Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor liker du å reise?

#1

him sa for siden:

Hva er det ved reising som appelerer til deg? For min del liker jeg å reise av to grunner: 1) Komme meg vekk fra hverdagen (dette betyr i praksisk, husmaling, vasking og plenklipping) og 2) Spise nye ting. Det siste er litt pinlig, men jeg liker veldig godt å smake på nye ting. Siden det er dette som kriteriene mine synes jeg det er helt greit med ferietur til Sverige, eller en tur hos moren min eller svigerfamilien.


#2

Myrsnipa sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke så godt å reise jeg. Folk syns jo jeg er rar om jeg sier det, men jeg syns det er mye styr. :flau:


#3

Sitron sa for siden:

Det er vel ikke pinlig, Him. Halve poenget, syns jeg, med å reise nye steder er nettopp maten.


#4

Myrsnipa sa for siden:

Da må jeg bare skyte inn at NÅR jeg reiser så er jeg ikke spesielt glad i å smake på skummel mat heller. :flau:


#5

Michayla sa for siden:

Ny og spennende mat, kulturen, varmen, naturen, menneskene, opplevelsene man ikke får her hjemme.
Liker å reise her hjemme og jeg, mange steder i norge jeg kunne tenke meg å oppleve også.
Men det er billigere å feriere utenlands :knegg:


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg er eventyrer og anekdotesamler. Og både mannen og jeg er pasjonerte språknerder, så mye av tida går med til tjuvlytting. Dessuten elsker vi planlegging og utpønsking av mer eller mindre smarte løsninger.

Og så er det maten, selvfølgelig! Det er vel ikke noe å skamme seg over, jeg kan godt finne på å detaljplanlegge månedsvis i forveien hvor og hva jeg skal spise på en bestemt reise.

Avslapping er vi derimot ikke så flinke til, selv om vi stadig eksperimenterer med det. :humre:


#7

him sa for siden:

Sitron og Tinetoff: Jeg synes det er greit å være glad i god mat, men det får faktisk an å få en helt allright caffe latte andre steder enn i Italia. For ikke å snakke om prisforskjellen, da. :humre:


#8

Sitron sa for siden:

Caffe latte vil fior det første aldri bli helt ålreit. Dessuten har jeg aldri smakt samme mat her hjemme som jeg har gjort andre steder, selv om det ser ut og heter det samme.


#9

Misteri sa for siden:

Jeg er ikke glad i å fly, så det stopper meg. Jeg liker jo å komme bort, men er ikke glad i kaoset det er å få 5 stykker ut av huset. Så vi drar foreløbig kun på hytta. Drømmer om en tur til Danmark med ungene til sommeren. Leie et feriehus. Da kan vi jo ta båt. :fnise:


#10

Toffskij sa for siden:

Jo, men det handler om eventyr, him! Å spise nudler på en helautomatisert japansk nuddelrestaurant, f.eks., eller dim sum i diger New York-kinarestaurant med ambulerende traller, eller å spise gud-vet-hva ved boder på asiatiske nattmarkeder! :hyper: Denne mannen skjønner hva jeg mener!


#11

Misteri sa for siden:

Hærlig. :D


#12

Michayla sa for siden:

helt enig.

Var i italia..
Den beste Lasagnen, pizzaen og pastaen EVER....

Savner det allerede.
Her hjemme smaker det langt ifra slik det gjorde i italia.

Jeg prøvde omtrent det som var å prøve og som de lokale anbefalte.
namnamnamnam

Hot chockolate kommer aldri til å være det samme igjen.
Jeg trodde jeg fikk kakao som man får her hjemme og de andre stedene jeg har vært.

Men her spurte mannen bak disken hvilken tykkelse jeg ville ha.

Ke:confused:

Sa middels og den var himmelsk.
Var like tykk som en god fløtesaus..Namnamnam..
Smaken også var helt himmelsk..kan ikke sammenlignes med norsk kakao..


