Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden 2024

#1

Chablis sa for siden:

Snart oktober og det er vel på tide å åpne juletråden for 2024.


#2

Lyppa sa for siden:

Jeg kjøpte noen julegaver på salg forrige vinter. Mummi tebokser, mummisokker og noe jeg ikke husker hva er for noe. Nå har jeg kjøpt deilige ullsokker på salg til nevøer og nieser. Skal feste et flaxlodd på pakkene i tillegg. Har også endel ullvotter på lager, så det blir noen hjemmestrikkede gaver i år også.


#3

Kirsebær sa for siden:

:hjerter: :nisse:

Har avklart at det blir hjemmejulaften og at mor feirer hos oss.
Jeg har kjøpt stash til adventskalendere og har gjort ferdig noen julegaver. :hjerteøyne:

Også har jeg kjøpt meg en ny kjole med nisser på. :love:


#4

Blondie sa for siden:

Jeg har begynt på planlegging av gaveinnkjøp, mest for å få oversikt. Begynner tidlig å tenke på gaver til de nærmeste.
Vi skal være hjemme med mine barn, det blir fint. Vanligvis er mamma hos oss også, men nå er hun så skral at jeg er veldig usikker på om vi tør.


#5

Madicken sa for siden:

Juletråd! :danse: I år reiser vi bort store deler av julen, så det blir litt mindre planlegging. Tenker jeg begynner med julegavene om kort tid, og så snikinnfører jeg (siden de andre i familien synes jeg er aaalt for tidlig med pynting) litt og litt pynt når vi er ferdige med halloweenfeiringen. Jeg har forresten bestilt to kalendere allerede; lakriskalender fra Bulow og en ampullekalender fra Babor (til meg selv).


#6

Myria sa for siden:

Juletråd! :jippi:

Det blir som vanlig hjemmejul. Broren min og kona feirer hos oss og hos hennes familie annethvert år og i år er det hos hennes, men de kommer tilbake i romjulen og er nok her hver dag da. Mamma, en eldre venn av henne samt mannens eldre tante og søskenbarn kommer som vanlig og i tillegg ser det ut til at den ene tanten min kommer fra Frankrike og feirer med oss. Det er ti år siden hun var her sist så det hadde vært superhyggelig. :jupp:


#7

Malama sa for siden:

Det blir hjemme-jul og bursdag, det vet jeg.
Tror svigermor snakka på å komme en tur før jul, i så fall blir det bare oss fem her på julaften, også har vi min bror og mine foreldre her første juledag. I 9 års bursdag.


#8

Jålebeinet sa for siden:

Julaften blir rar i år. Yngstemann som bor 35 mil hjemmefra, skal jobbe julaften og 1. juledag. Hun er derfor ikke hjemme før sent 1. juledag. Om mamma og pappa ikke kommer til oss (de veksler mellom min bror og meg), så blir vi bare tre. Og det føles veldig rart :sukk:


#9

Martis sa for siden:

Jeg har kjøpt to julegaver og sendt disse, så det er i boks. De siste årene har vi vært på fjellet i julen og det blir vi i år også. Tror vi får besøk av både bror og mamma så det blir fullt hus. Koselig!


#10

Drømmedama sa for siden:

Det blir jul på hytta vår i år også, vi blir sannsynligvis 13 personer som skal sove der på julaften, noen kommer nok lille julaften og noen drar nok allerede 1. juledag.
Også planlegger jeg juleselskap 2. juledag på hytta for annen slekt og venner. Hmm, må tenke og regne litt på sengeplasser, vil gjerne få til alt men det er mange hensyn å ta.
Men som jeg gleder meg! Og det blir så gøy å pynte og ordne! Både på hytta og hjemme.
I år tenker jeg, tradisjonen tro, at jeg skal være ekstra tidlig ute med alt. Jeg skal rett og slett bli en ny person, en sånn allegaverihusinnen1.desember-person. En sånn med adventskalendergavene kjøpt inn og pakket inn i good tid. Særlig…


#11

Malama sa for siden:

Jeg er bare godt fornøyd med t jeg ikke er på kurs som gjør at jeg ikke er hjemme siste søndagen i november jeg, som de siste årene har vært første helga i advent på toppen av det hele. Sånn at jeg i år HAR tid til å bruke den helga på å forberede huset på advent, få pakker på kalenderen og lys inne og ute etc. Som en bonus sitter jeg ikke på kurs hele black friday heller, som før jobben begynte å ha kurshelg akkurat den torsdag - lørdag pleide være en dag jeg tok fri fra jobb og ordnet masse gaver. Så kanskje jeg skal planlegge en fridag i år igjen :)


#12

Kaprifol sa for siden:

Min jul blir helt merkelig i år. Barna mine skal være hos faren sin, det er de annenhver jul. Moren min tilbringer sin første jul på sykehjem. Jeg tror jeg skal feire med kjæresten min, noe som blir både helt topp og samtidig trist å ikke være med min egen familie. Det er en mental omstilling for meg, så jeg henger i tråden og skal jobbe med å få en fin jul for meg.


