Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring rundt salg av bolig i Oslo

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi selger rekkehus om dagen, men ikke fått bud. Typ stang ut. Vil gjerne høre om andre som har hatt boliger som ikke har blitt solgt med en gang, og hvilke tiltak dere gjorde.
Vi har masse klikk på bolig (mer enn gjennomsnitt), men få på visning. God, erfaren megler.


#2

Pelen sa for siden:

Mange klikk, men så oppfatter de kanskje at de ikke får nok for pengene og vil dermed ikke gå på visning? Har du noen design/grafisk/fotoflink venninne/venn som kan se om bildene er gode nok? Man blir lett bli blind selv.


#3

Tallulah sa for siden:

E jeg kjenner skal selge hvert øyeblikk og fikk beskjed om å fikse alle sånne småting som blir nevnt som avvik som ikke trengs å fikses umiddelbart, fordi folk blir skremt at en lang liste med avvik, selv om det egentlig ikke er det. Som f.eks. male den lista, feste det dørhåndtaket osv. Om den lista blir visuelt kortere, så er det bra.


#4

Storm sa for siden:

Broren min og kona solgte nettopp rekkehus i Oslo, og de gikk rett og slett mye ned i pris. Selv da satt det langt inne, men de var altfor høyt priset i utgangspunktet.


#5

Input sa for siden:

Vi er på jakt etter rekkehus, og blir nok litt skremt dersom vi oppfatter at en bolig har ligget lenge ute. For eksempel om takstrapporten er gammel, om det er snø på bildene osv. Hvis du vil ha noen tilbakemeldinger på annonsen, må du gjerne sende meg lenke, så kan jeg være en kritisk venn.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg har (dessverre) ganske mye erfaring med at det kan ta lang tid å få solgt bolig. Jeg tror rett og slett at vi har vært for dårlige på styling. Jeg er en praktiker, og kjøper bolig utelukkende på plantegning. Så vi har hatt det ryddig og rent, men ikke stilig. Men jeg innser at det er mange som er veldig annerledes enn meg på det feltet. Neste gang må jeg leie inn noen til å pynte. (Jeg har en venninne som har det som jobb, men hun bor dessverre ikke i Oslo.)

På den positive siden; selv om det tar tid, så har vi fått solgt alle gangene. Og til akkurat den prisen vi hadde sett for oss at vi skulle få (men ikke den prisen en del meglere fikk oss til å drømme om). Det gjelder å ha litt is i magen.

(Vel ... den ene av salgsprosessene våre endte jo opp med at megleren fikk sparken; ikke av oss, men av arbeidsgiveren. Så da var det nok en god del mer som var feil. Da fikk vi ny megler med nye bilder og full pakke uten ekstra kostnad, og fikk solgt med en gang.)


#7

Pelen sa for siden:

Vi skal selge hytte og vi betaler for styling. Litt vanskeligere om man skal leve i det.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vi er nok korrekt priset både ift andre boliger i nabolaget og bydel (har gått i dybden med megler om dette), men når det er sagt så har vi jo ikke noen bud, så da er pris alltid noe man bør vurdere. Meglerfirmaet går alltid gjennom usolgte prospekt i felleskap for å se om noe kan gjøres med foto. Vi fjerner nok noen få bilder. Ingen av de som har vært på visning har kommentert på at det er dyrt (dog én lurte på hvorfor det var så billig...). Potensielle kjøpere er visst kjappe med å kommentere hvis man oppfatter en bolig som dyr.

Ja, dette er smart. Vi brukte sommeren på slikt.

Så kjipt! Lå de lenge ute?

Vil gjerne høre hvor lenge man har hatt boliger ute i markedet. Som selger er man naturlig utålmodig, men vi har is i magen også.

Og hvis man kjenner noen som har solgt i det siste, og hvordan markedet ble oppfattet. Får jo masse input fra megler, men vil gjerne ha fra flere.