#13

Mandarin sa for siden:

:fnise:

Som med meg dette. Jeg elsker å spise god og ny mat! - Og å slippe bort fra hverdagen i ny og ne. Derfor kan en tur til svigers være svært kjærkommen. At de i tillegg tar seg av lillemor hver morgen (og foreldrene får sove leeenge) gjør det nesten til et luksusopphold ! :knegg:


#14

Agent Scully sa for siden:

Sitter og planlegger hjemreise alene med snart 2-åringen med to fly og ett tog, og jeg har en svært sterk følelse av at jeg ikke kommer til å like det ... :knegg:

Jeg liker best å besøke noen, eventuelt reise sammen med noen, og ikke bare reise til et nytt sted for forandringens skyld. Og så bør bestemmelsesstedet by på noe jeg ikke kan gjøre hjemme, f.eks. stå på ski, bade på en strand eller gå på en konsert. Jeg er ikke så glad i sightseeing og slikt, og heldigvis har jeg funnet meg en mann som synes speed-sightseeing og speed-museum-ing er toppen av lykke.


#15

Bluen sa for siden:

Jeg finnes ikke eventyrlysten, så min motivasjon for å reise kan i alle fall ikke tilskrives den slags tilbøyeligheter. Som Him liker jeg å komme bort fra hverdagen, og da gjerne for å a) se noe nytt og snuse inn lukten av et annet sted, b) shoppe, c) spise god mat og drikke god vin. :sparke: Det trenger definitivt ikke å være så mye fastlagt opplegg når jeg reiser, snarere tvert imot. På jobbreiser har kollegaen min tidvis vært nødt til å bruke mild makt for å få meg med på museer. :rødme:


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg liker å føle meg rikere når jeg kommer hjem enn når jeg dro. Jeg liker å oppleve nye miljøer, natur, historie og ikke minst mat.

Jeg liker å observere lokalbefolkning og å møte mennesker "hjemme".

Jeg får litt hetta hvis jeg ikke har vært på en tur utenfor Norden i løpet av året, aller helst til en annen verdensdel. Jeg er ikke noe turistanlegg-menneske, men kan godt reise til turiststeder i f. eks. Hellas og Spania så lenge det er mer å se og oppleve i nærheten enn en strand og en svensk bar.

Mye av gleden ved å reise for meg er å planlegge reisene. Jeg har til alle tider planlagt minst 3-4 ferieturer og kan omtrent reise hvor som helst, når som helst, og vite om masse spennende å gjøre der. :knegg: Jeg hater å reise uforberedt.


#17

Left sa for siden:

Det beste med reiser er å oppleve noe annet enn det man gjør hjemme.
Se hvordan det er andre steder, arkitektur, landskap, kulturliv, atmosfære osv.
Komme bort fra hverdagen stress og mas, gjøre noe hyggelig sammen med familien ELLER alene(evt sammen med venner), spise mat man ikke har laget selv og med litt andre kryddere enn vi har her.
Jeg har begynt reisen allerede når vi kommer til Gardermoen. Nei - jeg begynner reisen min i hodet leeeeenge før vi skal dra faktisk. Det er kanskje den aller beste delen med hele reisen. Forventninger, planlegging og det å glede seg til turen :)


#18

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg synes det er utrolig gøy å reise kollektivt i andre storbyer. Metroen i Paris. Subwayen i New York. Tuben i London. Det er deilig å sitte der, kjenne lukten av en annen storby, se hvordan andre mennesker lever.

Jeg elsker også å spise frokost i andre land. Å spise croissanter med syltetøy er fjernt fra den vanlige brødskiven med leverpostei. Ferskpresset grapefrukt og nyristet bagel likeså. For ikke å snakke om en stabel med pannekaker.

Jeg synes også, som him og flere med, at maten er halve moroa. I tillegg kommer altså dette med å få et glimt av hvordan andres hverdag er. Høre et annet språk, kultur, severdigheter ... Akk.

Jeg er også glad i avslapping, og kan ha en puls farlig nær null om jeg befinner meg i nærheten av en strand. Storby eller strandferie er favoritten.


#19

Guava sa for siden:

Jeg har litt forskjellige kriterier for reisene mine og liker mye forskjellig. Det aller viktigste er å bli tatt ut av hverdagen. På den måten kan en tur med overnatting i Østersund også tilfredstille litt av utferdstrangen min. Å reise i Norge er jeg ikke spesielt glad i, kanskje fordi alt minner meg om hverdag.
Butikkene er jo de samme over alt, bilskilt og språk, nei jeg vil ut av landet, helst langt.