#13

My sa for siden:

Har ikke lagt noe særlig med planer enda, jeg vet bare at vi skal feire hjemme. Vet ikke om vi får besøk av noen som skal feire sammen med oss, eller om det bare blir oss fem. Jeg skulle egentlig ønske vi kunne være hjemme hele juleferien, men familien vil nok kreve å dra til svigers i romjula og nyttårshelga. Tror yngstejenta allerede har lagt planer for nyttårsaften med kusine og deres felles venninne. Men det blir koselig det også, det er jo tross alt tradisjon. Jeg har ikke kjøpt noen gaver enda, kun en kalendergave til jentungen.

Helga i midten av desember skal jeg til min mor og feire bursdagen hennes (bursdag 13. des) sammen med søstrene mine (bare oss søstrene altså, uten menn eller barn), slik vi har hatt som tradisjon i flere år. Det bruker å være veldig koselig, og et av høydepunktene i forbindelse med jul/førjul. Da har vi rakfisk med tradisjonelt tilbehør fredag kveld, også har vi ordentlig julebord lørdag, med ribbe og alt tilbehør, øl og akevitt, og da stæsjer og doller vi oss skikkelig opp, skravler og koser oss. Søndag før vi drar spiser vi lunsj/brunsj, med kald ribbe i lefse, og annet godt. I fjor var forresten også faren vår med på lørdagen (han og min mor har vært skilt i over 30 år, men er fortsatt venner). Den helga bytter vi også gaver, så det er deadline for å være ferdig med gavene til min side av familien. Det er egentlig veldig greit.


#14

liefje sa for siden:

Vi skal som vanlig feire bare med oss tre, det er det som er vår tradisjon som vi trives veldig godt med. Utenlandsstudenten kommer hjem, jeg driver og duller og pynter og tviholder på tradisjoner om hva som skal skje når på dagen på både lille julaften og julaften. Etter det tar vi det litt mer som det faller seg, men skal som vanlig ha en venn på middag 2. juledag. Etter det er julen over for meg, jeg liker best adventstiden med masse selskapelighet, pynting og kos. Gleder meg!

Har ikke gjort annen planlegging så langt enn å invitere til lutefiskmiddag sent i november. Julegaver håper jeg å få handlet en del av på to ferier vi skal på før julen ringes inn, men det blir uansett ikke stress med gaver for det er noe jeg liker veldig godt.


#15

venla sa for siden:

Jeg feirer julaften med ungene og med broren min og familien annethvert år. Så i år tenkte jeg å invitere de og mamma til meg. Broren min renoverer hus, og jeg har plass til alle siden jeg har større stue enn for to år siden. Alle bor i nærheten, så drar hjem igjen på kvelden. Nyttår feirer jeg med kjæresten, men har ikke lagt noe planer.

Julegave til eldste barn er klart. Spleiser på trafikalt grunnkurs med eksen. Mamma og broren min får konfirmasjonsbilde. Så da er det faktisk bare yngstejenta, to tantebarn, kjæresten og svigers jeg trenger å finne på gave til.


#16

Frøy sa for siden:

I år er det første julen uten far, som gjør at vi nok skal ha mor på besøk alle juledagene. Det er også vår tur til å ha svigers på julaften, men så er det guttungen på 20 da usikker om han vil feire hjemme eller hos kjæresten. Blir en rar julaften uansett i år.


#17

Serafin sa for siden:

I år blir det nok bare oss fem (eller fire). Foreldrene mine og bror + kone er i Spania i hele vinter. Bror 2 er det nok ikke aktuelt å invitere.

Vi vet ikke enda om bonusgutten vil være her eller hos mor, men jeg skal ærlig innrømme at jeg håper han vil være her. :knegg: Det er ikke fult hus før alle tre ungdommene er i hus liksom.

Jeg har foreslått for samboeren at vi kan invitere hans far oppover, men tror ikke det er blitt nevnt videre, så jeg må høre litt mer om akkurat det tror jeg.

Vi fikk jo en ufrivillig jul med bare oss fem i fjor, pga positiv korona-test på samboeren lille-julaften, så jeg tenker å være bare oss går nok helt fint. Men en fordel at jeg vet det litt før lillejulaften. :knegg:


#18

Tallulah sa for siden:

I år begynner de eldre i familien å bli merkbart eldre, og forhåpentligvis får vi yngre lov til å ta over en del av arbeidet. Jeg går ut i fra at vi drar til svigers som vanlig.


