Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaffemaskin

#1

Robyn sa for siden:

Vi skal kjøpe kaffemaskin og tror vi har snevrer søket vårt ganske godt. Men syns fortsatt det er vanskelig å bestemme oss helt.

Vi vil ha maskin for bønner (altså med kvern), den må være helautomatisk og så må den ha muligheten for cappuccino. Og så er enkelt renhold viktig.

Samtidig er det ikke aktuelt å bruke over 10k så de dyreste modellene utgår.
Siemens ligger på en foreløpig 1. plass, og den vi primært har sett på er eq 600. Men så har Philips maskiner som kan virke aktuelle også.

Noen av dere som har noen av disse og har innspill? Anbefalinger eller avbefalinger?
Kapselmaskin er utelukket av flere grunner. Mannen drikker en del svart kaffe og vil ha ‘sin’ kaffe. Jeg drikker bare en cappuccino i ny og ne.


#2

celebelen sa for siden:

Vi har en maskin i Phillips' EP-serie. Den kverner, men har også mulighet for å trakte en enkeltkopp med ferdigmalt. Vi har hatt den i fire (?) år nå, og er godt fornøyde. Den har streiket en gang, men da fikk vi ordnet reparasjon (tror mannen fikk bestilt en del via et reperasjonssted i nærheten).

Jeg er veldig fornøyd med at melkeskummerdelen er lett å holde ren, den kan tas fra hverandre og skylles eller vaskes i maskin.


#3

venla sa for siden:

+1 på Philips her også.

Har en maskin i serien LatteGo (tror det er samme som celebelen) som jeg lager mest vanlig kaffe og noen ganger cappuchino med. Ikke vært noe feil med den på de to årene jeg har hatt den, og så er jeg glad for at melkeskummeren er lett å holde ren.


#4

zinatara sa for siden:

Vi er også veldig glad i vår Philips lattego.


#5

Timar sa for siden:

Jeg har en Siemens EQ, tror det er 300-serien. Har hatt den i mange år, og kjøpte den brukt, men den lager fortsatt god kaffe på daglig basis. :)

I starten brukte jeg melkeskummeren, og den laget faktisk melkebaserte kaffedrikker veldig enkelt.


#6

Robyn sa for siden:

Takk for svar, da skal jeg sjekke Philips grundigere. Har lest ett eller annet sted at den var litt knotete mtp renhold men da satser jeg på at det ikke stemmer.


#7

Magica sa for siden:

Vi har Siemens eq 600 og er veldig fornøyd med den!


#8

Adrienne sa for siden:

Jeg har Siemens eq 500, tror jeg det er, og er veldig fornøyd med den. Den ble kjøpt under andre nedstengning, der jeg var drittlei dårlig kaffe på hjemmekontoret. Liker at man kan koble en slange direkte i melken for å lage melkeskum. Angrer jeg på at jeg ikke kjøpte 600-serien? Ja, av og til, for den er enda litt mer fancy. Men er den jeg har mer enn god nok for meg og den iskaffe-drikkende tenåringen? i aller høyeste grad.

Rengjøring er ikke knot, men man må jo tømme den dryppskålen relativt ofte, men det tror jeg er felles for de fleste sånne maskiner.


#9

Magica sa for siden:

Ja, jeg har en sånn liten melkeskummer mugge som står under der vannet kommer ut på rensing ved oppstart så jeg innbiller meg at kanskje jeg tømmer litt sjeldnere pga det.


#10

Adrienne sa for siden:

Vi har også endt opp med det, men da hender det at kaffegrut-holderen renner over i stedet. Men altså, det tar jo ikke tretti sekunder engang å tømme, så det er jo ikke mye styr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.