Jeg drømmer noen ganger om å reise bort for å slappe av, men vet med meg selv at jeg ikke har tålmodighet til det. Å være på et resort en hel uke i strekk er ikke noe for meg. Jeg må se noe, oppleve noe og jeg er ikke prippen i forhold til komfort når jeg først er på slike turer. Noe av det som gjorde Egypt spennende for min del var byturer sammen med egyptiske studenter, overnatting på et sted som de fleste her inne ville grøsset over, mat på restauranter uten engelsk meny, oppdagelsesturer i Kairo langt utenfor der bussene går.
Slik er jeg på alle turer. Jeg liker å se ting. Store severdigheter hvor det er massevis av folk med like caps og en reiseleder med en matchende paraply som han vifter med for å samle flokken er ikke helt min greie, selv om jeg må få med meg de viktigste stedene når jeg er ute og reiser. Det er bare for å ha "gjort" det. I St.Petersburg besøkte vi de store severdighetene, men det er ikke det som sitter igjen. Det som sitter igjen er jakten på rent flaskevann (dette er mange mange år siden), overnattingen i slitte leiligheter med 50-tallsmøbler osv. Jeg er kanskje rar, men det er slike ting jeg husker best. Alle rare små detaljer.

Jeg har også sans for ferie med ungene på danske feriesentre, men må også på slike ferier gjøre noe annet enn å gå på lekeland og bade.


#20

Guava sa for siden:

Når du nevner frokost Monsoon kan jeg ikke la være å nevne en av de mest minnerike frokostene jeg har fått servert. Vi skulle kjøpe oss frokost litt kjapt i Las Vegas (ventet på buss til Los Angeles). Frokost for 2 dollar fikk vi se på en plakat og vi gikk inn i kafeen og bestilte. Det var dumt å ikke sjekke hva vi bestilte. Vi fikk servert en diger Cola, kaffe, bacon, pølser, et loffrundstykke dekket av en feit hvit saus, pommes frites og noen andre stekte greier :dåne:
Den frokosten var minnerik, ikke på grunn av smaken for vi spiste nesten ingen ting, men opplevelsen av å få servert de tallerknene og blikket til mannen min var ubetalelig.


#21

Blåbær sa for siden:

Avbrekk fra hverdagen er det viktigste.
Ellers så liker jeg både ferie med masse opplevelse, og ferie kun for å slappe av.

Italia med god mat og vin er nok mitt favorittreisemål. Der får jeg både i pose og sekk syns jeg. Avslappende stemning og mye å oppleve.
Skulle gjerne vert i Italia hvert år! Drømmen er ett feriehus i Italia!


#22

torsk sa for siden:

I det hele tatt så liker jeg å være i et annet land, og jeg liker å se på hvordan andre folk lever. Allerede under innflyvningen blir jeg ofte sittende og tenke litt på hvor vanvittig mange mennesker det er overalt, og at alle sammen der nede i husene sine har helt egne liv hvor de driver med en hel masse greier. Er jeg i en storby, så liker jeg å gå gatelangs helt alene og suge inn hverdagslivet.


#23

malena sa for siden:

Det aller beste med å reise er de gangene man har anledning til å være såpass lenge og bo på den måten at man sklir litt inn i hverdagslivet.
Som da jeg var i Melbourne. Åh, som jeg elsker den byen. Jeg var der i tre mnd og bodde i vanlig leilighet. Opplevelsen hadde nok blitt en ganske annen om jeg kun hadde vært der på "vanlig" storbyferie.

Hvorfor jeg liker å reise avhenger mye av anledning og reisemål.

Jeg liker å reise til Hellas pga varmen, havet og den gode maten.
Til storbyer fordi jeg elsker å betrakte mennesker, og det pulserende livet tiltaler meg virkelig. Som Monsoon sier, ingenting er som å sette seg på en buss eller trikk og bare smelte inn, kikke ut og betrakte alle rare mennesker.
Og til svigermor fordi det er så deilig å komme bort fra hverdagen innimellom, til noen som lager mat og gjerne tar med ungene ut i sandkassa. :D


#24

Tangina sa for siden:

Følelsen av frihet og forventningen om helt nye og ukjente opplevelser (eller gjensyn hvis turen går til et kjent sted).

