Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Serviset du elsker eller drømmer om?

#1

Blondie sa for siden:

Vi trenger inspirasjon. Hvilket servise sverger du til eller ønsker deg fremover?
Vi har et retroservise fra Figgjo nå, men det elsker ikke daglig bruk og oppvaskmaskin.


#2

Nenne sa for siden:

Til hverdags har vi Rosedahl grand cru. Det er jeg ikke så veldig fornøyd med, det er blitt fort slitt, så det vil jeg ikke anbefale, men til fest har vi Bogstad med sølvkant fra PP og DET er jeg veldig glad i.

Det med sølvkanten finnes ikke i det ordinære sortimentet lenger, men de lager det helhvite og kan levere med sølvkant etter avtale. Dessuten finner man det jo på Finn fra tid til annen.


#3

My sa for siden:

Vi har Oiva Siirtolapuutarha til hverdags og til det meste annet, og elsker det. :elsker: Blir aldri lei designet og mønsteret. Ulempen er at formen på tallerknene, med den lille kanten ytterst, gjør at det lett blir skår i dem. Nå er det slått skår i praktisk talt alle tallerknene våre. :sukk: Jeg elsker dem fortsatt da. Mulig vi er ekstra uforsiktige, og at ikke alle andre har dette problemet.

Hvis jeg skulle hatt et annet servise tror jeg kanskje at jeg hadde ønsket meg Salix fra Gustavsberg.


#4

Shun sa for siden:

Jeg har Iittala Arabia Teema i benhvitt selv, men hvis jeg skulle velge noe annet hadde jeg valgt Spire eller en annen klassiker jeg vet Porsgrund porselen har - som heter Fasett.

Det viktigste er at serviset er hvitt med eventuelt diskret strukturmønster - for å være en god bakgrunn for maten.


#5

Lhi-My sa for siden:

Vi bruker et fargerikt billigservise min mor kjøpte på begynnelsen av 80-tallet til hverdags. Jeg liker ikke hvite serviser, jeg synes det er trist og stusselig. Vi fikk Cellini fra Villeroy og Boch når vi giftet oss, men det er knapt brukt blant annet fordi det er hvitt. Vi har arvet et fantastisk Rokokko fra Egersund som vi bruker til høytid og fest. Mye av det var bryllupsgave til mine besteforeldres bryllup i 1935, noe supplerte de med på 60-tallet og resten har vi kjøpt brukt. Nå har vi nok til å dekke til 25, minst. Fantastisk servise! Hadde jeg funnet et nytt med lignende design, hadde jeg kjøpt det til hverdagsbruk.

Jeg har også noen sett Blå Fasan, også fra Egersund og kunne tenkt meg mer av det til hverdagsbruk.


#6

My sa for siden:

Ja, til høytid og fest bruker vi tallerkner som er laget av min (og sikkert din, L-M) formingslærer på ungdomsskolen. De er veldig spesielle og flotte, men selges ikke noe sted nå, så vidt jeg vet (bortsett fra på Finn). Vi har 10 eller 12 av dem, husker ikke helt.


#7

Skilpadda sa for siden:

Vi kjøpte middagstallerkener fra Lucie Kaas for et par år siden, og jeg liker dem veldig godt. Særlig suppeskålene, som også er fine som små serveringsskåler. Og serveringsfatene er ovale og også pene.

Vi har noen bitte små serveringsskåler og noen store salatboller i samme design, men til dels andre farger, og jeg liker både fasongen og fargene godt.



#9

Strå sa for siden:

Til hverdagsmiddag bruker vi lønsjtallerknene fra Arabia Teema i hvitt. Vi hadde middagstallerknene også, men de ble for store og kjedelige så vi solgte dem. Til penmiddag har vi to favoritter. Den ene er noen hvite tallerkner med gullkant og et merke og logo med "Hilsen fra LO Sørmarka" på. De er solide og pene og ble overlevert oss fra min mor for mange år siden. Det andre er arvet fra Heltens besteforeldre og er komplett med alle størrelser og varianter. Det ser ut til å være fra 1955.


#10

Fersken sa for siden:

Til daglig er det IKEA +365 som blir brukt til middag i rotasjon med tallerkener jeg kjøpte som student på en billigsjappei 19pilogbue som er (var) kremfarget med mørk blå kant.

Til høytider og pådekning bruker vi et service arvet fra svigers i retro hvit/brunt fra Stavangerflint (tror jeg det er)


#11

Malama sa for siden:

Følger.

Til hverdags har vi en kombo av 5 av de 8 fra middagsderviset jeg fikk i 98 da jeg flyttet hjemmefra, men blomster rundt kanten. Og 3 av 3 som. Annen fikk. Med en gul kant med blomster på.

Til frokost har vi ... Skal vi se, trolig et par av de gule, et ukjent antall av de tilsvarende mine middagstallerkener, en eller to svart fra Ikea (det skal finnes inntil 6 middagstallerkener av dem i en bod, må snart finne det frem jmf at vi har 8. Vi er fem i familien, det hender ikke alle er rene) og et stort utvalg prins, prinsesse, Minions, egner, starwars, frozen etc. Skåler tilsvarende.

Vi har et par år snakket om å skaffe oss et middagsservise. Det totalt til 8 settet jeg fikk her begynte å sprekke opp i glasuren og åpenbart har vi knust noe langs veien

Vi har et penservise som benyttes for sjendent, så egentlig kan vi jo bruke det oftere. Det brukes de søndagene vi husker det og ellers når det er tomt. (I desember har vi juleservise, så jeg synes slett ikke vi eeeeegentlig trenger mer skapfyll.... Vi kunne brukt det Grey pearl vi har stående. Egentlig.


#12

Toffskij sa for siden:

Jeg har noen deler av Gordon Ramsays Maze-servise, det er ganske fint, synes jeg. Har flere farger fordi det er morsommere å blande.


#13

Nextlife sa for siden:

Jeg harr alltid foretrukket helt hvite tallerkener, men våget meg utpå og var vill og gal og ønsket og fikk med grå lotus. De har vokst på meg, og jeg er blitt glade i de. Jeg har i tillegg skåler i ulike størrelser og farger, og begynner etterhvert å få en ganske grei samling med Cathrineholm kjeler, panner og former, og det er så stas å bruke dette sammen. :lykkelig:


#14

Hyacinth sa for siden:

Til hverdags: Teema fra Iittala. HATER det. Har reklamert på det også, og Kitch’n er enig med oss, men det er ikke Iittala.

Til fint har vi Royal Copenhagen, og jeg elsker det helt vilt. Vi har en blanding av hvitt, megamussel, musselmalt og Prinsesse. Elsker at vi kan blande, og det er SÅ fint!


#15

Hyacinth sa for siden:

Ellers har jeg også skåler som jeg supplerer med. Noe Rhombe fra Lyngby, noe Lucie Kaas, noe fra Villeroy & Boch og noe fra Porsgrund. Sikkert andre ting jeg ikke kommer på også.


#16

venla sa for siden:

Til hverdags er jeg veldig glad i mitt Legio Nova servise fra Eva Trio. Det holder seg pent og har ikke fått riper eller skader etter å ha hatt det i fem år.


#17

frukt sa for siden:

Jeg vil på det sterkeste avbefale Magnor noir. Det ble stygt i løpet av noen måneder, både ripete, og det virket som om det farget av for det kom etterhvert et nytt mønster til syne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.