#19

Adrienne sa for siden:

Jeg har ikke kjøpt en eneste gave, men gavekurven med strikkavotter og -sokker begynner å bli ganske full. Og i dag har jeg bestilt adventskalender til frøkna. I fjor var jeg altfor sent ute med å bestille den hun ønsket seg, så i dag hadde jeg på alarm for å få med meg lanseringsdato på den hun har aller mest lyst på. Den er ganske dyr, men den blir en del av julegaven, så jeg kan egentlig trykke check på første julegave også.


#20

My sa for siden:

Hvilken kalender er det Adrienne?

#21

gnuri sa for siden:

Jeg har kjøpt de billigste Rituals-kalenderne til de to yngste. Normalt har jeg laget pakkekalendere, men i år ble det disse i stedet. De var dyre, men det var for å spare meg jobben, og fordi dette blir det aller siste året de får kalender.

Har kjøpt noen julegaver i løpet av året, så jeg er i grunnen ganske i rute. Ungene får jo som alltid tur ut på restaurant med valgfri mat og drikke, så da er det jo bare å finne et egnet sted.


#22

Myria sa for siden:

Ingen julegaver kjøpt her heller, men jeg har begynt å sanke inn gaveønsker fra barna.

Alle barna vil ha hjemmelaget kalender som vanlig. Guttene ønsker seg bare ting som kan spises/drikkes, mens jenta vil ha en blanding av spiselig og dilldall. Til meg selv skal jeg gjenta suksessen fra de to siste årene med en hjemmelaget belgisk konfekt-kalender. Etter å ha blitt lei av kjøpekalendere med sjokolade jeg aldri syntes var mer enn middelmådig (selv de dyre) fant jeg ut at det beste er å gjøre det selv, da vet jeg kan glede meg til sjokoladebiten hver dag. :jupp:


#23

Malama sa for siden:

ikke kjøpt noen gaver enda jeg heller, men vet t ungene vil ha hjemmelaga kalender som vanlig, minstemor vil ha lego i sin, altså fordeler vi en pakke lego over ca halvparten av dagene. Eldste vil sikkert også det, men mellomst vil ikke, så det blir sikkert noe sminkegreier til henne tilsvarende antall dager. Det utgjør ca halvparten av dagene, også får de godteri og tradisjoner/aktiviteter de andre dagene, det er fast med en bakedag helt i starten, det smeller nok inn 1.12 det i år, bake julemenn. Det er oftest en dag med juliekino med besteforeldre og søskenbarn, det vbar fra de er små en sånn "magisk vaskeklut" som vokser i vann rett før jul, aka "tid for årets julebad" men flertallet av dem dusjer heller nå og langt oftere enn yngste bader.


#24

Frøy sa for siden:

Kakefat i det alt for dyre jule serviset (Stjerne riflet jul) til jentungen var på -25% så da klikket jeg det hjem. I tillegg var årets julekuler fra Holmegaard kommet, med en julefugl som årets nyvinning så da ble det klikket hjem to slike også til niese og nevø som får en variant av disse kulene av meg hvert år. Så jeg er faktisk i gang med julegavene. :Sjokk:


#25

Myria sa for siden:

Jeg gleder meg til julevarene kommer i butikken. De blander seg vel litt med Halloweenvarene i oktober før det blir full jul straks Halloween er over.


#26

Millen sa for siden:

Ingen gaver her ennå,har begynt å sanke inn ønsker da.
Det jeg vet er at det blir ingen hjemmelagde kalendre iår, isåfall bare noen få dager type helgene og juledagene.
Selv har jeg startet tankeprosess på hvilken kalender jeg vil ha.
Også blir julaften her tenker jeg, inviterer mamma hit ihvertfall of det er vel omtrent det.


#27

Adrienne sa for siden:

Caia cosmetics, ble visstnok utsolgt på få timer og jeg har fått tonnevis av cred fra tenåringen. :knegg:


#28

Chablis sa for siden:

Den skal være veldig bra, ville ha den selv men var ikke rask nok.


#29

millact sa for siden:

Knapt tenkt på jul. Vi tror nok at vi tar reprise av fjoråret og feirer i Oslo, men vi får se.

Kjøpte en julekule med motiv fra Trondheim for noen uker siden til folkehøgskoledatteren i Trøndelag, så jeg er i gang.

Tenker å sende adventskalender til henne i år.


#30

Anne C sa for siden:

Det eneste jeg har tenkt på til jul er hvor vi skal være. Vi har leid en leilighet på fjellet og skal være der oss fire og hunden. Det gleder jeg meg til.


