Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strasbourg? Colmar? Basel? Hjelp!

#1

Zulu sa for siden:

Jeg har bestilt flybilletter til Basel-Mulhouse i høstferien, og nå må dere hjelpe meg med hvor vi skal bo. Det er meg og døtrene på 15 og 18 som skal på tur. Vi liker kultur, historie, god mat og vakre omgivelser. :danse2:

Colmar så jo dønn sjarmerende ut, da, men Strasbourg er kanskje også stas? Og Sveits er sikkert gøy? Alt er liksom bare svosj unna med toget så jeg blir helt svimmel av mulighetene! :svimmel:


#2

Tallulah sa for siden:

Hva med Mulhouse, rett og slett? Det er jo ikke store byen, men har en nydelig gamleby og et fantastisk tekstilmuseum. Og de har togstasjon så du kommer deg fort rundt.

Sikkert kult å bo i en av de mer kjente byene altså, men absolutt verdt en dagstur.

Jeg bodde på Bristol: www.hotelbristol.com/

Museet: www.musee-impression.com/en/

I nabolandsbyen: www.les-sheds.com/

Koselige kaffesjapper (Kohi bl.a) og bruktbutikker.


#3

Zulu sa for siden:

Åh, takk for tips! Det så jo nydelig ut! Og prisen på Bristol var slett ikke avskrekkende. :jupp: Gode museer er et stort pluss, ja. Frøknene er litt tradde og glad i billedkunst, men jeg skal klare å vekke entusiasme for tekstil, ass. :nemlig:


#4

Tallulah sa for siden:

De fokuserer på indisk-fransk tekstiltrykk, som er veldig moderne nå. Tenk de vatterte jakkene, Studio Bazar osv.


#5

Tallulah sa for siden:

Og husk å gå ut i riktig land på flyplassen, uansett hvor dere ender opp. :knegg:


#6

Zulu sa for siden:

Oh my, det er såpass, ja. :hjelp: Jeg har skjønt at vi må komme oss til en togstasjon som heter Gare Saint Louis hvis vi skal i retning Mulhouse/Colmar/Strasbourg, så vi må vel go French. :knegg:


#7

Nenne sa for siden:

Colmar er skikkelig koselig, men du har sett det på en halv dag.

Sveits har fantastisk mange flotte reisemål.


#8

Zulu sa for siden:

Jeg tar gjerne i mot konkrete forslag. :vilha:


#9

liefje sa for siden:

Det KRYR av nydelige småbyer i Alsace og de er lett tilgjengelige med tog. Strasbourg er også så absolutt verdt et besøk. Også er det verdens beste SPA i Obernai som er helt fantastisk. Det heter Yonaguni Spa og har enorme vannavdelinger med integrert vannmassasje og en haug av ulike badstuer og hvilerom. Det var virkelig en opplevelse av de sjeldne og jeg anbefaler sterkt et besøk der. Ikke nødvendig å booke noen behandlinger, bare å være der (evt. med mat som var god), var en opplevelse av de sjeldne. Vi var der i fire timer, tror jeg. Helt utrolig!


#10

Nenne sa for siden:

Skal dere ha bil eller blir det tog?


#11

Zulu sa for siden:

Ikke bil. Tog er nok mest aktuelt, men buss funker også.


#12

Zulu sa for siden:

Det så kjempefint ut, og mine to luksusdyr hadde nok elsket det, men stiv pris, gitt!


#13

liefje sa for siden:

Ja, det er ikke billig, men jeg vil definitivt si verdt prisen på 110 euro per person. Vanligvis på SPA er det jo nødvendig å bestille behandlinger i tillegg og fellesområdene er "fort gjort", men her er det nok å bare være der. Det er en enorm labyrint av ulike bassenger med strøm, vannmassasje, fossefall, damp som man kan være i så lenge man vil og deretter sikkert ti ulike rom ovenpå med alt fra tyrkisk bad, varme senger å ligge på, snøspa, damprom etc. Man trenger virkelig minst 3 timer bare for å få prøvd alt og kan være der mye lenger. Men 100 euro er såklart en utgift, men jeg hadde gitt det som bursdags- eller julegave eller noe som ingen av dere ville angret på.


#14

Zulu sa for siden:

Vi endte med å bo i Colmar og tok en dagstur til Strasbourg. :jupp: Trivdes veldig godt i distriktet, og det var veldig lett å reise rundt. Colmar var aldeles nydelig. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.