Hater å fly, og det er blitt et større og større hinder for gleden ved å reise. Men når jeg først er kommet et sted, så er lange, bedagelige restaurant/kafebesøk og annerledes mat og drikke noe av det jeg gleder meg mest over. Jeg er over hodet ingen strandløve, og trives mye bedre i leiebil enn på stranda når det er snakk om Syden. Og med leiebilen i bruk, appelerer nok landskapsopplevelser mer enn museer og slikt. Å reise med lokale kollektive transportmidler og vandre rundt i områder utenfor de faste turiststiene er moro.

I yngre år likte jeg å reise enkelt og billig, men med årene har jeg nok blitt mer og mer begeistret for komfort og gode senger. Men jeg trenger fortsatt ikke flotte hoteller så lenge jeg får sove godt. Jeg er ingen shopper, så butikker er ikke noe som tiltrekker - ei heller ting som fordrer mye fysisk aktivitet.


#25

Pasta sa for siden:

Jeg liker å reise fordi:

  • Det er herlig å rømme fra hverdagen mens man planlegger reisen. Planleggingen er halve gleden for meg.
  • Å glemme tid og sted. Spise når man er sulten og sove når man er trøtt.
  • Å være nær ungene uten forstyrrende elementer omkring som man alltid "må" gjøre når man er hjemme.
  • Oppdagelsesferd i kultur og natur (kan like godt være i Norge).
  • Smake på ny mat og ny drikke.
  • Varmere strøk fordi jeg elsker å bade i varmt hav.
  • Å kunne ligge strak ut en hel dag uten å ha dårlig samvittighet.
  • Å ta del i at ungene oppdager at ikke alt er som vi er vant med å ha det hjemme.

#26

nolo sa for siden:

Som Tinetoff er jeg en pasjonert tyvlytter, og jeg liker også å smake og lukte og se nye ting. Men jeg liker og å komme tilbake til steder jeg har vært før, så jeg må ikke planlegge nye steder hver gang jeg skal ut og reise.

Det er også veldig moro å shoppe andre steder enn i hjembyen.:nikker:

Jeg liker så godt forventningene og den gode følelsen av å skulle vekk fra det vante. Det gjør ingenting med en ekstra mellomlanding eller noen togbytter når jeg skal på tur,men når det gjelder hjemreise er jeg ikke like romantisk innstilt, da vil jeg helst bare teleportere meg tilbake.


#27

Gaia sa for siden:

Jeg elsker å reise fordi det er godt å komme bort fra den vante hverdagen. Det er herlig å spise god mat, og å kunne gå ut å spise hver kveld. Jeg liker å (gjen)oppleve fremmede lukter og stemninger. Dessuten så er det noe helt eget ved det å være på reisefot som jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Men jeg har reist mye siden jeg var liten, og den spesielle reisefølelsen slutter aldri å glede meg. :)


#28

bina sa for siden:

Jeg er nok mest som Myrsnipa. Egentlig ikke spesielt glad i å reise. Syns selve reisingen er slitsom, masete og gjerne en masse venting og køståing. Fremmed mat er jeg heller ikke særlig begeistret for, og spesielt lite begeistret for den ofte manglende hygienen hvor den fremmede maten er fremstilt. Jeg liker ikke offentlige toaletter, og jeg liker ikke å sove på hotell.

For meg er den eneste motivasjonsfaktoren for å reise å treffe bestemte mennesker. Dvs mennesker jeg kjenner eller har kontakt med fra før. Jeg reiser ikke for å bli kjent med nye mennesker. Men jeg kan reise langt for å treffe en god venninne, eller tilbringe tid med familien.


#29

Bluen sa for siden:

Nå kom jeg på noe mer: Jeg elsker å bo på hotell! Ettersom jeg er ei superrotete sjuske, er det vidunderlig å kunne ha det ryddig og oversiktlig for en stakket stund. :knegg: Det sklir naturligvis litt ut etter kort tid, men det er i alle fall begrenset med klesplagg og gjenstander å rote med.


#30

Maverick sa for siden:

Jeg elsker å være på vei. Å kjøre steder jeg ikke har vært før, å fundere på hva menneskene inni de ukjente husene driver med og tenker på, å se ting jeg ikke har sett før, å være steder hvor ingen, ingen, ingen kjenner meg.