#9

Blondie sa for siden:

Vi rigger til salg av rekkehus nå (ikke i Oslo, riktignok), og blir forespeilet at det vil ta ca 6 måneder å få solgt. Vi har freshet opp flater og legger oss litt under prisen i nabolaget. Ofte er det jo litt tilfeldigheter også og det er kanskje litt mer fres i september? Hvor lenge har den ligget ute?


#10

IzziCreo sa for siden:

Lykke til! :blomster:

Snart en måned har vår ligget ute, og det er ikke så lenge egentlig. Megler har troen, så vi er ikke i krisemodus, men vi håper på en oppsving nå i september.


#11

Millen sa for siden:

Jeg er hverken i kjøp eller salgsprosess, men følger medi nabolaget vårt på boliger til salgs. Ser mange nå har ligget lenge ute det gjelder både eneboliger, leiligheter og rekkehus.
Mulig det er en kombinasjon av priset for høy, dyrtid osv. Muligog fordi det har vært sommerferie.
Håper dere får solgt kjapt, og lykke til. :tvitvi:


#12

Elise sa for siden:

Vi solgte for et par mnd siden, og jeg så noe statistikk på hvor lenge en bolig ligger ute i snitt, og i vår var det nærmere 50 dager tror jeg.


#13

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er nok absolutt faktorer. Markedet er ikke så hett som det var for noen år siden. Det er hvert fall sikkert. Hvis jeg ikke husker feil, så er ikke området du bor i så langt unna vårt, så interessant det du nevner om at boliger ligger lengre enn tidligere.

Ja, vi må kanskje bare smøre oss med tålmodighet.


#14

apan sa for siden:

I Oslo er vi nok mer vant til at boliger går ganske raskt enn en del steder utenfor byen. Boliger som ligger lenge blir jo lagt ut på nytt og på nytt istedenfor at de bare blir liggende. Trikset hos dere er vel å friste noen som vil ha mer for pengene og vil ut av blokka inne i byen, men vanskelig å vite hvordan man får til det.


#15

IzziCreo sa for siden:

Det var jo flere svar i tråden som jeg ikke hadde fått med meg :what:

Ja, vil gjerne ha tilbakemeldinger, så sender deg link straks :jupp:

Vi har ikke hengt oss så mye oppi om boliger vi har sett på har ligget noe så sant takstrapport virker ok. Bolig har mye med magefølelse å gjøre, og at andre har valgt å ikke by betyr ikke så mye. Men vi har ikke sett på oppussingsobjekt av sorten hvor alt må gjøres. De føler vi oss ikke kompetente til. Vi skal pusse opp der vi flytter, men det er mye overflater og ordinært vedlikehold.

Takk for innspill. Ingen av meglerene vi hadde inne mente at vi trengte stylist, selv om vi var åpne for det. Vi har egentlig gjort alt som megler har foreslått.

Vi bor ikke der nå, så det står fast som "visningshjem". Lykke til med salg!


#16

IzziCreo sa for siden:

Ja, vi har lagt endel markedsføring i nettopp det :jupp:


#17

apan sa for siden:

Slettet, siden det var helt feil hus!


#18

IzziCreo sa for siden:

Jeg sender deg link, apan!


#19

apan sa for siden:

Sannelig bra du gjorde det, så jeg kommenterer på rett hus!


#20

IzziCreo sa for siden:

:skratte:

Jeg skjønte med ett hvilket du kommenterte på, og furu, ja :knegg: Jeg synes du var snill i kommenteringen :humre:


#21

apan sa for siden:

Beklager at jeg trodde det var ditt. Jeg har jo vært hos deg i mørket en gang og hentet en utedress :knegg: . Sliter tydeligvis med geografien i ditt område, for jeg syntes jo det virket litt feil, men så tenkte jeg det måtte være det siden jeg ikke fant noe annet. Kjenner jo egentlig ikke til din smak tross alt.


#22

IzziCreo sa for siden:

Null stress! :knegg:


#23

Benzo sa for siden:

Styling ville ikke vært avgjørende for min del, med mindre det er veldig vanskelige rom å møblere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.