Vårt gamle bestikksett nærmer seg pensjonsalder og mangler i tillegg mange deler. Har sett en del rundt, men finner veldig få som har forrettsgafler og forrettskniver. Noen som har tips til hvilke bestikk som har dette?
Og dere som ikke har forrettskniver og gafler, hva bruker dere til forrett? Og til frokost og lunsj? Kan liksom ikke se for meg et liv uten forrettsbestikk…
Jeg bruker vanlige kniver og gafler til middag – med eller uten forrett – frokost og lunsj. Har aldri tenkt tanken at jeg kunne brukt noe annet. :vetikke:
Høh? Først skjønte jeg ikke hva du mente med forrettsbestikk, faktisk. Trodde det hadde noe med å forrette å gjøre. :haha: Men forstod til slutt. Visste ikke at det fantes. Hvorfor trenger man dette? Er det mindre enn vanlig bestkkk?
Frokost og lunsj? Hm. Hvis jeg spiser salat til lunsj, bruker jeg vanlig bestikk. Har jeg noe mer middagsaktig, bruker jeg også vanlig bestikk. Som regel spiser jeg knekkebrød. Med hendene… Og til frokost oftest grøt med cottage cheese og bær. Bruker barneskje. Det elsker jeg, og det fikk jeg faktisk tips om her inne! Har ikke vokst opp med sånne, men de er jo kjempepraktiske! :elsker:
Ehh, til frokost bruker vi akkurat samme bestikk som til middag. Eller oftest bare kniven (til å smøre på) gaffel også dersom sånn frokost som i dag med egg og pølser og bønner.
Forrett har vi vel ganske nøyaktig aldri, så eget bestikk til det har jeg aldri hatt behov for. Har mindre gaffel og skje da, dessert - bestikk, også solgt med en skje og en gaffel som barnebestikk
Jeg har Skaugum, og hender jeg bruker kakegafler til forrett, om det er som kan spises med litt mindre gaffel.
Jeg liker lite bestikk, så spiser med det til både middag og lunsj. Vi har eckhoff tiki til hverdags, og Skaugum til pent. Jeg syns bestill som hsr de digre middagsbestikkene er for tunge og uhåndterlige.
Jeg synes vanlig middagsbestikk blir for stort til å spise til lunsj, smøre smør på skiven og til eventuelle forretter.Barna bruker det om de har med matrester til linsj osv. Forrettsbestikk er på str med barnebestikk og matcher barneskje i str. Jeg har aldri vurdert å ikke ha det.
Hardangerbestikk har forrettbestikk, i alle fall. Jeg tilstår at jeg ikke har noe forhold til forrettbestikk, men vi fikk Ramona fra Hardangerbestikk i bryllupsgave (for ca 20 år siden) med kniver og gafler i 2 ulike størrelser. Vi bruker det minste (som muligens er forrettbestikk?) til alle måltider til hverdags og det største de få gangene i året vi har biff. Usikker om dette svaret hjelper deg. :knegg:
Penbestikket vårt er Dry fra Alessi; det har dessertbestikk (som sikkert kan brukes til forretter; vi har bare én kuvert, som har værtbarnebestikk) og dessuten fiskebestikk, som har litt mindre tunge kniver enn det vanlige bestikket.
Men vi bruker det uhyre sjelden. Til vanlig bruker vi 365-bestikket fra Ikea til både frokost, lunsj og middag. Knivene fungerer helt greit som smørkniver også.
Penbestikket vårt er full pakke med forretsbestikk, middagsbestikk, dessertbestikk og kakebestikk. Stål med gullpynt på skaftene. Det var en gave fra Mutter'n og Fatter'n i to porsjoner, en til samboerskapet og selve til ekteskapsinngåelsen to år senere. Vi bruker det alltid når vi har gjester og når vi lager middag selv. Men jeg vet ikke lenger hva det heter og hvem som var leverandør eller produsent. Sorry, lite hjelp herfra.
Nå har jeg fått lyst på forrettsbestikk. :knegg: Og jeg visste ikke hva det var før denne tråden, men jeg brukte barnebestikket mitt til jeg omtrent flyttet hjemmefra, og synes at, spesielt middagsgafler, kan være litt voldsomme.