#31

My sa for siden:

Vet nå at eldstejenta har tatt på seg jobbing på julaften (formiddag), første og andre juledag. Så vi blir i alle fall hjemme fram til det.


#32

Anne C sa for siden:

Forresten så skal vi tradisjonen tro se på Nøtteknekkeren i Operaen, det er en viktig del av juleforberedelsene.


#33

Syrinx sa for siden:

Borna ynskjer seg pakkekalender og då eg kom på at eg skal til Gran Canaria i november ser eg med ein gong ganske mykje lysare på den saka.


#34

Adrienne sa for siden:

Eldste min er veldig enkel når det gjelder pakkekalender, i fjor var ønsket krokodillegodteri, hver eneste dag. Så jeg kjøpte krokodiller for en pen liten formue og fordelte i kalenderposer og fikk hengt opp på den helt unike kalenderen jeg har brodert. Veldig spent på hva godteriønsket er i år, men antar vi havner på noe tilsvarende enkelt. :knegg:


#35

Anne C sa for siden:

Gutta skal få en kaffekalender for tredje året på rad. De drikker noe hinsides mye kaffe. Mannen vet jeg ikke helt enda.


#36

Bokormen sa for siden:

Har du tips om en fin kaffekalender, Anne C? :)



#38

Myria sa for siden:

Noen som har gode forslag til hva barna kan lage til besteforeldre? Det er noe de har gjort i alle år, så vi har jo vært gjennom de fleste idéer føler jeg (alt fra å perle kjøleskapsmagneter da de var helt små til å male på krus, dekorere stoffhandleposer, male glasskrukker og fylle med nøtteblanding, lage tennbriketter, støpe kubbelys med juleduft ++). I fjor laget de (nydelig) sjokoladebark og hadde i cellofanposer. De er 11 til (straks) 16 så det kan godt være noe litt avansert.


#39

Lyppa sa for siden:

Myria: Vi har av og til produksjon av tennbriketter på juleverkstedet. Lages av aviser og stearin tror jeg. Det er populære gaver. Du finner nok oppskrift på nett.


#40

Madicken sa for siden:

Jeg og tenåringene lagde "avanserte" dorullnisser til besteforeldre i fjor, det ble veldig godt mottatt. (Det er mulig de gjorde gode miner til slett spill, da, de eldre. :knegg:)


#41

Høns sa for siden:

Jeg kjører kaffebox sin kalender til mannen i år også. Dyr (2000) men absolutt verdt pengene. Anbefales.

Tror det blir barbiekalender på lille frøken. Tenåringen og studenten (gutter) trenger visst ikke kalender. Til meg selv vet jeg ikke… Åpen for gode tips!


#42

Malama sa for siden:

Mine lager tennbriketter av aviser og stearinlys år etter år, så jeg har egentlig ingen avanserte forslag. Dropskoking evt ?


#43

millact sa for siden:

Så Rituals kalender på tax free og vurderer til eldste.


#44

Nextlife sa for siden:

Badebomber.
Dersom bestemor og bestefar ikke bedriver karbading, lag de så små at de passer til et lyxig håndbad.

Kjøp ensfargede handlenett i stoff å la de dekorere på.

Julekuler man kan sette bilde av barna inn i.

Koke gomme.

Hjemmelagde meiseboller/hjerter/noe annet gøy


#45

Che sa for siden:

Jeg frykter at dette blir første år med jul uten noen på besøk. Min mor er gammel og stadig mer hjemmekjær, så usikker på om hun kommer. - jeg får litt panikk av følelsen. Kan jo være jeg liker det godt og da. Det eneste jeg har kjøpt er julekule. En lundefugl.


#46

Syrinx sa for siden:

Vi har feira jul heime hos oss sjølve, berre vi fire, i mange år no. Denne jula blir vi å reise innover i bygda og feire med familien min der av ulike årsaker. Det blir heilt sikkert fint, men også trist når det er fyrste jula utan mamma.


#47

amo sa for siden:

I år blir en merkelig jul hos oss også. Mannen skal jobbe døgn, mellombror i Hammerfest, så bare meg og de to yngste på selve julaften. Jeg har aldri opplevd å vært bare tre på julaften.


#48

Stompa sa for siden:

Jul, ja. Frøkna kommer 20. des og reiser før nyttår, Herremannen har ikke fått avklart jobbing enda, men håper å få til både julaften og nyttårsaften hjemme. Blir vel oss pluss faren til ungene på julaften; kommer til å invitere stemor, men hun reiser ofte sørover i jula pga oldebarn der.