:hjerter:

Nå ble jeg både reisesyk og sulten.


#31

bina sa for siden:

Nja.... skeptisk.... ;)

Det er hyggelig å komme inn på det strøkne hotellrommet. Men det varer jo bare til man begynner å slenge rundt seg med jakker, sko og kofferter. Så bor man i koffert (for ingen i verden pakker vel faktisk ut og legger klær i skapet på hotellrommet?), med skittentøyet i en plastpose, og hvor i all verden ble det av laderen til mobilen?

Neeeei.... borte bra, men hjemme best!


#32

malena sa for siden:

Hotell, ja. Det elsker jeg også. Ferdig oppredde senger hver dag. Gå til dekket frokostbord, bare levne alt når man er ferdig. :drømmer:


#33

Bluen sa for siden:

:juhu: Det er jo en del av moroa!


#34

malena sa for siden:

:juhu:


#35

Toffskij sa for siden:

Jeg er også lidenskapelig hotellboer, og pakker selvsagt ut (om jeg skal være der mer enn en natt, i hvert fall). Og toppen av luksus er å bestille roomservice-frokost.


#36

Guava sa for siden:

Jeg er egentlig ingen shopper i det hele tatt, men det å kikke i butikker synes jeg er morsomt i utlandet. I Norge synes jeg det er kjedelig siden kjedebutikker dominerer så totalt og det er vanskelig å finne noe som er annerledes. Jeg shopper sjeldent noe særlig, men det å kikke på utvalget er morsomt hvis jeg kommer til nye og spennende steder i utlandet.
I Norge synes jeg kafeer og spisesteder kan være mer morsomt å oppdage (med unntak av veikroer :grøss: ).


#37

nolo sa for siden:

Jeg kom på en ting; jeg liker å være alene i nye byer. Uansett hvem jeg reiser sammen med, må jeg ha noen timer for meg selv der jeg kan sitte og observere, eller bare gå akkurat der jeg vil, og stoppe og se/kjøpe/beundre når det passer meg. Åh, nå ble jeg reisesyk.:ja:


#38

Bluen sa for siden:

Å ja! Alenetid i nye byer er gull verdt! Og shopping sammen med andre er sjelden vellykket.


#39

Tangina sa for siden:

Er også av dem som pakker ut kofferten og legger i skap når jeg bor på hotell - i hvert fall hvis det er snakk om mer enn en natt. Og så klarer jeg aldri å la være å ta noe fra minibaren hvis det finnes slikt. Gir meg en utrolig deilig følelse av luksus. Har ikke våget meg på room service enda, men det kommer nok. :knegg:


#40

malena sa for siden:

Jeg synes ikke roomservice-måltider er noe særlig, jeg. Da skal hotellrommet være uvanlig luksuriøst/koselig for at jeg skal gidde å spise maten min der fremfor å ta det i restauranten. Annen roomservice er selvfølgelig mer enn greit. :glis:


#41

Toffskij sa for siden:

Jeg snakker bare om frokost, altså. Jeg elsker simpelthen frokost på senga.


#42

Guava sa for siden:

Nå fikk du meg til å drømme tilbake til en kaffebar med utsikt til Hong Kong-island. Folkelivet, Star ferries og alt annet passerte og deilig kaffe og kaker ble servert. Reisesyk ja:ja:


#43

Toffskij sa for siden:

Hong Kong! :hyper:


#44

Maverick sa for siden:

Jeg er slett ingen shopper, men jeg er gift med en. :sukk:


#45

bina sa for siden:

Det er liksom det jeg forbinder med hotell. Der sitter man, klokka er 5 på ettermiddagen, med noe take-away eller roomservice-mat på et brett, på senga (for stolen er jo grei nok, men selvsagt full av klær, og noe ordentlig bord finnes ikke). Med beina i kors, maten på fanget og en eller annen trasig TV-kanal.

Eller frokosten. Noen stakkarslige tørre greier og noe ekkel marmelade. Halvkald te og et glass med ekkel melk.


