Vi har gått fra fire til to personer i husstanden, og jeg merker at alle ildfaste former er for store. Jeg ønsker meg en liten, ildfast form, og det er fint om den er lett å rengjøre og lett å ta ut og inn av ovnen. Den trenger ikke ha lokk. Det er også fint om den er rektangulær (til nøds kvadratisk), altså lasagneplatevennlig. :)
Nå har jeg kun en oval som er liten nok, og fasongen er litt upraktisk. Dessuten er den laget av klart glass, og det er ikke så lett å holde helt rent.
Jeg liker veldig godt formene mine fra OBH Nordica, men selv den minste er ofte for stor, særlig til gratenger etc. Men de er utrolig greie å rengjøre.
Pillivuyt har veldig mange ulike størrelser på ildfaste former.
Feks denne. Jeg har kjøpt et sett med en stor og to halvparten så store dom kan oppbevares i den store, hvor de små fungere veldig bra til feks potetgrateng til to.
IKEA 365+ Boks i glass, disse syntes jeg er geniale. I tillegg kan man kjøpe lokk, så har man litt rester er det bare å sette på lokket og putte i kjøleskapet. Fås i alle str fra 750 ml til 3,1 ltr. www.ikea.com/no/no/p/ikea-365-boks-rektangulaer-glass-70359199/
Elsker disse som jeg også har kjøpt på Kitch´n. Kommer i tre størrelser og har lokk!!! Jeg synes at lokk på former er like genialt som lommer i skjørt og kjoler :hjerter:
Jeg støtter Fløyel. Jeg er litt usikker på str. på de jeg har men de er glimrende til lasagne for 2. Jeg har lokk, og putter da noen i fryseren når jeg først lager.
Jeg har også Grand Cru fra Rosendahl, en smal retangulær, og en liten rund, i klart glass. Disse har også lokk og oppholder seg i fryseren av og til.