I fjor innførte jeg at jeg vippsa litt "kosepenger" til ungene på lørdagene i desember i stedet for vanlig kalender; gjør nok det i år også. Gaver er jeg helt blank på foreløpig ...


#49

Myria sa for siden:

Takk for tips til barnebarngaver. Tar gjerne i mot flere! :jupp:


#50

Blondie sa for siden:

Jeg fikk inspirasjon av godterikrokodille-kalender og har bestilt kalenderposer fra Clas Ohlson til mann og hjemmeboende barn. De borteboende pleier å få Flax-kalender.

Jeg orker ikke å forholde meg til kalendere for tusenlapper. Vi har fem ungdommer. :knegg:


#51

amo sa for siden:

Også er har jeg kjøpt to Hallvar Bakke glass til storesøs i julegave. (De er på 50% hos Bohus nå), og Osprey sekk til mellombror.
Aberet er at de begge har bursdag i desember også, så må finne på enda en gave til hver av de.


#52

venla sa for siden:

Krokodille-kalender kan være aktuelt her og. Bra tips! Mine unger er hos meg halve desember, så enklere å lage smågaver selv. Og da kan jeg styre unna sminkekalendre til over tusen kroner som de maser om, og som jeg ikke har lyst til å kjøpe av flere grunner.


#53

Obelix sa for siden:

Jula blir rar og vond i år og kjenner jeg, men jeg får besøk i 3 uker av datter og kjæreste fra USA :hjerter: Sønn er hjemme og kjæresten hans kommer og feirer nyttår med oss. Vi skal ikke feire jul hjemme i år, men hos min mor og far
Jeg og sønn reiser til Granca i slutten av november og målet er at alle julegaver skal være i hus til da. Jeg skal konse om kos og holde meg i vater gjennom desember, og ikke stresse med julegaver
Jeg har allerede kjøpt delvis ferdig til sønnen


#54

Madicken sa for siden:

Mannen og junior (og jeg ) får kjøpekalender, frøkna får en hjemmelaget variant.


#55

Taien sa for siden:

Jeg gleder meg til jul som vanlig! Vi blir her hjemme med mamsen på besøk som vi alltid gjør. Ingen gaver eller kalender er i hus enda, utenom en kalender som JEG fikk av mannen til venninna mi! (Han er like julegal som meg, og fant en kalender han ville ha og da måtte han bare kjøpe en til meg også! :glis: Gjett om jeg ble overrasket og glad!)
Jeg skal kun jobbe en kveld i romjulen, og det er kvelden før nyttårsaften. Normalt jobber jeg alle arbeidsdagene i romjulen, så det blir uvant å ha fri.
Jeg og gutta skal til Oslo neste uke, og vi skal ta bussen til Drøbak ene dagen...bare slik at hu mor får besøkt julehuset! :knegg:


#56

Stompa sa for siden:

Da har Herremannen avklart med jobben og blir hjemme fra 21. til over nyttår.

Han kommer hjem en tur i morgen, får begynne å fiske om ønsker. Frøkna bruker å være flink å ønske seg stort og smått, han er alltid verre.


#57

Blondie sa for siden:

Ja, voksne sønner er vanskelige å kjøpe gaver til! Min har ikke ønsket seg noe siden 9-årsdagen, tror jeg. :knegg: Han blir stort sett alltid fornøyd med påfunnene mine da, i fjor fikk han en tynn ulljakke fra Tufte. Ellers er det ofte en liten ting (for eksempel gøyal øl fra polet) pluss penger.


#58

Myria sa for siden:

For en koselig overraskelse Taien! :jupp:

Da har jeg fått bekreftet at tanten min fra Frankrike (mamma er fransk) kommer og feirer jul med oss. :lykkelig: Det skal bli kjempekoselig. Jeg gleder meg veldig til det.

Når vi er hjemme igjen fra høstferie tror jeg at jeg skal begynne å lete etter kalendergaver. Jeg har allerede kjøpt en pakke med små pappjulehus med snor, egentlig ment til godtepose i bursdager eller en slags liten giftbag, men de vil passe perfekt til julekalenderen og blir litt annerledes enn de vanlige kalenderposene jeg pleier å bruke. :jupp:


#59

Albertine sa for siden:

Jeg gleder meg sånn til jul! Endelig skal vi ha åpen kafe i desember, og vi har så utrolig mye fin julepynt at jeg gleder meg som en liten unge. I tillegg får vi alle ungene hjem til jul og de gleder seg like mye. Det er så fantastisk å se hvordan mine tre og min bonusdatter har funnet hverandre og anser seg som søsken. :hjerter:

Hun tar med seg kjæresten og vi har også invitert kjæresten til min eldste, så det er herlig å ha stor plass. Kona er julefanatiker og trenger å ta den helt ut, så det blir julepysj, julestrømper, julehefter, julefilmer, leker og aktiviteter, pepperkakebaking og -pynting og mere til.