#46

Toffskij sa for siden:

Nei, det er selvsagt snakk om varme croissanter og GOD kaffe, hallo! :skuffet:


#47

bina sa for siden:

Men croissanter er jo bare ekkelt... :negativ i dag:


#48

Hasselnøtt sa for siden:

  1. Komme meg bort
  2. Ha tid til å rote bort dagene på tant og fjas uten å tenke på hva man burde ha gjort
  3. Se nye steder, kulturer og folk. Rett og slett få litt input, det er alltid fint å se at det går an å leve helt anderledes enn hva man tenker er "normalen"

Mat er ikke noe stort tema for meg. (Vin, derimot, har jeg ikke noe imot å prøve).


#49

Candy Darling sa for siden:

Jeg er en kikker. Jeg elsker å se på andre som lever dagliglivet sitt, spesielt når det er helt annerledes enn mitt. Så sitter jeg og lager fantasihistorier om hva de gjør og tenker og hvordan de lever. Som Monsoon tar jeg metro så mye jeg kan, og kan gjerne sitte på kafé i timesvis. I teorien. Med barn er det ikke såååå lett.

Jeg elsker også å forflytte meg når jeg er på ferie. Det optimale er 3 netter på hvert sted, da har man rukket å få roen og rastløsheten igjen. Når man er Scarlett. Men det funket helt greit å ha et flott hus som base også, og bare ta noen få overnattingsturer og flere dagsturer, når man nå drar med to barn. Men friheten til å endre planer er viktig!

Også må jeg innrømme at jeg samler på steder og land. :sparke: Vi har et stort kart med fargekodede nåler på (og det beste er å sette en Scarlettpinne uten at Rhett har vært der, sekundært å skifte ut en Rhettpinne med en Fellespinne :glis: ).

Maten er mindre viktig for meg, men det kommer seg - nå som jeg endelig har blitt så voksen at jeg ikke er særlig kresen lenger. Og charterturer oppfyller vanligvis ikke et eneste av feriekriteriene mine. I dag leste jeg om et Dansebandhotell på Gran Canaria. Jeg vil faktisk heller være hjemme i slapset. :grøss:


#50

malena sa for siden:

Varme croissanter og en god latte kan inntas hvorsomhelst, nårsomhelst.

Jeg tenkte på tradisjonell frokost med rundstykker, traktekaffe osv.


#51

Pepper Lemon sa for siden:

Å ligge henslengt på sengen, iført morgenkåpe, med nypresset juice, varme croissanter og deilig kaffe på en liten kanne - ja, det er ferie det.

Dette var en deilig tråd. Jeg ble skikkelig reisesulten. Og om kun 2,5 måned skal jeg på tur igjen. Hurra!


#52

Candy Darling sa for siden:

Å, hold snavla. :mumle:

:ingen billetter i skuffen:


#53

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker å være underveis - ikke fly, egentlig, det er trangt og kjedelig, men å sitte på tog eller buss har jeg aldri greid å bli lei av. Jeg liker å gå i en ny by, traske gatelangs og se på husene og bilene og hvordan trikken ser ut, lese menyer på kafeer og kjøpe noe å spise underveis, kikke på vareutvalget i kolonialbutikken, sitte på kafe og se på folk, og kanskje shoppe litt også. Jeg liker å prøve ny mat, eller kjent mat i en ny setting eller kjente råvarer tilberedt på en litt annen måte. Jeg liker at det lukter annerledes og at det er andre fugler (eller flere ekorn) i parken, og så liker jeg selvsagt å ha fri og ikke ha annet å gjøre enn å sose rundt i byen hele dagen. :D Jeg liker også å bo på hotell, ja, det gjør jeg så lite at det er bare stas. Det er nydelig å komme inn på hotellet sent på ettermiddagen med hodet fullt av inntrykk og kameraet fullt av bilder, og se gjennom posene med det jeg har handlet, og hvile slitne ben mens jeg blar i kortene jeg har kjøpt, eller ta en lur før vi skal ut og spise middag. Vi pleier å bo på billige steder, og roomservice har jeg aldri forsøkt meg på, men jeg er kanskje ganske enkel, for jeg synes vi har hatt flaks med frokosten de gangene vi har hatt den inkludert i prisen, og noe annet enn frokost har jeg aldri brydd meg om å spise på hotell. Billige hoteller ligger stort sett alltid i et strøk av byen der det er lett å finne rimelig mat og god og kjapp kaffe nesten når som helst.


