Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan fjerne glassfiberstrie?

#1

IzziCreo sa for siden:

Dere som har fjernet strie; hvordan har dere gjort det? Helsparklet, fysisk fjernet, lagt gipsplater over, annet?

I det "nye" huset er det dessverre mange vegger med strie. Maleren vi har brukt tidligere fortalte oss at strie må fjernes hvis ikke så får ikke veggen puste, fordi den er så tett. Men så leser jeg ørtogførti steder på nett at helsparkling er finfint :vetikke: Uansett så høres det ikke ut som noe vi kan gjøre selv. Jeg er god på å male og sparkle, men helsparkle is a whole different ball game på tross av mitt livsmotto "dette har jeg ikke gjort før, så det kan jeg helt sikkert" :knegg:. Planen var/er å sette bort mye, men pr nå har vi ikke solgt, og vi tar snart over nytt hus, så da blir det ikke igangsatt arbeider med eksterne med det første liksom :gal: Det hadde vært så digg å male vegger før vi flytter inn, men disse strieveggene setter en stopper for det...


#2

Millen sa for siden:

Mannen her har helsparklet endel og det er en he..... jobb. Jeg tror faktisk jeg bare ville malt over, vi har og prøvd sånn veggfornyer og det var og mye jobb.
Glassfiberstrie er pyton og fjerne....


#3

Tallulah sa for siden:

Stria i seg selv gjør ikke veggen tett, det er et malingen oppå den som gjør.

Vi har også glassfiberstrie. Vi vurderte å fjerne, men da følger murpussen under med. Så vi har brukt veggfornyer (tapet) oppå. Det blir ikke helt glatt, men glattere. Og det var kjempelett. Vi orket ikke helsparkle.


#4

IzziCreo sa for siden:

Noterer veggfornyer. Men siden dere har ulike opplevelser med legging av det, så kan det kanskje ha noe med hvilken type? Har lest at man bør velge tykk veggfornyer over strie. Husker dere hvilken tykkelse dere valgte? Regner med at man må sparkle skjøtene?

Jeg kan leve med at det ikke er helt glatt, bare det ikke er ujevnheter liksom, av typen "dette ser hjemmemekka ut" :knegg: Men det har vel med underlaget å gjøre og ikke veggfornyeren.


#5

Tallulah sa for siden:

Vi valgte en vi kjøpte på Coop Obs, for en annen hadde god erfaring med den. Den er relativt tykk, som litt myk, tykt papir, liksom. Man legger den kant i kant, og kan/må sparke skjøten, ja. Jeg tror vi har glemt det litt her og der. :blånn:

Vi skal ta en ny vegg i helga, så kan oppdatere deg på om det faktisk er lett, eller om det er et falskt minne. :knegg:


#6

Stompa sa for siden:

Jeg har fjerna strie på alle vegger i leiligheta mi. Den var lagt på gipsplater. Tror kanskje det var brukt dårlig lim, for hos meg var det veldig lett å få den av. Den tok med seg det øverste laget av gipsplatene noen steder, men ikke noe som ikke kunne fikses med flekksparkling etterpå.

Jeg la "glatt vegg" fra Jotun på gipsen etterpå, og malte den.


#7

Millen sa for siden:

Det er flere år siden snart 10 år, vi gjorde det med veggfornyer og da var den ganske tynn husker jeg. Type det ble hakk om vi borti. Mener og det var ganske nytt på markedet da, vi kjøpte på Maxbo Alna senter.


#8

IzziCreo sa for siden:

Haha, ja, fantastisk at du sjekker ut for meg :knegg: :blomster:


#9

IzziCreo sa for siden:

Ah, ja, så det er jo lov å håpe at det er brukt dårlig lim! Kan jo alltids prøve og går det ikke så får man håpe det er fixable :knegg:


#10

IzziCreo sa for siden:

Ja, det virker som om det har skjedd mye de siste årene, så det er jo lov å håpe at det er bedre det som er nå :nikker: Lett hakk er jo irriterende.


#11

liefje sa for siden:

Jeg mener det ble fjernet hos oss vha. et apparat med damp, men jeg kan huske veldig feil. Det kan ha vært gammelt tapet når jeg tenker meg om, så spør fagfolk, ikke meg. :knegg:


#12

Fløyel sa for siden:

Jeg har helsparklet mange vegger med strie.
Kjøp rullesparkel, rull på og glatt ut med glattsparkel.

Lei en giraff (verktøy) for å slipe veggene.


#13

-ea- sa for siden:

Det er bare første veggen som er vanskelig å helsparkle, sier ei jeg kjenner. Har ikke testet enda om ho snakker sant. :humre:


#14

vixen sa for siden:

Vi prøvde det og opplevde at strien løsnet ganske lett faktisk da vi dro. Ble bare noen flekker vi måtte streve litt med. Resten dro vi av i store flak da vi først fikk løsnet et hjørne. Men ja, litt risikoprosjekt er det jo dersom det viser seg å gå bare sånn passe. Jeg har en helvetes gang med sånn maling med mye sand i. Jeg trooor den malt også på noe strie eller noe så fristende å prøve, men redd det ikke går og da må alle platene rett og slett skiftes.


#15

IzziCreo sa for siden:

Fikk du tatt den veggen, Tallulah? :blafre: Hvordan synes du det gikk i så fall?

Jeg blir jo oversvømmet av oppussingssnutter på SoMe om dagen, og har sett noen om helsparkling. Det ser jo ikke sååå vanskelig ut :blånn: Lurer på om jeg skal prøve meg på vegg det ikke er krise med.


#16

Tallulah sa for siden:

Nei, det har blitt utsatt. Vi skal prøve igjen til helga! Men jeg kan ta noen bilder av der vi har gjort det allerede og sende til deg. Det blir ikke gips-plateglatt, men betydelig bedre. Vi hadde en ekstremt stygg strie med veldig mye struktur. Skal man ha mønstret tapet over så blir det veldig bra. Både fordi mønsteret skjuler ujevnheter, og tapeten gir ett ekstra lag.


#17

IzziCreo sa for siden:

Tusen takk :blomster: Hm, ja, det er jo sant. Jeg skal absolutt vurdere tapet for å omgås problemet helt.


#18

Pesten sa for siden:

Vi la veggfornyer over gammel strie og i tak så alt ble slett og fint. Droppa å sparkle i skjøter også. Naboene som sparklet over gips opplevde at vegger sprakk.


#19

Che sa for siden:

Jeg mener og ha lest at helmatt maling kan gjøre veggene temmelig glatte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.