Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tysk for viderekommende

#1

Nenne sa for siden:

Er det noen av dere tysklærere som kan anbefale lærebøker ut over VGS-nivå? Storesøster har ønske om å få mer formell kompetanse, hun snakker ikke så verst nå, men trenger å lære mer skriftlig/teoretisk før hun er klar for å ta en ny prøve (C1).


#2

Skilpadda sa for siden:

Er det aktuelt å lese skjønnlitteratur for å øke ordforrådet og bedre språkfølelsen? Eller så går det kanskje an å sjekke pensumlister for bachelorstudiet, enten hun ønsker å se på lærebøker i grammatikk eller lese tekster som legges opp som pensum.


#3

Nenne sa for siden:

Det var et godt tips. Dette ligger kanskje ute på alle universitet som tilbyr tysk?

Skjønnlitteratur kan nok kanskje også være aktuelt. Det viktigste er egentlig å kunne dokumentere tysk-kunnskaper med tanke på jobbsøking i det tysktalende rom, for å kalle det det.


#4

Skilpadda sa for siden:

Jeg vet ikke om pensumlistene ligger ute, men det burde vel gå an å få tak i fra universitetet, ville jeg tro?

Ellers så regner jeg med at hun kjenner til nettkursene som Goethe-instituttet har? www.goethe.de/ins/no/no/spr/kur.html


#5

Nenne sa for siden:

Takk for tips igjen. :)

Jeg bringer det videre. Dette kan det godt hende hun kjenner, men jeg er ikke sikker.


#6

Pamina sa for siden:

Tipper Stompa kan gi gode råd her.


#7

Lizzie sa for siden:

På Amazon.de får man tak i mange bøker i tysk som fremmedspråk, på nivå c1.
Bare søk daf c1 (deutsch als Fremdsprache), så får du 487 treff. Jeg har hørt godt om Erkundungen, men har ikke prøvd den selv.
Ville kanskje anbefalt litt skjønnlitteratur i tillegg, både for å øve ordforråd, få mer sammenhengende tekst og fordi det er mye bra litteratur!


#8

Nenne sa for siden:

Tusen takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.