Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kø-kutyme ved flere felt?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg står neste aldri i kø. Og hvert fall ikke på flerfelts vei.
Men i dag gjorde jeg nå det da (fra Alnabru til Gardemoen faktisk)
Som en erfaren bilist, men ikke veldig glad i flere felt og mye bil, ser jeg min begrensing i slike situasjon og ligger stødig i midt feltet eller høyre felt, uavhengig av hvilket som beveger seg raskest.
Jeg ser at mange byttet felt hyppig. Og ikke for å ta av, for de er jo der lenge.
Det ser ikke ut som det er noe å hente tidsmessig på det, for de samme bilene dukker gjerne opp både forran og bak i løpet av noen mil.
Men det må jo være noe som gjør at de bytter fil?
På Olavgård kom det på en politibil som la seg i venstre felt. Jeg trodde en stund den forsvant. Men så, rett før Gardemoen tok jeg den plutselig igjen der jeg lå å loka i høyre felt.
Hvorfor bytter folk felt hyppig (selvom de ikke skal av) og burde alle gjøre det?
Og hvor gjør man av seg om det kommer en bil med sirener? Er det noen felles regel om at de kjører på venstre side dekar og alle skviser seg sammen til høyre?

Hilsen landeveiskjører :lol:


#2

frukt sa for siden:

Jeg vet ikke hvorfor folk bytter felt. Kanskje de ser at det går raskere i det andre feltet, og tror de kommer raskere fram om de bytter. :vetikke:
Jeg har lært at på tofelts motorvei skal man legge seg ut til siden og så kjører utrykningskjøretøyet i midten. Altså til høyre om man kjører i høyre felt, og til venstre om man kjører i venstre felt.



#4

Anne C sa for siden:

Jeg kjører dele av den samme veien hver dag til og fra jobb. Mange bytter helt klart fil fordi de liksom skal fortere frem. Når det gjelder ambulanser og denslags så pleier "vi", altså vi på den nevnte veien å lage en korridor i midten. Så vi kjører ut til hver vår side. Det er ganske mange ambulanser som kjører den veien fra nord og inn mot Oslo, de skal til Ahus. Så "vi" er ganske vant med å flytte på oss når det er kø.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.