Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kombiovn (mikro og varmluft), hva brukes den til?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jah... dumt spørsmål, kanskje, spesielt siden jeg eier en sånn. :sparke:

Jeg har nokså nytt kjøkken, og jeg har selv valgt ut en stekeovn med en kombiovn over der igjen. Det er altså en mikroovn og varmluftsovn i ett. So far so good. Men saken er at jeg kun bruker den som mikro. Når jeg skal steke noe, bruker jeg den vanlige stekeovnen. Årsaken tll at jeg kjøpte kombi, var at jeg ville ha muligheten tii å steke flere ting på én gang (nor jeg i grunnen sjelden/aldri gjør, har jeg funnet ut).

Jeg har ikke airfryer (og ønsker meg for så vidt ingen heller), men jeg leste nettopp at en airfryer basically er en bitteliten varmluftsovn. Og da begynte jeg å tenke på om jeg kan bruke denne kombiovn på samme måte. Den er jo mye mindre enn vanlig stekeovn. Eller er det andre tilfeller hvor det er bedre å bruke kombiovnen enn vanlig stekeovn?

Dere med kombiovn, hva bruker dere den til? Hadde jo vært greit om det ikke var totally waste of money. Da kunne jeg jo like gjerne kjøpt en mikro. :knegg:


#2

Hyacinth sa for siden:

Og en annen ting: Mens jeg før brukte over- og undervarme til alt jeg laget, bruker jeg nå varmluft til alt jeg lager. Det funker som en kule. Men det har fått meg til å lure på hva jeg egentlig skal med over- og undervarme?

(Dette spørsmålet gjelder den vsnloge stekeovnen, ikke kombiovnen.)


#3

Malama sa for siden:

Hva man egentlig skal med over og undervarme er egentlig et godt spm all den tid varmluft funker til alt.

Vel, ikke for svigermors nabo. Hun bruker ikke varmluften noen gang. Tørr ikke det. Varmluft fungerer det har det alltid gjort. Svigermor "så lyset" da hun fikk sin første varmluftsovn når mannen var liten og har aldri sett seg tilbake. Så de baker kanskje kringler etter den eksakt samme oppskriften men der en er låst i et og et brett på over og under så steker den andre i flere høyder på varmluft og ingen av dem skjønner at den andre kan gjøre noe så..... Ja. Sånn går nå dagene.

Jeg bruker over og undervarme.... Ehh.... Tror muligens en eller annen kakeoppskrift spesifiserer det, men ellers går alt på varmluft egentlig. Ja, eller varmluft med undervarme, aka pizza innstillingen på ovnen.

Ja, og grill-elementet er jo normalt sett i brulm når vi har hatt en elektriker her og sett på hva som gjør det, eller retter sagt fikset, det at den nye ovnen derved kbertet sikringene.


#4

C3PO sa for siden:

Min kombiovn trekker mindre strøm enn den vanlige ovnen min, så jeg bruker den gjerne hvis jeg skal steke noe som ikke er veldig stort, som en frossen bagel. Jeg synes den er fgod til å lage pavlova. Men mest brukes den når jeg lager kalkun eller annen stek og også skal ha ovnsbakte poteter.


#5

Acino sa for siden:

Bruker kombiovnen vår når mer skal lages samtidig eller jeg baker, til heving eller for å holde mat varm. De to siste er spesialprogram som vi har både på vanlig ovn og kombi. Feks om jeg baker tre brett rundstykker så steker jeg i vanlig ovn mens de andre hever i kombi. Eller om jeg feks lager kalkun i vanlig lager jeg sprø poteter i kombi osv.


#6

Adrienne sa for siden:

Den brukes mest som mikro, men er utrolig kjekk å ha de gangene jeg baker julekaker, får stekt veldig mange brett på en gang. Den har også en heve-funksjon, sånn at et brett med boller/rundstykker kan heve i den og et annet brett kan steke i den vanlige ovnen.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Jeg innser at jeg vet lite om funksjonene ovnene mine har. Og det er synd, for de er dyre. Vi bestilte dem via kjøkkenforhandleren, og det var begrenset med hvitevarer de tilbød, men det er ordentlige hvitevarer. Likevel, da jeg leste litt i bruksanvisningene i vår, fant jeg ingenting «spesielt» med dem. Ovnen har ikke engang et uttak for digitalt termometer. Det synes jeg er rart.


