Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vanntett løpejakke

#1

Storm sa for siden:

Datteren min og jeg er påmeldt Rosa Sløyfe-løpet i Oslo på lørdag, og jammen er det meldt øs-pøs-høljeregn. :klynk: Å ikke delta er visst ikke et alternativ. :knegg:

Så da trenger vi vel kanskje en regneløpejakke, tenker jeg. Noen som vet om noe bra som ikke koster tusenvis?


#2

Blånn sa for siden:

Og jeg satt akkurat og googlet om det samme, for samme grunn.


#3

Storm sa for siden:

Felles skjebne. :knegg: Si fra om du kommer over noe bra!


#4

Blånn sa for siden:

Det skal jeg. Ser forøvrig ut som man kan få fraktet litt bagasje fra Vaterland til Nydalen så man kan få på seg litt tørre klær.


#5

Snippa sa for siden:

Min (ganske lille) erfaring er at tynne sykkelregnjakker er gode for løping. Kombineres med en caps.


#6

Lavender sa for siden:

Jeg sykler og går på ski i Gore Bike Wear, de er dyre, men varer til gjengjeld i tiår. Ikke helt vanntett, men fungerer godt.

Om noen har bruk for en teknisk Salomon løpejakker str xs selges den billig. Brukt få ganger av yngstemann. Sort, myk, vannavvisende, reflekser. Kostet over 2000,- på Get Inspired.


#7

Pelen sa for siden:

Har dere noen tynne langrennsjakker som dere kan bruke? Det er ikke så farlig å bli våt når man vel løper, da holder man seg varm i denne temperaturen, det er verre før løpet.


#8

Blånn sa for siden:

Jeg har vanlig løpejakke. Men sånn som det regnet på morgenen i dag rett ved start kan det være greit med noe litt vanntett. Og ikke bare til løpet, men til senere løpeøkter ute.



#10

Storm sa for siden:

Værmeldingen har endret seg fra i morges, til at det først begynner å regne i 12-tida. Med litt flaks flytter det seg enda bittelitt senere.

Duskregn er jo helt greit, men høljeregn… det er vel egentlig ingenting som helt holder da kanskje? Jeg har en helt vanntett Norrøna-jakke, mulig jeg må bruke den hvis det blir for ille altså. :gruble:



#12

My sa for siden:

Blir man ikke like våt på innsiden uansett, hvis man løper i vanntette klær? :skeptisk:

Eller alle svetter kanskje ikke like mye som meg når de løper. :sparke: Jeg svetter mye, så for meg ville det være utenkelig å løpe i noe vanntett, uansett vær. Klissvåt hadde jeg blitt uansett, og da velger jeg heller å bli våt av regnvann enn av svette. :skremt: Tynn ull er et must, og en lett vindjakke over.


#13

Storm sa for siden:

Hm … Jo, kanskje du er inne på noe? Selv om jeg aldri blir søkkvåt av svette. Jeg har faktisk ikke løpt ute i år, bare inne på tredemølle, så jeg tenkte bare at jeg sikkert trenger en lett regnjakke.


#14

Input sa for siden:

Jeg løper aldri i vanntett tøy, fordi vann kommer inn uansett om det regner som i dag. Inn halsen og ermene. Når det ikke er vanntett kommer i hvert fall vannet ut igjen. Med vanntette klær blir jeg fryktelig kald. Samme for sko. Løper i skogen på gjørmete stier og har bevisst valgt bort gore-tex.


#15

løve70 sa for siden:

Jeg har kjøpt i outlet....


#16

Storm sa for siden:

Interessant! Jammen… da tror jeg kanskje vi sparte de pengene da! :)


#17

My sa for siden:

Når det er sagt så løper jeg aldri i høljeregn da. :knegg: Her regner det vanligvis ganske lett, og er det skikkelig høljeregn så varer det som regel ikke lenger enn at jeg kan vente med å løpe til det har sluttet (veldig skiftende vær). Nå har jeg i tillegg ganske sterk startnummerallergi, så hvis jeg hadde meldt meg på et løp som det var uaktuelt å trekke seg fra, og det var høljeregn akkurat da, så hadde det vært et engangstilfelle. Og derfor ikke aktuelt å kjøpe ei dyr jakke bare for den ene gangen.

Bare pass på å ha noe tørt og varmt å skifte til med en gang etterpå.