#54

Pepper Lemon sa for siden:

:nikker: Det er veldig gøy å titte i matbutikker. Særlig når man finner pølser med honning og brunt sukker, eller hermetisk slange.


#55

him sa for siden:

En tidligere sjef av meg spiste hva som helst bare det var eksotisk nok. Han ble så snurt da jeg sa at jeg ikke ville fly sammen med han over Andes. :lol: Det var rett etter de sendte den "Alive" filmen. Jeg spiste aligatorburger sammen med ham, og ja, det smakte som kylling. (Akkurat det er kanskje ikke så overraskende siden aligatorer og fugler skal ha felles stamtre).


#56

Karamell sa for siden:

  1. Komme bort fra pliktene i huset
  2. spise god mat. jeg elsker også å smake ny mat!
  3. Shoppe
  4. Slappe av/sole meg

#57

Eia sa for siden:

Jeg elsker å reise! Noe av det jeg liker best er at jeg raskt får et annet perspektiv på livet. Jeg glemmer alt hverdagsfjas og ser litt lenger enn nesa rekker. Uansett om jeg er i Göteborg, på båttur eller i et eksotisk land langt borte. Og så bruker jeg sansene mine mer enn i hverdagen. Mat er en betydelig del av reiseopplevelsen. Åhh - nå gleder jeg meg voldsomt til februar.

:billett i skuffen: :D


#58

Toffskij sa for siden:

Hvor skal du hen da, Eia?


#59

Mikkeline sa for siden:

Jeg elsker også å reise, bare det å dra på hytten en time fra der vi bor gir meg en deilig følelse. Det er fantastisk å ha helt fri fra jobben (som jeg forøvrig elsker), slippe å tenke på om bosspannet skal settes ut neste morgen, slippe å ha vekkerklokke på, og bare ta dagene som de kommer.

Når jeg er på reise (helst litt lenger borte enn hytten...:knegg: ) så dukker kikkeren umerkleig opp i meg. Jeg elsker å sitte på en kafe og observere de som sitter rundt meg, eller ligge på stranden med nesen i en bok og smugtitte på verden rundt meg.

Det som er mest fantastisk med reisene, enten de er veldig eksotiske eller "bare" til en annen by i Norge er at de alltid skaper minner på en eller annen måte. Enten det er smaken av den ferske ananasen på stranden i Thailand, den fantastiske smaken av is i Firenze, natten vi havnet på et "Zimmer Frei" hos verdens koseligste dame i Tyskland, eller da jeg trakket på et sjøpinnsvin under snorkling i Thailand, Minner på godt og vondt som man kan hente frem når man trenger litt humor, romantiske følelser eller hva det måtte være.

Ekstra stas synes jeg det er nå når jeg får være med å skape minner for barna mine. Storebror snakker ofte om da han og storefetteren hoppet i bølgene i Italia. Det er deilig å være med ham på ferden i hans sommerminner, og det er godt å vite at det skal bli flere av dem.

I år blir et nydelig år for oss på reisefronten. Februar skal vi 14 dager til Thailand, Mai skal vi 4 dager til London, Juni skal vil 4 dager til Barcelone, Juli skal vi 4 dager til Nord-Norge, August skal vi 14 dager til Toscana og i September blir det sannsynligvis nok en langhelg til et eller annet sted sammen med gode venninner.

Barna skal være med på de lengste feriene, storbyferiene er det denne gangen bare jeg og mannen som skal dra. :hjerte:


#60

Eia sa for siden:

Til Filippinene!

Jeg har aldri vært i Asia før, og jeg gleder meg som en unge. Eivind og mannen min skal selvsagt være med og vi skal blant annet i et bryllup i Davao. Resten av turen er deilig uplanlagt.

  1. februar setter vi oss på flyet og kommer hjem igjen 3 uker senere. Herlig!

#61

Tangina sa for siden:

Åh, heldiggris! Var en måned i Filippinene på 80-tallet og elsket det. Tror nesten det var den beste opplevelsen på min Asia-ryggsekktur. Håper dere får en like fin opplevelse.


#62

Nooria sa for siden:

Åh jeg lengter sånn etter å reise!

:bilett i skuffen:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.