#8

Erica sa for siden:

Jeg har 2 ovner hvorav en av dem er en kombinert ovn. Jeg bruker den når vi skal steke flere ting samtidig, som ofte skjer i selskaper. Kjøtt i en, stekte grønnsaker i en annen feks. Jeg bruker den når jeg skal lage italiensk pizza, for da kan jeg steke i 2 ovner samtidig - har 2 pizzasteiner.

Bruker den også om jeg vil storbake brød.

Jeg bruker kombinertfunksjonen til å varme opp mat, feks lasagne blir faktisk god oppvarmet når jeg bruker denne funksjonen, da blir den varm inni før alt annet er svidd, og det går raskt. Vanlig mikro gjør bare alt soggy, men det syns jeg ikke det gjør med kombifunksjonen.

Ellers bruker jeg gjerne den til å steke rundstykker osv, for den er mindre og raskere å varme opp.


#9

Hyacinth sa for siden:

Kan man kombinere mikro og varmluft og bruke kakeformer eller andre materialer som egentlig ikke kan brukes i mikro? Altså, det er litt forvirrende for meg som har lært at kun plast, glass og porselen går i mikro.


#10

Erica sa for siden:

Nei, bruker du mikrobølgene kan du ikke bruke metallaktige materialer.


#11

Palmen sa for siden:

Kan vi spikre julekakedatoer snart? Må ha noe å glede meg til. Og gjerne en lefsebakedag også, men da tror jeg at A må få være med, hun elsker lefser og elsker å pusle på kjøkkenet.


#12

Geitrams sa for siden:

Vi har to kombiovner, en mikro/varmluft og en damp/varmluft. Bruker aldri kombinasjonsprogrammene på mikro/varmluft, men bruker de hver for seg, altså som ordinær stekeovn og som ordinær mikro. Vi har kombiovn rett og slett for å spare plass.


#13

Nextlife sa for siden:

Ovnens ulike funksjoner har helt klart sine roller, men da må man faktisk gidde å sette seg inn i hva som fungerer til hva.
Hvis man er fornøyd med tørre skuffkaker, ujevnt stekt gjærbakst, gratenger som er svidd i hjørnene og knapt varm i midten, da er det bare å kjøre på med varmluft, men om man vil sin bakst og sine retter lagd det beste så har det utrolig mye å si hvordan funksjon i ovnen man bruket.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg har finlest bruksanvisningen mange ganger. Men jeg forstår likevel ikke hva som skal brukes til hva. Og minst av alt forstår jeg de ferdig innstilte programmene som både stekeovn og kombiovn har. Jeg skjønner hva over- og undervarme er, og jeg skjønner hva varmluft er. Men jeg skjønner ikke når man bruker hva, bortsett fra det med flere brett på en gang. Og jeg forstår hva grill er. Men det er så mye annet. 3D-varmluft, omluft, omluft med grill, ja, masse jeg ikke vet hva er selv om jeg prøver å finne det ut.


#15

Malama sa for siden:

Ok, jeg lager vel faktisk skiffeksker sånn, men gjærbaksten min blir bra og jevnt stekt altså. Faktisk.

Reelt baker jeg dog lite. Det har sikkert mye med saken å gjøre.


#16

liefje sa for siden:

Vi har en vanlig ovn og en kombi damp/varmluft. Jeg bruker kombien mest til damp, både oppvarming og damping (buns, dim sum, lutefisk mm) også bruker jeg den som en vanlig ovn med varmluft til å steke mindre ting. Den varmes opp fortere og er mindre så den bruker mindre strøm. (uten at jeg har regnet på det).


#17

Nextlife sa for siden:

Et stykke ned i denne bruksanvisningen står det en enkel forklaring på når bruke hva på en del ovnsfunksjoner.

media3.bsh-group.com/Documents/9000467203_C.pdf


#18

Hyacinth sa for siden:

Oi så bra! Takk!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.