Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekstra varme hverdagssokker som passer i sko?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg fryser så vanvittig på føttene! Jeg kan fint sitte med iskalde føtter i et rom med 23-24 varmegrader. De er så kalde at det er fysisk vondt. Når jeg sitter i ro, bruker jeg egensydde høye tøffe sydd av ekte sauseskinn og på natta sover jeg med tjukke hjemmestrikkede ullsokker, men utfordringen er resten av tida. Jeg trenger varme sokker som kan brukes i sko/støvler. Jeg har varianter av Trysilsokker, Norheim osv, alle kjøpt på Europris eller matbutikker, men de er iskalde. Jeg trenger høy ullprosent. Noen som har funnet ekstra varme ullsokker noe sted?

Jeg har masse hjemmestrikkede, også såpass tynne at de kan brukes i sko, men de blir ikke varme nok. Jeg kjenner til elektriske sokker og vurderer det, men må i så fall betale selv fordi jeg iflg ergoterapeut har feil diagnose og får de ikke dekket. Kommer nok likevel til å kjøpe selv, men vil vente til jeg kommer et sted der jeg kan finne de fysisk i butikk. Jeg trenger uansett ekstra varme «hverdagssokker».


#2

Mikkeline sa for siden:

Bruker du ullsåler i skoene?


#3

Lhi-My sa for siden:

I vintersko og andre sko der det er plass, så har jeg ullsåler, men det er ikke alle sko det fungerer i og i tillegg er jeg nokså avhengig av såler med ekstra demping pga revmatiske skader i ryggen. Jeg må uansett ha ordentlig varme sokker, men føler jeg gjør det ene bomkjøpet etter det andre.


#4

frukt sa for siden:

Har du prøvd med flere lag? Når jeg går tur om vinteren må jeg har flere lag for å ikke fryse av meg føttene.


#5

LilleT sa for siden:

Jeg har ikke prøvd dem, men Nøstebarn har i alle fall tynnere sokker i ren ull, om det er en greie. nostebarn.no/dame/sokker


#6

Elise sa for siden:

Mine føtter fryser mer uten bomull enn med, så jeg må alltid ha bomullssokker innerst, og evt ull utenpå. Det gjelder også når jeg går med joggesko i våt snø, for eksempel. Helt motsatt av alt man lærer, men sånn er det for meg.


#7

Hyacinth sa for siden:

Hæ, så rart! Akkurat sånn har jeg det med ulltrøyer! Jeg må ha tynn bomull under en ulltrøye, ellers svetter jeg. Og fryser.


#8

frukt sa for siden:

Kanskje bomull er tettere, og stenger mer varme inne? :gjetter: Jeg svetter veldig fort, så jeg kan ikke ha bomull innerst for da blir jeg fort våt og kald.



#10

Niobe sa for siden:

Med hjertesvikt og nedsatt blodsirkulasjon har jeg lang erfaring med iskalde føtter. Og for meg hjalp det at sokkene var lange. Så Devold sine lange alpin/langrennsokker varmer mer enn de korte variantene, som ellers er helt like. www.devold.com/nb-no/alpine-sock/?color=291A


#11

Lyppa sa for siden:

Aclima har gode sokker med 70% ull. Koster flesk da.


#12

Polyanna sa for siden:

Kanskje dumt spørsmål, men kunne du kjøpt sko som er et par størrelser større, så du får plass til en «skinnfell» eller noe annet veldig tykt og varmt, oppi?

(Ellers er verdens varmeste sko moonboots, men de er jo ikke så egnet til å fote seg langt i, da)



#14

Pamina sa for siden:

Jeg tenkte også på at lange sokker er lunere enn korte.


#15

Frøken Fjong sa for siden:

Disse har jeg trua på, ettersom det er høy ullprosent.

Har selv noen veldig varme, men antagelig for tjukke til at du får dem inni vanlige sko (?):

136"]https://www.dntbutikken.no/icebreaker/127347/sokker-til-herre-icebreaker-mountaineer-mid-calf-m-136[/URL]

Vet jo ikke hva slags jobb du har, men om det går an å jobbe i lave Uggs/"Uggs" så er jo de varme, og har vanligvis plass til tjukk sokk.


#16

annemede sa for siden:

Jeg bruker ullsokker hele året. Pierre Robert, Ulvang. Janus mm.


#17

Input sa for siden:

Jeg bruker også ullsokker hele året. Ankelsokker i ull om sommeren og knestrømper om vinteren. For eksempel Safa. Jeg synes det hjelper mye at de går opp til knærne. Men jeg tar også av meg skoene hver eneste gang jeg får anledning, for jeg opplever å bli mye kaldere med sko på enn uten.



#19

My sa for siden:

Velg i alle fall noen som er løse rundt ankelen. Jeg blir kald i ulvang, og tror det er fordi de er så stramme. Jeg blir vanligvis ikke kald, og har like ofte problem med at jeg er for varm, men akkurat ulvangsokker (og lignende typer, med stram mansjett) blir til og med jeg iskald i. Ellers er min erfaring at jo mer de stikker og klør, jo varmere er de. :knegg: De Observatøren linker til ser fine ut, ble fristet til å kjøpe noe derfra.



#21

Mikkeline sa for siden:

Og pulsvarmere på håndleddene hjelper jo også litt ekstra på å holde tempen oppe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.