sesongen er godt blåst i gang i løpet av denne første uka på jobb. Heldigvis litt gradvis opplading i løpet av uka. Blir tidlig lunsj og tidlig hjem på meg i dag. Stikker til Østlandet for bryllup. :hjerter:


#66

Nenne sa for siden:

Hjemmekontor i finværet. Det er flyttedag for Storesøster så vi skal ha litt kort dag i dag.


#67

Eia sa for siden:

God dag! Kort innpå, før jeg fyker ut i produksjonen igjen.

Det skal bli godt med helg, og denne blir sosial og spennende kan man si. Opp til småbruket og forberede for festcamp. Det er ventet rundt 50 pers som skal fores med paella fra en gedigen paellera, så det blir i hvert fall litt annet å tenke på enn jobb ... :skremt: :hyper:


#68

Sissel sa for siden:

På hjemmekontor i dag også. Skal reise på hyttetur til Lindesnes om et par timer, så jeg fyker litt rundt og pakker innimellom jobbingen. Ser ut til at vi får fint vær, så vi gleder oss. :)


#69

Tjorven sa for siden:

:gaah:

Jeg har blitt kalt inn til et møte som er så spennende at hele tre direktører har lyst til å være med. Men de kan selvsagt ikke på det tidspunktet de er kalt inn til. Derfor er jeg bedt om å finne et nytt tidspunkt. Og når jeg samkjører de fire kalenderne, så er det ledig ..... den 23. desember kl 16 .... sånn omtrent. :dåne:


#70

star sa for siden:

Så at bussen jeg vanligvis tar var særdeles forsinka så tok bussen en time før. Det var veldig lurt. Har nemlig ligget strak i sofaen i en halvtime og bussen jeg skulle tatt har akkurat dratt.


#71

Dali sa for siden:

Morn! Kaffe og bok før resten står opp. Pussig, på fridager er jeg alltid først oppe, ellers i uka står mannen opp først. Godt med litt stilletid i huset iallefall.


#72

Blondie sa for siden:

Jeg er i dårlig form og vurderer om helgas plan om å flytte seg til kysten lar seg gjennomføre. Det er så kjedelig å ta hensyn hele tiden. Mannen er fin og har fikset kaffe, så jeg skal ikke klage.


#73

Fintdethei! sa for siden:

Har pakket for en miniweekend til min mor, det blir koselig. Litt kaffe og mat i magen før jeg kjører. Det er bare meldt drittvær hele helgen, så stueforandring er overlevelsestrikset jeg har.


#74

star sa for siden:

Rolig lørdag her. Har lånt bort bilen så den vanlige butikkrunden utgår. Må få rydda litt.


#75

Maverick sa for siden:

Heihei folkens. :juhu:

Driver med en kombo av husarbeid, skolestartprepping, jobbing og straks noe stallarbeid også. Det er litt høst i luften og det er altså SÅ deilig!


#76

Skilpadda sa for siden:

Hallo! Jeg skal i bryllup til en kollega i dag, det blir nok hyggelig. Har puslet rundt og funnet kjole og dessuten smykker som jeg ikke har brukt på lenge, og er veldig fornøyd. Og i morgen skal vi gå på visning, det er det veldig mange år siden vi har gjort. :knegg:


#77

Pøblis sa for siden:

Skal dere flytte, skilpadda?


#78

Millen sa for siden:

God søndag, folkens.
Her blir det klargjøring for skolestart imorgen og litt annet småtterier.
Men først kaffe.


#79

løve70 sa for siden:

God morgen :)
Vi er på hytta på fjellet. I dag er det meldt pissregn hele dagen, så ser fort for meg at vi ikke blir så sene hjem. Vil ikke være for tidlige heller. Arvingen hadde fest i går :knegg:


#80

Blånn sa for siden:

God morgen! Plan for dagen er en crossfit-økt, middag hos foreldrene mine og litt jobbing.


#81

Blånn sa for siden:

Og for første gang siden 2005 er det bare jeg som starter på et nytt skoleår i morgen. Milepæl!


#82

vixen sa for siden:

I morgen starter vi alle tre så føler jeg trekker pusten før det kicker i gang. Blir en hektisk høst,men greit å komme i gang på et vis. Overgang til helseplattform i høst og jeg har 140 ansatte som skal læres opp. Blir litt av en logistikk og høsten er ofte hektisk fra før med budsjettprosess og det som hører med. Jeg ligger an til dundrende overforbruk før vi starter lizm. Hujja!


#83

Dali sa for siden:

Morn! Jeg har laget matpakkebrød etter oppskrift fra IG (spisoppmaten heter hun). Anbefales, jeg har lyst å spise opp alle selv i dag. :knegg: Skal starte på ny bok lånt fra bibliotek, og det krever alltid litt sats før jeg kommer i gang. Men pleier å være verdt det.


#84

Fintdethei! sa for siden:

Skolestarten var i gang forrige uke for tenåringen. VG2, årene flyr…


#85

Fersken sa for siden:

Ungdomsskoleeleven startet torsdag, mens videregåendeeleven og jeg starter igjen etter ferien i morgen. Da er det ikke ferie/fri igjen før til jul for meg. :sukk:


#86

Maverick sa for siden:

Heisann hoppsann. Unødvendig travel dag som begynte før kl 07, etter lang og unødvendig travel dag i går som sluttet rundt midnatt. :mumle: Har rukket å være innom opptil flere konsertarenaer opptil flere ganger i dag, og krysser fingrene for at jeg slipper en tredje tur ut, men kan løse resten av fandenskapet hjemmefra. :mumle:


#87

Skilpadda sa for siden:

Pøblis: Foreløbig stikker vi bare en tå uti det å se på leiligheter. Første visning dette århundret! :knegg: Men det er med tanke på å kanskje flytte, ja.


#88

Kanina sa for siden:

Så spennende, Skilpadda!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.