Høns sa for siden:
22 gjester i alle aldre rett før jul. Hva serverer man? Vi står fritt til opplegg og servering. Vi har ikke mulighet for å bespise 22 stk samtidig sittende ved et bord. Noen gode ideer?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Høns sa for siden:
22 gjester i alle aldre rett før jul. Hva serverer man? Vi står fritt til opplegg og servering. Vi har ikke mulighet for å bespise 22 stk samtidig sittende ved et bord. Noen gode ideer?
Millen sa for siden:
Er det åpent hus så folk ikke spiser samtidig, eller plass mangel? Med tanke på hva du kan servere? Siden du sier alle ikke kan spise sittende foreslår jeg mat som også kan spises stående.
Ferdig påsmurt rundstykker/baguetter eller lignende?
Pølser med brød/lompe og tilbehør?
Pizza (bestille)?
Tapas?
Palmen sa for siden:
Siden du sier jul, er det slik at jul noe som bør gjenspeiles i menyen? Og er du ikke veldig tidlig ute med planleggingen?
Floksa sa for siden:
Grøt :nemlig:
Fersken sa for siden:
Bacalao
him sa for siden:
En eller annen form for buffet. Jeg ville hatt brødmat, pålegg (legg feks waldorfsalat i små skåler - 1 på bordet, 5 i kjøleskapet - så får du ikke majones som står ute i timesvis), en varmrett (suppe - kan du låne en profesjonell varmer?). Og siden det er jul så tenker jeg:
Og så henger jeg meg på Palmen - hvorfor er du så tidlig ute å planlegger?
løve70 sa for siden:
En eller annen for tapas hadde jeg gått for da. Så kan du jo sette et julepreg på noen av rettene om du ønsker.
Høns sa for siden:
Haha, det er helt sant! Men kom nå plutselig på hva i alle dager man serverer til 22 stykker. Det er jo en liten flokk. Og spørsmålet er jo like aktuelt enten det er i desember eller generelt. Bare litt mer stress rett før jul.
Palmen sa for siden:
For min egen del har jeg funnet ut at tapas-lignende mat stresser meg mye mer enn å lage en rett som jeg kan lage dagen i forveien. Med tapas må du porsjonsberegne og varme ting rett før og ordne fat rett før som for meg blir stress. 1-2 varmretter, en salat og brød er for meg mindre styr. Men vi er jo alle forskjellige.
Elise sa for siden:
Jeg tror jeg hadde gått for spekemat. Lett at man forsyner seg litt etter litt, greie rester å bli kvitt, lett å ha ekstra i kjøleskapet og fylle på etter hvert eller i verste fall slenge sammen litt mer eggerøre.
Mex sa for siden:
:nemlig:
Bokormen sa for siden:
En ting vi ofte har servert med stort hell i desember (vi har en bursdag i hus da) er at vi langtidssteker ei ribbe på forhånd, den kan serveres kald. Så har vi gjerne kjøttkaker/medister, eller kanskje karbonader som vi varmer i ovnen. Loff og lefser, eggerøre, røkt laks, roastbeef, kanskje noen oster og salt kjeks. Klementiner og druer feks. Da legger jeg gjerne pålegget på fat i god tid før de kommer, ev ribbe kan også deles opp. Det eneste vi da trenger gjøre rett før de kommer er å varme karbonadene eller kjøttkakene. Noen ganger baker jeg en foccacia, men loff fra butikken går helt fint det også.
millact sa for siden:
Jeg hadde laget en god gryterett. Det kan spises stående og krever ikke allverdens.
Palmen sa for siden:
Poff!
Palmen sa for siden:
Hahaha. Ja dette var feil, gitt. Takk for at du siterte så blir den stående for alltid :knegg:
Millen sa for siden:
Slettet!
Palmen sa for siden:
:slengkyss:
Tjorven sa for siden:
En stund var ca 22 det antallet som møtte opp i våre familiebursdager. Da ble det servert taco, og så tok vi inn alt av utemøbler ol. Det ble ekstremt overmøblert, men på et vis ble det sitteplass til alle. Fordelen med taco er at alle velger de tingene de selv liker, og så trenger man ikke tenke så mye på tilrettelegging.
Syrinx sa for siden:
Taco eller pølser er foreslått. Slenger i tillegg inn "bygg sjølv-burger", alle tar på det dei vil og den kan etast både om ein står eller går.
Tallulah sa for siden:
En helt vanlig familiebursdag hos oss er mellom 17 og 24 mennesker i obosleiligheten. Vi greier som regel å stable til en sitteplass til de fleste, men det kan typ være en saccosekk eller en puff for noen.
Som regel serverer vi pølser med diverse tilbehør, fordi vi også må ta hensyn til religion, diverse allergier, diett og vegetarianere. Om vi vil være fancy kjøper vi ekstra gode pølser med ulik smak og steker i ovnen.
Om det skulle være juletematisk, ville jeg servert gløgg i tillegg. :knegg:
Vi har også servert tacos, burger/fiskeburger/vegoburger og det er også lett å tilpasse til mange.
tink sa for siden:
Mange gode forslag her. Jeg ville gått for en god gryte av noe slag, grøt er jo genialt dersom det passer til anledningen og folka. En skål med mat som ikke skvulper over er lettere håndterlig å både spise og servere i et lokale med plassbegrensninger. Det kan freshes opp med tilbehør: flatbrød og spekemat til grøt, nachos til tacogryte, foccaccia til andre gryter.
Gryten kan lages klart på forhånd, bare å varme opp i en (eller to) store kjeler. Kan spises med en skje/gaffel og er ikke avhengig av å ha et bord å balansere fat med divesre småretter og salat på som krever kniv og gaffel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.