Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes det noen måte å forbedre lydkvaliteten på teams/zoom-møter?

#1

Kanina sa for siden:

Og da tenker jeg på input-lyden. Jeg har en dyr og fin mikrofon selv. Men de jeg sitter i møter med, har ikke det, det er stort sett den innebygde mikrofonen i PC/laptop, og lyden gjør meg gæern. Jeg har migrene, og det å sitte å høre på den stakkato, skrapete, lyden i time etter time er ikke særlig heldig. At folk snakker i munnen på hverandre hjelper jo heller ikke. Finnes det noe hjelpemiddel som kan gjøre det litt mer smooth, rett og slett?


#2

Kanutte sa for siden:

At alle de andre har ordentlige mikrofoner, og tester dette ut i starten av møtet. Og at det er striks møtestruktur på å mute når man ikke snakker, rekke opp hånda og vente på tur, og å skru av mikrofonen igjen når man er ferdig. Av og til kan mikrofon skape dårlig lyd/ darth vader stemme, og da er det viktig at møteleder addresserer det og at møtedeltaker får mulighet til å sjekke ut/ løse problemet. Dårlig lyd i digitale møter er rett og slett arbeidsmiljøskadelig.


#3

m^2 sa for siden:

Spørs jo om du er i møter med de samme folka og kan lage regler for møtene med dem, eller om det er møter med folk du ikke kjenner så godt...

Jeg har ledet mange online møter med sånn typ 100+ deltagere i corona-tid (70+ folk i rommet + resten på nett etter korona). Og da har vi vært superstrenge på at folk må ha ørepropper/mikrofon/ordentlig utstyr og teste lyden sin før møtet, gjerne være et kvarter tidlig og få anledning til en sjekk.
For meg som ledet møtene funket faktisk helt enkle apple-ørepropper med ledning til macen aldeles strålende, både for meg og møtedeltagerne. Så det behøver ikke være så veldig proft eller dyrt.
Og selvsagt - fokus på mic av når man ikke snakker, mute folk som støyer, og gi tilbakemelding til de man ikke hører hva sier/som støyer og be dem fikse problemet sitt før de prøver å snakke igjen. Som møteleder er jo det mye enklere enn som møtedeltager da.

Dere har kanskje en arrangør du kan alliere deg med? Sånn i forberedelsene til møtene - og be dem kjøre en test på forhånd og sånt?
Ikke at det var et hjelpemiddel da...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.