#60

Nenne sa for siden:

Jeg er kommet ganske langt med gaver faktisk. Jeg kjøper gjennom året ting som enten er midt i blinken som jeg kommer over på feil tidspunkt, eller ting de snakker om at de ønsker seg, så det ikke går i glemmeboka. Minstemann har bursdag på mandag, så nå må jeg gå gjennom lageret og sjekke hva som passer nå og hva som skal vente til jul. Da tenkte jeg å lage en oversikt over alt jeg har og mangelliste.


#61

liefje sa for siden:

Vi har fått bestilt flybilletter hjem til jul til sønnen som studerer i utlandet. I fjor ventet vi alt for lenge så det ble utrolig dyrt, heldigvis rimeligere nå. Han kommer 20. desember. Kjæresten kommer også sannsynligvis i romjulen også drar de to tilbake sammen 2. januar.


#62

polarjenta sa for siden:

Jeg skal som vanlig til broren min på julaften. Ungene skal til faren.

Jeg pleier å ha julegrøt en dag flr julaften tror det blir den 21, men får høre med mamma og pappa om de vil jeg skal lage den der, Mamma skal skifte kne en mnds tid før og pappa er dårlig til beins så han liker ikke trappa hjemme hos meg.

Ellers kjøpte jeg endel julegaver på romjulsalg i fjor, så må se gjennom dem.


#63

Stompa sa for siden:

Her ble det helt umulig da han slutta å ønske seg lego da han var sånn 11-12. :nemlig:

Han ønsker seg egentlig nesten bare penger, for han har jo "alt" og det han mangler er ting som er for dyre for meg. Jeg liker bare ikke å gi penger i julegave til egne unger.


#64

Blå sa for siden:

Jeg har gitt den litt opp. Det er så mange ting de ønsker seg, men det er vanskelig å bruke mange penger uten å vite at det er akkurat det de helst vil ha.

De får en liten overraskelse, men ellers så tar hun som bor i byen og jeg en liten shoppingtur sammen, der jeg spanderer, mens hun som bor langt borte får penger og kjøper noe selv.

Denne julen har vi en dyr felles familieferie. Så da blir det også julegaven. Selv om det kanskje dukker opp en liten overraskelse eller to. Noe lite og billig.


#65

Blondie sa for siden:

Jeg liker heller ikke å gi penger, men må noen ganger gi meg.


#66

Strå sa for siden:

Det er bare 10 uker omtrent til jul. Jeg har ikke tenkt på det i det hele tatt. Og ikke aner jeg hvor vi skal feire og med hvem. Jeg tipper Mellomste med mann og barn skal til hans familie i år. Eldste skal nok være med oss uansett hvor det er. Yngste og kjæresten aner jeg ikke noe om.
Gaver og slikt: Ingen tanker eller planer foreløpig. :deer:


#67

Bokormen sa for siden:

Jeg regner med at ungene (en voksen og utflyttet, og en straks myndig) får noen kroner av oss og så en liten, symbolsk ting ved siden av. :) Jeg husker hvor godt pengegaver kom med på den alderen, og har ingen skrupler mot å gi det. Da synes jeg heller nesten det er trist med besteforeldre eller andre som "kjøper for å kjøpe", det har blitt en del skapfyll, klær som ikke passer (og er kjøpt i utlandet), ting som ikke har blitt brukt mye gjennom årene. Tanken er jo god, da.


#68

liefje sa for siden:

Jeg kan gi penger til studentsønnen, men da øremerket til noe spesielt. Jeg opplever at han har mange ønsker, både små og store, hvis han bare "tvinges" til å tenke på det. Siden han bor i utlandet ifm. studier, hender det ofte at ting er lettere eller billigere å kjøpe der, f.eks. Da får han pengene. Vi feirer jul bare oss tre og alle syne det er gøy med mange gaver, så hvis det er penger, pakkes også disse inn i eske e.l. og med lapper til hver ting som pengene skal gå til. Sikkert litt barnslig, men sånn gjør vi det.


#69

polarjenta sa for siden:

Mine gutter får penger, men da kjøper jeg noe i tillegg og legger en lapp inni som sier at de får en vipps i tillegg. Jeg syns det er bedre å gjøre det sånn enn å kjøpe noe de ikke vil ha.


#70

Chablis sa for siden:

Gir aldri penger til jul , kan fint kjøpe ting uten at det blir skapfyll, min må ønske seg noe utenom penger.