#18

Input sa for siden:

Ja, det er viktig å få dusjet og skiftet med en gang etterpå.


#19

Niobe sa for siden:

Jepp. Jeg har Haglöfs LIM Comp, og jeg elsker den. Den er florlett, helt vanntett og jeg blir ikke klam i den. Jeg løp 7 km i den i går. Eneste minuset er at den knitrer i stoffet.

www.outdoorexperten.no/no/articles/1.1194.160024/haglofs-lim-comp-jacket-women-coral-pinkaubergine?utm_campaign=&utm_content=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&gad_source=1&gbraid=0AAAAADLKTXDyiHjqgKYteEGOJaUz-bm2A&gclid=CjwKCAjw9p24BhB_EiwA8ID5BtLIVZs58BCNTmxqjkOwLTtnqcd20CJxxlk0HORiEQua_PPx9Q9ZVxoCAk8QAvD_BwE


#20

Retz sa for siden:

Jeg har også LIM fra Haglöfs, og er kjempefornøyd. Pga briller kan jeg ikke løpe i styrtregn, men lett og ikke fullt så lett regn går greit. Jeg løper ofte, og gjerne 8-16 km, og holder meg tørr med LIM-jakka.


#21

Blånn sa for siden:

Jeg er ikke så redd for å bli våt, men terskelen for å gå ut i pøsregn vil være høy. :knegg: Ikke nødvendigvis i morgen, men høsten er laaaaang. :knegg: Så jeg har tenkt på dette en stund.


#22

Primrose sa for siden:

Har du prøvd caps under hetta til jakken?

Jeg har en vanntett fra Ultimate Direction, men den koster mye og jeg føler at jeg blir klam i den.


#23

banana sa for siden:

Min erfaring er, i likhet med noen andres, at det ikke er noe vits i noe vanntett. Løper man i regn blir man våt. Ull gjør at det er er til å leve med. Jeg har tynn ull, tykkere ull, og velger etter temperatur. Trenings-t-skjorte over. Er det ned mot null grader er ullstilongsunder tightsen også greit, for å holde varmen når alt er søkkvått.


#24

Retz sa for siden:

Jeg bruker alltid caps når jeg løper, selv innendørs.


#25

Candy Darling sa for siden:

Jeg har hatt en superlett vanntett og vindtett jakke som puster, og som jeg har brukt til sykling hele året, fjelltur og løping. Nå er den dessverre hull i, og jeg finner den ikke igjen! :hylgrine: Kjøpte en dyr sak fra Bergans i stedet til sykling, men den ville jeg aldri løpt med.


#26

Niobe sa for siden:

Jeg bruker denne capsen fra Nike når jeg løper i regnvær. Jeg tror ikke den er laget for det bruket og den er ikke helt vanntett, men den holder vannet borte fra ansikt/øyne og den tørker fort. Den har tålt all slags vær og bruk i fire år og ser like fin ut.


#27

Blånn sa for siden:

Jeg klare ikke å bestemme meg, så har med både vanlig løpejakke og regnjakke. :knegg: Ulltrøye og knevarmere i ull er på. Har testet ut at jeg får på knestøtten i tillegg. Ullvanter og buff. Det er surt og kaldt ute.


#28

My sa for siden:

:heia:


#29

Storm sa for siden:

Heldigvis bare lett duskeregn, så det gikk veldig fint med den jakka jeg hadde. Det var vått og mye løv i løypa, og mange som gikk i klynger og var vanskelig å komme forbi, så det gikk jo ikke akkurat så fort. Og den ene bakken der, det var som å møte en vegg. :knegg: Gøy å være med! :heia:


#30

Blånn sa for siden:

Vel gjennomført, Storm. Jeg endte opp med regnjakka og det funket fint. Hadde også funket fint med bare løpejakke også.


#31

Polyanna sa for siden:

Var det den bakken jeg stod på toppen av, Storm? For der var det mange røde fjes! :hjerter:


#32

Storm sa for siden:

Nei, den var et stykke før, ved Hønse Lovisas hus, heter det visst.

Gøy at du heiet! :hjerter:


#33

Storm sa for siden:

Takk, like så! :heia:


#34

Input sa for siden:

Å løpe opp den bakken er galskap. Den er så bratt at jeg nesten ikke tør å gå ned. :knegg:

vel gjennomført!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.