Vi har også Hardangerbestikk. Nina. Trykket på linken men så ikke noe om forrettsbestikk..
Samme det, vi har klart oss med det vi har i alle år så kjøper ikke til noe mer nå. :p
Nå krymper dessverre familien..
Vi har fullt bestikk til 16p. Pluss kakegafler og diverse serveringsutstyr. Har sponset Hardanger nok. :)
Vi kjøpte en del sett med IKEAs barnebestikk da barna var små. De bruker vi fortsatt til frokost og lunsj. Forrett er ikke noe vi har hatt noen gang tror jeg.
Jeg har barnebestikk etter barna, men har aldri hatt noe kjennskap til forrettsbestikk. Det ser jeg ikke for meg at jeg trenger heller. Jeg bruker helt vanlige smørekniver og middagsbestikk. Middagsbestikket mitt har skarpere kniver enn smørknivene. Jeg fikser ikke å skjære over kjøtt/fisk/fugl med en slu kniv.
Vi har også Ramona fra hardangerbestikk og bruker det vanlige til alt, og biffbestikket til biff of stek etc. Det er større og har mer tagger på kniven. Tilpålegg etc når vi dekker opp bruker vi ofte kakegaflene. :jupp: Vi har masse Ramona, inkludert egge/tomarspadespade og forskjærsett, men altså ikke eget forrettbestik. :gruble:
Vi har bestikk fra Clas Ohlson. Gullfarget. :kry: Det fungerer til det aller meste.
... men jeg husker mine besteforeldre hadde forrettsbestikk, og det ga jo en helt egen schwung over hele spisesituasjonen. Det er life goals, men haster ikke før jeg får barnebarn. :glis:
Jeg kommer nok fra er sånn mer folkelig hjem at forrett bare serveres i type.... Jeg husker en gang. Tror det kan ha vært mine foreldre 20 års bryllupsdag eller noe sånn.
Jeg serverte også forrett, rett sagt en tre retters til min kjæreste på 5 års dagen vår. Han toppet det med å gå ned på kne etter desserten. Har vært gift i 17 år nå og husker ikke om jeg har servert forrett noen flere ganger.
Trolig derfor vi ikke har skaffet eget bestikk til det, selv om vi har Carina fra Hardanger til pent bruk/brukes jevnlig.
Vi fikk et stort stålbestikksett til bryllupet vårt for 26 år siden. 9 (rart tall) av hver type, inkludert både små og store kniver/skjeer/gafler pluss 9 te-skjeer/kakegafler/smørkniver samt påleggsgafler og serveringsbestikk inkl. salatbestikk. Jeg elsker å invitere på middager, og særlig (!!) å dekke bord, har nesten alltid forrett og hadde syntes det var veldig rart om jeg ikke kunne dekke på med bestikk både til forretten og hovedretten. Vi bruker også forrettbestikket til frokost, det er mye bedre i størrelsen til frokosttallerkener. Jeg skjønner såklart at man ikke trenger forrettbestikk hvis man aldri pleier å servere forrett, men lurer på hvordan man gjør det HVIS det er forrett og man ikke har slikt bestikk. Beholder gjestene bestikket fra forrett til hovedrett eller deler man ut en ny runde med samme bestikk etter at forretten er spist? (Såklart ikke viktig, begge løsninger er helt greie, det viktigste er at man koser seg med maten og ved bordet, jeg bare lurer)
Hvis vi serverer forrett legger jeg på to sett av samme bestikk hvis vi er få, er vi mange må man beholde bestikket. Vi har ikke eget bestikk til forrett. Vi har heller ikke små tallerkener til alle hvis det er mange, da må jeg bruke kaketallerknene. Eller servere suppe til forrett, det er det enkleste. :knegg:
Det kommer helt an på setting, type mat etc. Det kan være alt fra to sett av samme, nytt bestikk eller beholde bestikket. Det er avhengig av situasjon og type mat.
Jeg bruker som sagt av og til kakegaffelen fra Skaugum til forrett om det passer sånn. Ellers kan jeg blande Skaugum og tiki, om vi er flere, eller hvis vi er veldig mange: servere en forrett man enten kan spise med annen type bestikk (suppe f.eks), eller med hendene. Eller de får bare beholde det de har.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.