#71

Madicken sa for siden:

Jeg prøver å finne på andre ting enn penger til jul, men det må uansett være en gave jeg vet mottakeren trenger/liker/ønsker seg. Og blir det til slutt penger jeg ender opp med å gi, pakker jeg beløpet (beskjed om vippsing) inn sammen med en liten ekstrating.


#72

vixen sa for siden:

Vi blir bare oss fire på julaften. Eksen kommer og blir sammen med oss fra lille julaften og til andre juledag. Så drar han og gutta til byen og blir der til nyttårsaften. Litt rart med første jul siden separasjon, men blir sikkert trivelig det altså. Jeg er julemenneske og tenker at det sikkert blir den fordelingen hvert år. Andre juledag satser vi på det blir akedag med storfamilien som vanlig. Da tar vi med oss kakao, kaffe og julebrød og tenner bål i gapahuken inni en dal her. Svoger brøyter først og pappa står vakt nede for å passe på det ikke kommer noen kjøretøy opp. Så er det race ala Jokke og pondus på alle mann. Ingen har havnet i elva eller inn i et tre til nå, men greit med litt brøytekant for å si det slik.


#73

Myria sa for siden:

Samme her. Vi prøver å unngå penger som julegave, men det har vært noen år da nevøer og nieser virkelig ikke har ønsket seg noe annet og da har jeg ikke giddet å være prinsippfast, men heller pakket noen lapper inn i en liten ting. Mine barn har alltid hatt gaveønsker til jul, så der har det vært greit.


#74

Stompa sa for siden:

Jeg gir også heller penger enn skapfyll, men vil helst unngå et.

Nå har det uansett løst seg her, for Herremannen har fått tilskudd til ny allværsjakke i forskudd på julegave. Blir nok ei dusjsåpe el.l. under treet, men ikke noe stort.


#75

gnuri sa for siden:

Jeg har bestilt billetter til Julejazz med Hilde Louise Asbjørnsen til mannen og meg :hjerter:
Har også kjøpt julegave til ham- han får to merinoull-gensere fra Jack and Jones.
Mora mi og mannen får billetter til en julekonsert.


#76

Shun sa for siden:

Jeg har sydd flere prosjektbager, der de fleste blir julegaver til folk som strikker.
Jeg får også én av dem.


#77

star sa for siden:

Her er det jul hos x. Vi blir jo uansett de samme, vi bytter bare på hvor vi er.
Har allerede satt i gang tankeprosessen hos gutta. Yngste har bare ett svindyrt ønske så har bedt han komme på andre ting også. Eldste har jeg et par småting på lista som kan være aktuelt.


#78

Strå sa for siden:

Takk for tips. Jeg skal prøve å få bestilt til Julejazzbilletter til Helten og meg.


#79

Syrinx sa for siden:

Hilde sin julejazz er kjempefin. :hjerter:

Eg har billettar til Bugge Wesseltoft i år. Han skal spele på bursdagen min, så eg får tidenes roligste feiring. Sist eg var på julekonserten hans drog han Hedvig Mollestad opp av hatten. Tør ikkje tru at det skjer igjen i år.


#80

gnuri sa for siden:

Bugge Wesseltoft er også fint :hjerter:


#81

Myria sa for siden:

Plutselig har jeg visst skaffet kalendergaver til 13-14 dager. Godt å være i gang. :jupp:




#84

millact sa for siden:

Deler du tips?


#85

millact sa for siden:

Kjøpte en eske fin sjokolade på Skøyen i går.


#86

Myria sa for siden:

Normal. :knegg: Diverse sjokolader og godteri til gutta, litt det samme til jenta, men hun vil også ha andre ting så det ble badebomber, lypsyl, ansiktsmasker, julesokker, sminkekoster og slikt som hun liker.


#87

frukt sa for siden:

Jeg har kjøpt noen spiselige gaver; lakris fra Bagsværd og cocktail sweets fra Sweeds med smak av musserende vin, og chiliolje og chilisaus.



#89

frukt sa for siden:

:hjerter:
Det går litt sport i det for meg. :humre:


#90

Malama sa for siden:

Det lukter snart jul i huset da, med meg hjem i dag skal jeg nemlig ha svangen og litt kjøtt, det som er "resten" etter at det meste er lagt på salt for å saltes og tørkes til jul, av et halvt lam.

Etter middag kommer derved boksen med krydder frem, for jeg skal lage fårerull. Lammerull. Lages i dag, kokes i morgen, legges i press over natta og i saltlake fra lørdag, litt dumt at den derved ikke er klar for prøvesmaking før over helga, men men. Fryses til jul. Eller til desember, vi spiser det i adventshelgene også.


#91

Myria sa for siden:

Det blir nok bra Malama. :jupp: Jeg venter på ribbe i butikkene slik at jeg kan lage årets ribbesylte. Den deles i mindre biter og fryses ned. Jeg har én bit igjen fra i fjor, tror jeg tar den fram til helgefrokost denne uken.


#92

Malama sa for siden:

Jeg kjøper heller en buklist når jeg lager sylte, så slipper jeg kutte løs alle beina. Noen ganger kjøper jeg ribbe da, sånn "ribbe" som nesten ikke har bein fordi butikken strekker lista litt vel langt over hva de kaller ribbe. Ribbe har jo gjerne lavere kilopris enn buklist, men ribbe selges jo i mye større kvanta enn buklist, som er mer for spesielt interreserte sånn ca ;)

Jeg angrer meg sånn de årene jeg kjøper ribbe, at jeg heller velger å betale for en buklist har jeg bestemt meg for.


#93

Myria sa for siden:

Ja, det er akkurat det jeg kjøper. Den aller billigste fryste ribben, som ikke egentlig er det vi forbinder med ribbe. Der er det kanskje 2-3 bein og ikke noe mer så det er veldig greit å fjerne. Når det uansett skal kokes, krydres og brukes i sylte er det ikke viktig akkurat hva slags kjøttstykke det er. Det fine med ribbesylte er at det er mindre tidkrevende å lage siden kjøttet bare skjæres i skiver.


#94

Malama sa for siden:

Jeg kuttet den nesten gjennom fra ene siden og fra den andre og strekker den ut lang, krydrer og ruller fra kjøttsidek så svoren ender på utsiden.

Men frossen ribbe som ikke har rutet svor synes jeg er vanskeligere og vanskeligere å finne, også er de gjerne 4-5 kg store så jeg unner meg heller en buklist på 1-2 kg som blir ei helt passe sylte.

Men det gjør jeg nok ikke før om en drøy måned.
Lammerull i kveld ene og alene fordi jeg altså har kjøpt et halvt lam hvor utbeinet bog, lår og side ligger på salt og skal tørkes til hhv pinnekjøtt og spikkekjøtt (fenalår) og altså den rullen av salt og tørr bog kuttes i skiver på tykkelse med ribben og tilberedes sammen med den. Derav skal jeg bare ha halve ribben, men min bror skal ha den andre halvparten, han er gift med en svenske (og de, i alle fall hun og hennes familie og omgangskrets, spiser ikke lam og slett ikke pinnekjøtt. Så ei hel ribbe er mye for ham. Og for oss som altså damper den bogen også. Mager og uten bein, men godt.

Åhh, nå gleder jeg meg til jul!


#95

Myria sa for siden:

Min syltepresse er stor som en brødform, så den trenger mye kjøtt. 1-2 kg ville ikke vært nok. Og ja, jeg gleder meg veldig jeg også. Gleder meg til det lukter sylte, pepperkaker, kalkun og svibler. :elsker:


#96

millact sa for siden:

Jeg pakker inn små kalendergaver til folkehøgskolejenten siden hun reiser tilbake søndag. Må finne på noen få til; ikke godteri; får ta turen innom Normal etter tips fra Myria:hjerter:

Kalenderposene kjøpte hun selv på Søstrene Grene.

Broren kan jeg ordne til litt senere, haster ikke.


#97

Plingo sa for siden:

Skulle kjøpe avskjedsgave til en ansatt på avdelingen til minsten, men de hadde ikke det jeg skulle ha. Men….jeg dumpa over to legokupp, så plutselig hadde jeg kjøpt årets første julegaver.


#98

Myria sa for siden:

Pappa pleide å sende julekalender til meg de årene jeg studerte i England. Det var alltid så koselig. :hjerter: Datteren din setter nok også veldig pris på kalender på folkehøyskolen millact.


#99

My sa for siden:

Hybeldatteren vil gjerne være med på familiekalenderen vår i år (i fjor lagde jeg en egen til henne), så da må vi ha det klart når hun er hjemme i høstferien sin, i månedskiftet oktober-november, slik at hun får det med seg. I alle fall de som skal til henne, og de som er felles (for å få det til å gå opp med 4×5, hvis alle kjøper en til alle, er det noe felles godteri på lørdagene, for å fylle opp de siste fire dagene). Og hun må selvsagt ha klart sine, til oss andre, før hun drar tilbake. Tenker vi må legge ut en "unboxing-video" på familiechaten hver dag. :knegg:


#100

Malama sa for siden:

Mn syltepresse er to plater som presses mot hverandre og uten sider, så eit surrer/har den i strømpe og den kan være så stor eller liten som den vil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.